Tak zagłębiałem się w temat jednak wszystko co jest w sieci dotyczy wersji bez X , podobno ten problem w wersji z X nie występuje
Audio Technica LP120X z wkładką MC Denon 103R
-
Re: Audio Technica LP120X z wkładką MC Denon 103R
-
To co opisujesz dotyczy modelu bez X podobno zaznaczam podobno ten problem nie istnieje w modelach z X w tych modelach cały przedwzmacniacz wygląda zupełnie inaczej do tego na wyjściach z gramofonu jest gniazdo chinch a nie kabel z wtyczkami chinch.Jacek 1972t pisze: ↑26 lut 2025, 15:10Jeśli jesze tego nie zrobiłeś, obejrzyj filmik z linku.
https://www.youtube.com/watch?v=4NT67ii04uQ
Kiedyś to przerabiałem z gramofonem AT-LP 120.
viewtopic.php?t=10207&start=15#p206343
Może nie doczytałem, ale jeśli nadal masz wbudowany w gramofonie przedwzmacniacz musisz go usunąć.
-
- Dario Antonio
- Gramofon: Akai AP-100c
To jaki problem zdjąć talerz zablokować ramię i fru do góry nogami, kilka wkrętów i już masz na oczach ,czy jest problem , czy nie ?
Jeśli jest ,to lutownica w dłoń i kable bezpośrednio z ramienia do konektów przylutować . Po problemie.
Jak rozkręcisz i czegoś nie będziesz wiedział ,to zdjęcie wrzuć i dostaniesz odpowiedź .

Najbardziej boję się whisky , bo po niej , nie boję się niczego . 

- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
No właśnie może być konieczna głębsza sekcja, bo nie pamiętam czy tam nie jest to czymś zasłonięte.
Jednak, niezależnie od tego jak jest rozwiązane, zalecał bym mimo wszystko fizyczne ominięcie. Sygnał z wkładki, przed wzmocnieniem jest bardzo wrażliwy na wpływ. Ale nic na siłę i na już
Jednak, niezależnie od tego jak jest rozwiązane, zalecał bym mimo wszystko fizyczne ominięcie. Sygnał z wkładki, przed wzmocnieniem jest bardzo wrażliwy na wpływ. Ale nic na siłę i na już

-
Wczoraj byłem w empiku kupiłem płytę Diana Krall Wallflower wydanie czeskie zapodałem na talerz i jakość która popłynęła z igły mnie zszokowała. To jest aż niemożliwe żeby była taka różnica między płytami a jednak jest i to przepaść gigantyczna. Trochę zgłupiałem bo gdyby tak grały wszystkie płyty to ja nie muszę nic zmieniać w moim torze , tylko rodzi się pytanie co dalej ? Jak trafiać na te bardzo dobre realizacje czy gwarantem jakości jest tylko cena ? Za Krall zapłaciłem coś około 230 pln wszystkie inne płyty które posiadam nie przekraczały raczej 120 pln.
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Najlepsza płyta jaką mam kosztowała 60 PLN. Także cena to niespecjalnie wyznacznik. Czasem się przekłada a czasem nie.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Opinie przede wszystkim. Działy płytowe na forum wokół tego się kręcą.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Jakoś tak się wydarzyło, że trafiłem do empik i przytargałem Daft Punk wydanie Columbia no i znowu szok winyl gra lepiej niż CD i streaming. Nie ukrywam, że jestem z tego faktu mega zadowolony bo to co zmieniłem w analogu to jest mega progres.
Wiem jedno jestem na początku drogi z marnym drapakiem a już jest dobrze ba bardzo dobrze a wiem , że może być już tylko lepiej i lepiej.
Wiem jedno jestem na początku drogi z marnym drapakiem a już jest dobrze ba bardzo dobrze a wiem , że może być już tylko lepiej i lepiej.