a to tez porównywałeś
https://www.amazon.pl/S-M-S-L-DP5SE-bez ... 946&sr=8-7
Jasne. Tak jak pisałem wcześniej przy cenie za urządzonko jak za Wiim Ultra, ekran jest niestotny. Można go nawet wyłączyć i udawać, że go nie ma.
Przede wszystkim, co zostało wykazane w tym wątku, subiektywną jakością odtwarzania - komuś może się podobać.
Jak już pisałem, Twoje poczucie humoru to Twój problem, zdajesz sobie sprawę że dla innych może być odbierane jako mieszanka arogancji i szyderstwa? Ale ja nie o tym, bardziej o zawartej tutaj pewnej demagogii i chęci przekierowania dyskusji z kwestii ważnych obiektywnie, na mało istotne, subiektywne - co nota bene, jest jedną z form promocji towaru (kurs podstawowy) - coś jak "redukcja boczków" w Hepaslim...
Ja mam klawiaturę na BT - wpiętą w malinkę - takie małe ustrojstwo. A ekran służy mi do uzupełnienia wizualnego (np. okładka lub wycieraczki), lub do wyboru listy odtwarzania na starcie. Pojedyncze utwory też włącza się szybciej niż zmienia stronę płyty.
Nie, ale ciekawyamrowek pisze: ↑05 sty 2025, 00:00a to tez porównywałeś
https://www.amazon.pl/S-M-S-L-DP5SE-bez ... 946&sr=8-7
Ciekawe to urządzenie i chętnie bym je sprawdził ze względu na DAC'a. To ten sam co w ES DMP-A8. Ale poczekam na jakąś lokalną dystrybucję. Na aliexpress to ja kupuję tak do 100 zł
Zakup makysmalnie robiłem na 2.5k i nie było żadnych problemów. Odnośnie zwrotów/reklamacji/gwarancji to:
Zgadzam się! A nawet trochę przeciw, bo z pustego to i Salomon nie naleje. To znaczy jeśli sam stopień konwersji D/A nie "wyda" szlachetnego sygnału, to najlepszy ciąg dalszy nie dosztukuje.daru0105 pisze: ↑06 sty 2025, 22:07Myślę że sposób konwersji nie jest tak kluczowy jak dobrze zrobiona aplikacja przetwornika.
Sabre można wznieść nad niebiosa i R2R też, albo i sp...lić nawet najlepszy dac żałując na analogówkę czy zasilanie
Nie jeden chwalił się że ma najlepszy Sabre na pokładzie a grało to do dupy.
Miałem kiedyś daca CEC DX71 4 x PCM1704K – DF1704E – CS8414-CS. Kości PCM1704K specjalnie selekcjonowoane. Oczywiście to R2R. Nawet fajnie grał. Ale myślę że nie wykorzystano 4 takich słynnych kości uważanych chyba do najlepszych właśnie dobrą aplikacją.pavlos pisze: ↑06 sty 2025, 22:38Zgadzam się! A nawet trochę przeciw, bo z pustego to i Salomon nie naleje. To znaczy jeśli sam stopień konwersji D/A nie "wyda" szlachetnego sygnału, to najlepszy ciąg dalszy nie dosztukuje.daru0105 pisze: ↑06 sty 2025, 22:07Myślę że sposób konwersji nie jest tak kluczowy jak dobrze zrobiona aplikacja przetwornika.
Sabre można wznieść nad niebiosa i R2R też, albo i sp...lić nawet najlepszy dac żałując na analogówkę czy zasilanie
Nie jeden chwalił się że ma najlepszy Sabre na pokładzie a grało to do dupy.
Niestety - albo stety - nie ma drogi na skróty. Porządne, a nawet przewymiarowane zasilanie ze szlachetnymi kondensatorami, cały ciąg cyfrowy, sama konwersja D/A, potem I/V, wreszcie stopień analogowy - nie można zostawić na 5 minut księgowego przy projekcie i całość musi być zestawiona, dobrana.
U mnie wygrał Denafrips Pontus II, czyli R/2R. Redefiniuje dźwięk, który mi po prostu "siada", to znaczy "o, no właśnie, tak powinno brzmieć". I koniec konkursu piękności. Wspomniałem o DAC-ach opartych na AKM AK4499. W ramach konkursu piękności najbliżej Denafripsa był s.m.s.l. M400, za około połowę ceny. Ale to było na kości AK4499EQ Velvet Sound, tej jeszcze sprzed pożaru fabryki u Japońców, gdzie zniszczona została kompletnie cała linia produkcyjna tych chipów, strojona przez kilka lat. Podobno po odbudowie fabryki i wznowieniu produkcji jeszcze nie doszli do tej "aksamitności" brzmienia.
Teraz, gdy coraz więcej się "osłuchuję" winyli, przychylam się do opinii, że R/2R produkuje brzmienie najbardziej zbliżone do analogowego.
Nie. To była jedynie dygresja odnośnie samej konwersji D/A. A poniekąd i moje wyjaśnienie czemu zaświeciły mi się oczka i podzieliłem się prasówką na temat streamera Shanling-a - bo jest na tej właśnie kości AKM. Co oczywiście nie gwarantuje sukcesu, ale daje jego potencjał.
siemanko, mam Eversolo dmp a 6, jak chcesz mogę Ci pożyczyć i Sobie spradzisz w domu, mnie nic innego nie potrzeba, spełnił wszystkie moje potrzeby