Pomoc Ukrainie - temat zbiorczy

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
amrowek

Re: Pomoc Ukrainie - temat zbiorczy

Post autor: amrowek »

Wojtek pisze:
13 lut 2025, 18:26
Andrzej, ja mogę zrozumieć różowe okulary, ślepotę i odklejenie, ale przepowiadanie komuś śmierci w ramach własnych wynurzeń?
Przesada to mało powiedziane.
Wojtek, przesądny jesteś czy jak . Daj spokój. :D
Jeśli zakładasz , że nikt nie zaatakuje NATO to nie ma się czym martwić . Natomiast jeśli uważasz że jednak tak , to pierwsze uderzenie będzie rakietowe, więc jakie to ma znaczenie. Nie jesteśmy w stanie przewidzieć tego. Nie życzę śmierci nikomu , jestem daleki od tego. Stwierdzam jedynie fakt. Kiedyś wysyłali samoloty dziś rakiety. O ile nasz system anty... przechwyci większość to szanse wzrastają . Pytanie ile ich może być. A wiadomo co jest najważniejsze w pierwszej fazie ataku. A kilometr czy pięć nie robi różnicy. Niedaleko mnie jest największa baza paliwowa w Europie , jak w to jebutnie rakieta to nawet nie zdążę zdrowaśki zmówić więc... życie toczy się dalej.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

amrowek pisze:
13 lut 2025, 18:28
Zastanawia mnie jedno czy trampek jest tak głupi i naiwny i jego doradcy też. Wszak szefową wywiadu została Tulsi Gabbard, która jest pro rosyjska.
Zdecydowanie tak. tam są jeszcze ludzie, nawet młode pokolenie, którzy uważają że Lenin i Stalin to orędownicy pokoju, miłości i równości społecznej. Facet jest oderwany od rzeczywistości, najlepszym dowodem są ludzie, którymi się otacza.
Awatar użytkownika
amrowek

dale pisze:
13 lut 2025, 18:58
Zdecydowanie tak
tęsknię za Reaganem
Awatar użytkownika
pawelgrab

Post autor: pawelgrab »

Wojtek pisze:
13 lut 2025, 18:14
Czasem dzieci nie wiedzą że rodzice byli TW Albo członkami partii.
wchodzisz Wodzu na niebezpieczny grunt z buciorami, ponieważ często i gęsto był to przymus - poprzedzony prowokacją, manipulacją, chęcią wyjazdu zła granicę lub innym podstępnym szantażem zmanipulowanym przez służby ze szkoły feliksa dzierżyńskiego na przykład... lub poprzez skarżenie uznane wszem i wobec na wszystko , na wszystkich i na siebie oczywiście - a jak masz jakieś wątpliwości o czym piszę to mogę to pisemnie rozwinąć ale po co :lol:
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

pawelgrab pisze:
13 lut 2025, 21:50
wchodzisz Wodzu na niebezpieczny grunt z buciorami, ponieważ często i gęsto był to przymus
Skądże. Zilustrowałem na analogii że my jacyś specjalnie lepsi nie byliśmy w tej materii.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
amrowek

pawelgrab pisze:
13 lut 2025, 21:50
wchodzisz Wodzu na niebezpieczny grunt z buciorami, ponieważ często i gęsto był to przymus - poprzedzony prowokacją,
Nie chodzi o przymus, tylko o ukrywanie prawdy o sobie przed własnymi dziećmi. Tam nie trzeba za bardzo manipulować ludźmi,
To o czym ktoś mi opowiadał, to myślałem , że to żart jaki, nierealne no bo XXI wiek a tam dalej nic się nie zmieniło
W miarę dobrze oddaje to co się tam dzieje.
Jeśli mówimy o mentalność to np. Wśród dominikanów w rosji , jest rosjanin, który był w zakonie w Polsce , wyjechał do rosji jest zakonnikiem . Kiedy zaczęła się wojna , on poparł putina, stwierdził , że miał on prawo zaatakować Ukrainę i ze ta wojna jest słuszna i uważa tak dalej. I co z tego że kilka lat przebywał w Polsce? Nie wiem ale tam ludzie myślą w innych kategoriach niż my tu czy w Europie na zachód od Bugu .
Załączniki
Za Putina.jpg
Awatar użytkownika
pawelgrab

