Ano, ta funkcja nie działa, trochę szkoda, ale też nie dramat, na chwilę obecną wystarcza mi, że przesuwając suwak włączający/wyłączający napęd jednocześnie ramię po chwili opada/podnosi się (w sytuacji gdy przełącznik od ramienia jest w pozycji odtwarzania), skupiłem się też na regulacji obrotów, no i delikatnie obracając potencjometrem czuć opór, w pewnym momencie rozległ się delikatny odgłos jakby naciąganej żyłki, ale nie zerwała się bo opór się nie zmniejszył, w sumie wykonałem jeden pełen obrót potencjometrem ale prędkość talerza się nie zmniejszyła

, tak więc bez rozbebeszenia nie dowiem się co jest przyczyną takiego stanu rzeczy, na szczęście prędkość jest mikroskopijnie za szybka i póki tak pozostanie chyba nie zdecyduje się na żadną grubszą operację. Poza tym luks, kompletnie bezgłośne działanie, w środku nocy odpalałem i zupełnie nie słychać pracy, jakość dźwięku wyśmienita - mimo kolejnych elementów toru. Reasumując mogło być minimalnie lepiej, ale i tak jestem zachwycony.
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc.
Teraz planuję kupno płyt, dobry wzmacniacz będzie następny w kolejności, zbyt szybki jego zakup nie pozwoliłby mi prawdopodobnie znacząco odczuć poprawy jakości - muszę obsłuchać się na sprzęcie jaki mam i wtedy zainwestuję.