Jednym słowem, prawda objawiona

Czasem dobrze jest zrobić fotkę przez demontażem.
Jednym słowem, prawda objawiona
Oczywiście, że zrobiłem . Ale to nic przecież nie daje bo inny układ przewodów - o czym nie wiedziałem.
I jak tam sytuacja? Udało się popatrzeć w świetle dziennym czy kabelki właściwie wpięte w Philips'a? Czy jednak święta z AT?
Nie piszesz czy ustawiłeś właściwy nacisk dla igły. Jesli będzie ustawiony to przy opuszczonej windzie , przesuwając ramię nad szablon ręcznie, ramię opadnie i igłą zetknie się z szablonem. Antyskating nie powinien wtedy w żaden sposób przeszkadzać. Przy zetknięciu igły z szablonem już jej nie przesunie.cornholio pisze: ↑19 kwie 2025, 11:49Wyważyłem ramię (ledwo), ustawiłem wartości dla as. Kiedy chcę ustawić igłę nad punktem na szablonie do kalibracji to ramię ucieka na zewnątrz. Pomaga tylko zejście pokrętłem do as na ok.10 ale to przecież nie jest rozwiązanie. Gramofon w poziomie. Może coś trzeba pokręcić tymi dwoma śrubkami przy końcu ramienia?
Eee... to jak mam ustawić na szablonie igłę skoro bez ustawienia przeciwwagi koszyk leci na ryj albo gapi się w kosmos?