Post autor: pawelgrab »

amrowek pisze:
14 lut 2025, 14:27
ale tam ludzie myślą w innych kategoriach niż my tu czy w Europie na zachód od Bugu
szczera prawda :D , mają kilka negatywnych cech np. roszczeniowość... ale kto ich nie ma ;) , natomiast mieli wystarczająco dużo czasu aby się określić ideologicznie i gospodarczo, był czas, żeby komunę zostawić na gorsze czasy i nie tolerować chaosu gospodarczego, przemytu, przemocy i wyzysku ludzi słabych.
Natomiast rozumiem ich rozumowanie :lol: jeżeli 1/4 a nawet 1/3 to rosjanie lub byli rosjanie z ważnym obywatelstwem, to z tych co zostają (prócz mniejszości) około połowa ma w rodzinie przynajmniej jednego członka rosjanina i to nie koniecznie na ukrainie tylko w rosji, skąd wiem, ano wiem ponieważ od wielu wielu lat mam bdb kolegę - ukraińskiego pułkownika Mikołaja (zresztą nie tylko) on zna realia i jest dookreślony ideologicznie i za to go bardzo szanuję , obecnie jest dowódcą odcinka białoruskiego, od wielu lat też jest radnym a był również dyrektorem bazaru oraz udziałowcem w firmie zajmującej się hodowlą i sprzedażą kozich serów- ale z uwagi na wojnę to już przeszłość. W trakcie pierwszej wojny ukraińsko - rosyjskiej (nie bójmy się takich sformułowań) zdarzało się mi rozmawiać z generałami bezpośrednio z linii frontu i wiem doskonale, jak ta obrona wyglądała ale lepiej tego nie przypominać, zresztą podczas obecnej wojny nie wiele się zmieniło no ale się zmieniło jednak.
Ale do brzegu i tego mojego kolegi Mykoli małżonka przesympatyczna Lena jest rosjanką - tak jest rosjanką, ponieważ gdy służył za czasów ZSRR na morzu czarnym na atomowym okręcie podwodnym jako młody chłopak to ożenił się właśnie z rosjanką i co mu zostało z tego atomu ano łysina i złote zęby taka to służba na tych atomowych :D - więc taka jest prawda resztę można sobie dopowiedzieć, i może stąd to całe zamieszanie :think:
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
Awatar użytkownika
amrowek

pawelgrab pisze:
14 lut 2025, 18:10
szczera prawda , mają kilka negatywnych cech np. roszczeniowość... ale kto ich nie ma , natomiast mieli wystarczająco dużo czasu aby się określić ideologicznie i gospodarczo, był czas, żeby komunę zostawić na gorsze czasy i nie tolerować chaosu gospodarczego, przemytu, przemocy i wyzysku ludzi słabych.
Oj... nie tylko tam, Litwa podobnie, mentalność została. Rozmawiałem z Litwinem na stałe mieszkającym w Polsce, który posiada pola przy granicy Polsko-Litewskiej po jednej i po drugiej stronie. Jak zepsuł mu się Bizon po stronie Litewskiej , to robił wszystko aby go naprawić bo jak nie zjedzie nim z pola to na drugi dzień nawet śrubki w tym miejscu nie będzie.

Gdyby ktoś chciał pomóc Maximowi i przelać jakieś środki lub w inny sposób to proszę pisać na priv.

