Dzięki wielkie!! Już słuchałem u siebie ES DMP-A6 ME i całkiem fajnie to gra

Mam odgrody na papierowych SABAch Greencone. One dają taki mocny wyraźny, szczegółowy i może trochę "papierowy" dźwięk. Ma to swój urok. DAC ze stopniem lampowym daje taki trochę bardziej kolorowy, wolniejszy i pełniejszy dźwięk na te kolumny. Ten sam DAC ze stopniem lampowym gorzej sprawdza mi się na kolumnach z bass reflex na nowożytnych przetwornikach (wydaje się być mniej szczegółów, taka "wolna i ciepła klucha").
Lampizator ma się całkiem dobrze, tylko że teraz prowadzi oficjalną działalność i sprzedaje na troche innym poziomie cenowym niż ten omawiany tutaj
Miałem tą lampucerę i wyjście na lampach i też tranach czy opampach. Różnie bywało. Ile to zabawy było, bo lampucer było kilka na różnych kościachklin pisze: ↑09 sty 2025, 08:51Te DACi ze stopniem lampowym są do zrobienia samemu, DYI.Lampizator ma się całkiem dobrze, tylko że teraz prowadzi oficjalną działalność i sprzedaje na troche innym poziomie cenowym niż ten omawiany tutaj![]()
https://www.lampizatorpoland.com
Parenaście lat temu prowadził blog gdzie opisywał modyfikacje CD-ków i dodawanie im stopni lampowych.
Składał też DACi w oparciu o gotowe zestawy z azjii. Modyfikował je i dodawał stopnie lampowe.
To jest pierwsza wersja "lampucery":
http://www.lampizator.eu/lampizator/lam ... zator.html
Druga była oparta o podobny set ale na PCM1798.
Akurat na odgrodach lampucera na pcm1798 robi u mnie lepszą robotę niż te pare DAC'ów wspominanych wcześniej. Widocznie te moje odgrody potrzebują czego innego...
No ten zawodnik to jeszcze inny poziom cenowy
Tak jak piszesz lampucera do pewnego pułapu to byla rewelka. Fajna zabawa byłą w tunningowanie, te os-cony, panasy po stronie analogowej i wimy, cudowanie z zasilaczami no i kombinacje z różnymi analogowkami, a najpierw to roszady opampamiklin pisze: ↑09 sty 2025, 17:57Akurat na odgrodach lampucera na pcm1798 robi u mnie lepszą robotę niż te pare DAC'ów wspominanych wcześniej. Widocznie te moje odgrody potrzebują czego innego...
Inna sprawa, że lampucera to naprawdę fajny projekt był i dużo radochy dawało złożenie czegoś takiego samodzielnie i "tuningowanie". I mimo wszystko wydaje mi się, że lampucera gra lepiej niż większość budżetowych CDków z wbudowanymi DAC'ami (oczywiście do pewnego pułapu cenowego). Z resztą pewnie się zgodzisz skoro przerobiłeś ich trochę.
Ciekawe na jak długo... bo po mojej przygodzie z pionkiem mam mieszane uczucia co do zamkniętych projektów, a tym bardziej za kilka K.
Wiem o czym mówisz, u mnie taką zmianę zrobiło dodanie do lampowego wzmacniacza, lampowego pre, w charakterze bufora, oczywiście też modyfikowanego.
Jak już ustaliliśmy - to najważniejsze w tej zabawie