Sprawdź

Dobrze że mam już parę fajnych prepre

Sprawdź
To ja! Bo byłem i słuchałem The Beatles Abbey Road 50's Anni.
Faktycznie zestaw bateryjny był, ale leżał sobie odłogiem na 9-Vówkach. Wersja była HeadamP bo via box zasilający PreamP. Faktycznie przydźwięk słyszalny dopiero przy rozkręceniu Jackowego Halfera na godz. 12, a to jest bardzo głośno i tak się nie słucha. Przy wartościach odsłuchowych cisza.
He he, słuchałeś ale jednak na mojej wkładce
Nie no aż taki dobry nie jestem. Ten zasilacz jest zmodyfikowanym przeze mnie rozwiązaniem stosowanym np. przez Nakamichi w serii BalckBox.
Trzymam za słowo.
No utrzymałeś. Byłem, wziąłem, słuchałem.
NO właśnie ładowania nie mam dopracowanego. Kupiłem moduł ładujący 2S ale tam nie ma żadnego porządnego procka tylko 4 mosfety i 1 układ z 6 nóżkami. Podłączyłem dwa ogniwa szeregowo i do uzyskania na bateriach napięcia 8,36V walił prądem, że aż kabelki się rozgrzały (no fakt cienkie były). Potem napięcie skakało między 8.38V a 8,1V. Odłączyłem zasilanie i okazało się, że baterie mają po 3,96V.darkman pisze: ↑30 gru 2024, 09:07Własnie oczekiwałem zasilania na 18650. BTW myli się Józek, że do tego "nie ma ładowarki" i coś tam.. pierwsza strona wątku. Mam ładowarkę na box zespolony, ale to inna bajka oraz normalną na dwa aku 18650 również czyli różnica egrgonomii w stosunku do AA nie występuje.
Wiele jest niewiadomych co zrobić by prąd był stabilny, ja tylko sugeruję jedną ze ścieżek do rozważenia przez Jacka, nie wiem czy słuszną ale to przed Nim stoi wyzwanie opracowania źródła zasilania spełniającego odpowiednie kryteria.Wojtek pisze: ↑31 gru 2024, 00:49Można zapakować układ BMS pod zespół 18650.
Wydaje mi się że już pisaliśmy o tym tu w wątku
Ale od biedy to dla testów może przecież iść wersja bez wbudowanej ładowarki, byle tylko był sensowny dostęp do wymiany ogniw w razie potrzeby.
Wielu z nas pewnie i tak ma już jakąś zewnętrzną ładowarkę pod 18650.
Nie mówiąc już o ogniwach 18650 co mają wbudowany układ ładujący z gniazdem USB (kosztem pojemności).