Okazało się, że została jeszcze jedna niewykorzystana plinta do SP10 . Przyszedł napęd i udało się skompletować taki secik. Zaraz szczegółowe ustawienia i wieczorne testy Jednak SP 10 MK II to mój faworyt. Kiedyś może uda się zdobyć MK III
Rok minął z okładem i aby nie było nudy to przez świąteczny czas powstała nowa wariacja na temat SP 10 MK II (mój ulubiony napęd Technicsowy). Wielowarstwowa sklejka wycinana CNC i polakierowana na podkładzie poliestrowym tak by powstał szklany efekt . Czy się udało . Plinta wygląda bardzo ładnie, do tego napęd SP10 MK II polakierowany przez lakiernika samochodowego na czarny kolor. Jedyny problem (lub nie problem) to zakres regulacji suwaków armboardów pozwala stosować jedynie długie ramionka
Zdecydowanie ciemniejsze barwy nadają dostojności i charakteru. Zeby nie bylo ze sie czepiam bo wykonanie zaiste świetne. Ale ta poprzednia zeszloroczna wersja bardziej mi sie podoba.
Zdecydowanie ciemniejsze barwy nadają dostojności i charakteru. Zeby nie bylo ze sie czepiam bo wykonanie zaiste świetne. Ale ta poprzednia zeszloroczna wersja bardziej mi sie podoba.
Masz rację, ohydnie wygląda i jeszcze ten napęd, jakby smołą wysmarowany
Okazało się, że mam lekko uszkodzone ramię MS MA 505. Postanowiłem przerobić je na ramię na MA 505L czyli ramię o długości efektywnej 282 mm. Złożyłem nową rurkę zachowując geometrię (długości i kąty) takie jak dla MA 505 L zgodnie z danymi producenta. Działa