To chyba jest ważniejsze akurat.
Działanie tego co opisałeś jest w typie rozwiań podtrzymujących ładowanie dodatkowego aku w samochodzie (np Optima do terenówek dla pracy w temperaturach ujemnych).
Też takie i moje zdanie.
Z tym, że prezentowana obudowa tego nie zapewnia w stopniu wygodnym jak na razie.
Mam ten typ obudowy podzielnej w Nudzie, akurat wczoraj zmieniałem ustawienia.. no i to to jest u mnie 6 śrubecek oraz potem niezbyt wygodne dopasowanie pokrywy ponownie. W tej mniejszej u Jacka to pewnie 4 śrubecki. Stąd ja dla siebie wybrałem obudowę Modusa (rozmiar identyczny jak listwa Taga, która mam, też śrubecki ale materiał sztywny). W sumie ani w Nudzie, a nie pewnie w HeadamP to niespecjalnie przeszkadza, ale ja jestem purystą tych "niepasujących" pokryw.
Natomiast aku do ładowania to nie będzie zbyt częsta czynność raczej.
Co do ładowarek to jedna z moich chodzi też pod solarem w warunkach braku zasilania sieciowego, natomiast ten pakiet zespolony 4x jest bardzo wydajny pod oświetlenie. Dwa takie pakiety załatwiają mi intensywne, wielogodzinne użytkowanie w czasie jednej sesji świecenia przez około 2 tygodnie w terenie (światło b.silne o 4 stopniowej sile).
Trzeba by przeliczyć pobór dla HeadamP'a by określić konieczność ładowania w jednostce użytkowej.
Te z USB z tego co pamiętam nierówno się ładują, więc tu jakiś układ typu bms byłby konieczny, a ponieważ to koszt mniejszej pojemności to raczej negatyw.
(testując kiedyś kolegami odrzuciliśmy je jako nie spełniajace zakładanej sprawności).