maciek89 pisze: ↑28 lip 2024, 11:46Najgorzej brzmiąca płyta w mojej kolekcji:(notopa pisze: ↑28 lip 2024, 11:07Świetna płyta, fajna cena (Bon Iver, Bon Iver)
https://www.amazon.pl/dp/B004XE0TDW?smi ... =581094756
Ouć! No nie wiem nie wiem…nie wiem jaką masz kolekcję;) Ale na poważnie, bez złośliwości: bardzo lubię Bon Iver i inne projekty Vernona. W kolekcji wszystkie winyle BI (+EPki) ale też np box DeYarmond Edison, trochę cd, generalnie żadnej trasy BI od drugiej płyty nie opuściłem. Ilość godzin poświęcona na ten zespół naprawdę spora. To tak tytułem wstępu. Co do samej płyty z linku i Twojej opinii: jak zawsze zdarzają się różne tłoczenia. Mam super dobry egzemplarz (+wersję na 10 lecie albumu do porównania+ cd): cichy, gładki, bez „clicks and pops”. Kolejny temat to sam mastering: no tutaj możemy dyskutować, ja nie narzekam, nie jest to wybitnie ogarnięty materiał biorąc pod uwagę potencjał utworów, ale zdecydowanie można znaleźć momenty. Pewnie trochę robi robotę co tam mamy po drodze (wkładka, szlif, pre+ reszta toru), ale tak czy inaczej nie jest to płyta z kategorii katastrofa- u mnie jest naprawdę ok. Nie jest też płytą referencyjną, żeby była jasność. Podsumowując za ten hajs to jest no brainer, tym bardziej że to amazon, więc polityka zwrotów po naszej stronie.