Rudinho pisze: ↑28 lut 2025, 16:37
Nie bój nic. Stoją. Widziałem na własne oczy

Dzięki za info, ale dla mnie to akurat takie sobie pocieszenie.
Byłem parę miesięcy temu w sytuacji gdzie chętnie bym te klocki, nawet bez skończonego czy zaczętego nawet serwisu, szybko sprzedał by nieco prędzej uregulować niespodziewane wydatki. Oczywiście poradziłem sobie, ale sam rozumiesz - niepotrzebne kajdanki na możliwe opcje.
Od razu kojarzy mi się czyjeś ogłoszenie w sprawie klocków Yamahy, że chętnie sprzeda, ale odbiór czy wysyłka to dopiero jak od Martynki wróci sprzęt. Skomentowałem to zagranie jako bardzo osobliwe z perspektywy kupującego, wiedząc że przecież jest "zator" w temacie.
Wyobrażacie sobie scenariusz gdzie sprzedajecie towar którego nie bardzo jesteście w stanie odzyskać i przekazać kupującemu? Ja nie.
Mi już nie zależy na serwisie. Wolałbym odzyskać swoje klocki i części które zakupiłem. Już parę zapewnień co do zwrotu padło.
Rozumiem choroby, pech, niedolę i ogólnie ciężkie sytuacje, ale trudno czuć się "fajnie" w takim klimacie niespełnionych obietnic i braku komunikacji.
amrowek pisze: ↑01 mar 2025, 13:15
A ile bo moje też
amrowek pisze: ↑01 mar 2025, 13:36
hm, nie było chromów 3 szt?

Andrzej, litości, ogranicz bełkot, przynajmniej tutaj. Nikt Ciebie nie rozumie.
Jakby coś komuś "zaginęło" to już chyba całkiem przestalibyśmy sobie żartować w tym wątku, ale myślę że nikt tutaj takich podejrzeń nie wysnuwa.