Jeśli myślicie, ze to jakaś ściema , to są to osoby do których wysyłałem pomoc również tą pozyskaną dzięki Wam .
Awatar użytkownika
Dario Antonio
Gramofon: Akai AP-100c

Post autor: Dario Antonio »

amrowek pisze:
15 lut 2025, 17:52
Jak zepsuł mu się Bizon po stronie Litewskiej , to robił wszystko aby go naprawić bo jak nie zjedzie nim z pola to na drugi dzień nawet śrubki w tym miejscu nie będzie.
Jak w każdy ruskim ,albo po ruskim landzie . Bida ,Panie bida , elyty mają kasę , a reszta jak nie zap... oli ,to bida . Bratanki orbanki ,Serbia , Rumunia, Mołdawia,BiH też tak mają .Korupcja i złodziejstwo. Niby Europa , ale jaka teraz jest Europa ? :?
Dobrze to już było , Polska niestety to przespała , albo przesrała, 37 mln ludzi ,35 lat mógł być raj.
Najbardziej boję się whisky , bo po niej , nie boję się niczego . 8-)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

amrowek pisze:
Jeśli myślicie, ze to jakaś ściema
Zapytałem parę postów temu jak zweryfikowałeś prawdziwość. Nie odpowiedziałeś na to pytanie.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
amrowek

Wojtek pisze:
16 lut 2025, 01:26
amrowek pisze:
Jeśli myślicie, ze to jakaś ściema
Zapytałem parę postów temu jak zweryfikowałeś prawdziwość. Nie odpowiedziałeś na to pytanie.
Uleciało , gdzieś... masz tam orzeczenie lekarskie, napisałem też że wszystko można sobie w dzisiejszych czasach napisać, podpisać, wydrukować , w paru innych słowach dosadniej.
Halinę , znam osobiście, zdaje sobie sprawę że jeśli coś pójdzie nie tak , będzie jakaś wtopa to ludzie odwrócą się i nie będą pomagać. Stara się udokumentować pomoc która otrzymuje. Zawsze znajdą się malkontenci którzy powiedzą , że ... poszukaj na profilu Haliny posty gdzie wytyka też swoim że co zarzucają wolontariuszom oraz że mają w d..e to wszystko. Ja się nie zawiodłem , wysyłałem pomoc i pomoc w całości docierała tam gdzie miała dotrzeć. Części nagrań nie wrzuciłem , bo się nie nadawały oraz była prośba aby nie udostępniać. Maxima nie poznałem ale odpowiedziałem na prośbę jaką skierował kiedy walczył w Bachmucie. Zawsze można wejść na jego Facebooka

https://www.facebook.com/profile.php?id=100007627594885
Raczej piszą o tym osoby które go znają niż on sam.
Awatar użytkownika
amrowek

Panowie i Panie, nie chce epatować przemocą i zbrodnią, , ..."ruski mir" wg rosji i konwencja genewska w sprawie jeńców tak jest przestrzegana przez rosje.

Uprzedzam , nie jest to miłe , jest szokujące
oglądacie na własną odpowiedzialność

EDIT: sory, ale nie
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

amrowek pisze:
23 lut 2025, 20:28
oglądacie na własną odpowiedzialność
Andrzej, rozumiem Twój brak sympatii do Rosjan, ale rozpowszechnianie w sieci nagrań z rozstrzeliwań czy tortur?
Choćby z samego szacunku do ofiar jest to niegodziwe.

Link wyciąłem, a sam klip zgłosiłem również na FB.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
amrowek

Wojtek pisze:
23 lut 2025, 23:03
Andrzej, rozumiem Twój brak sympatii do Rosjan
Ja mam sympatię dla rosjan ale nie wszystkich.... naprawdę zastanawiałem się czy to umieścić. Zaczynamy mówić o pokoju tylko wg kogo putina . To była ewidentnie zbrodnia wojenna i naruszenie konwencji genewskiej.
syko
Gramofon: Dual 510

Post autor: syko »

amrowek pisze:
24 lut 2025, 10:38
Ja mam sympatię dla rosjan ale nie wszystkich....
Dlaczego piszesz "Rosjanin" małą literą? Jakieś braki ortograficzne?
Dual 510, Shure M95G-LM, Sansui AU-417, Philips 22RH427
http://radio.garden/visit/evanston-il/9jjzCYJU
ODPOWIEDZ