gołąb pocztowy dał znać ,że leci do mnie.

I doleciał.
U siebie testowałem z "wanną" Analogis. Tam nie ocierało a wręcz luz był za duży ale to już wynika z rozstawu podpór w wannie. Mógłbym zrobić pierścień delikatnie cieńszy ale zrobiłem taki celowo, obawiając się o wytrzymałość. Mam jednak wrażenie, że u Ciebie nie siadł on do końca w zacisku bo u mnie bardziej się licował a ząbek zaskoczył i dało się nałożyć swobodnie krążek redukcyjny do singli. Nie mam dobrego zdjęcia z mojego testu, tylko screen z filmiku który nagrał mój syn. W poniedziałek zrobię zdjęcia bo mam to wszystko w pracy.gitarrra pisze: ↑14 gru 2024, 18:49Dzisiaj pierwsze próby "ogniowe" korbki w zestawie z wanienką Knosti 2 gen i zaciskami Analogis.
Po włożeniu korbki do zacisku ,powierzchnia pierścienia oporowego ,który jest na osi korbki nie licuje się z powierzchnią zacisku.Ząbek zatrzaskowy ,który jest na osi korbki jest za blisko i nie wychodzi z drugiej strony zacisku.Przez to nie ma pełnej blokady korbki względem zacisku.
Myślę, że to ta sama przyczyna. Te dwa, trzy milimetry powinien głębiej wskoczyć w zacisk. Przyjrzyj się dokładnie, nie obawiając użycia pilnika w razie potrzeby
Niestety nie siadł ,jak sam zauważyłeś.
Pierścień z ośki analogis ma grubość 2,5 mm i wydaje się trwały.Czy orientujesz się jaką trwałość ma plastik z wydruku ?Ten pierścień jakiś szczególnych obciążeń nie przenosi więc gdyby był delikatnie cieńszy ,to chyba też dałby radę.
A gdyby tylko nieco od góry obniżyć korbkę? (zakreślenie na szkicu )
Wydaje mi się, że to problem średnicy pierścienia a nie grubości. Ja mam zacisk od Knosti v.1 i Analogisa v.2 i tam wchodzi głębiej
Takich danych nie mam ale zakładam, że wytrzymałość takiego wydruku może być mniejsza niż elementów z wtryskarki, dlatego tam gdzie mogłem szedłem w "masę"
To już zrobione, będzie się lżej kręcić, ramię się zwiększyło
Grubości nie ruszałem .Wystarczyło sfazować krawędź zaznaczoną na szkicu. Średnicę tylko bardzo delikatnie.Tyle wystarczyło by pierścień doszedł do końca gniazda zacisku.
Szybko działasz.
Czyli gwintu również "przybyło" te na oko 2-3mm i powinno być ok?