Przywołuję was Panowie do porządku. Trzymajcie się łaskawie tematu wątku

... a zatem, ad rem ....
Elementy przeniesione na nową płytkę. Niestety walnąłem się z doborem footprintu i na kondensatory jest za mało miejsca. Trzeba trochę jeszcze poprawić PCB. Póki co wygląda tak:
Zastosowałem filtr dolnoprzepustowy składający się z rezystora 100 Ohm, dwóch kondensatorów 2200uF, jednego 100uF i jednego 33nF.
A teraz najważniejsze: filtracja zadziałała lepiej niż się spodziewałem! Zakłócenia są zauważalne około godziny 12 na gałce volume a trzeba pamiętać, że wzmocnienie La prepre przekracza 30dB! Pewnie na 12 już bym wysterował końcówkę mocy sygnałem 300uV z wkładki
No to została do sprawdzenia wkładka 70uV (Ortofon). Nie spodziewałem się, że będzie dobrze, boć to 4x mniejszy sygnał a tymczasem ... jest po prostu SUPER! Szum jest podobnie niezauważalny jak w Denonie 301 a poziom sygnału wyjściowego bynajmniej nie jest tyle razy niższy jak poziom sygnału wejściowego (zaleta niższej rezystancji uzwojenia wkładki).
Kupiłem 4 baterie 9V czekają na swój czas.
Analog: Dual 704&721+DenonDL301/ShureV15III/Dual M20E/OrtofonMC-20>HeadamP >PreamP Dyskretniok DIY> DH-101>DH-220>Monitor Audio RX6/Beyerdynamic DT 880
Cyfra: Arcam FMJ CD17 - DIY Mod & Yamaha WXAD-10