wkładka M44G

Awatar użytkownika
MaciejT
Gramofon: PS-X70

Re: [s] Wkładka gramofonowa SHURE M44G + oryg. headshell Technics

Post autor: MaciejT »

A mnie się wydaje że wkładka należy do kolegi unique freak i może ją wystawiać za ile chce i zmieniać ceny na jakie chce tak długo, jak długo nie łamie regulaminu giełdy. Tymczasem tak się zastanawiam czy wpisy kolegów przypadkiem nie są sprzeczne ze wspomnianym regulaminem:
"1.7 Komentowanie ofert jest zabronione".
Jeśli ktoś ma złote rady dla sprzedawcy jak uwiarygodnić ofertę to może lepiej na priv? :think:
Awatar użytkownika
unique freak
Gramofon: Technics SL 1200 MK2

Post autor: unique freak »

MaciejT pisze:
24 lip 2024, 10:33
A mnie się wydaje że wkładka należy do kolegi unique freak i może ją wystawiać za ile chce i zmieniać ceny na jakie chce tak długo, jak długo nie łamie regulaminu giełdy. Tymczasem tak się zastanawiam czy wpisy kolegów przypadkiem nie są sprzeczne ze wspomnianym regulaminem:
Jeśli ktoś ma złote rady dla sprzedawcy jak uwiarygodnić ofertę to może lepiej na priv? :think:
Dzięki za empatię, Maćku :)
A kto tam czyta regulaminy ;)
Awatar użytkownika
Jozi
Gramofon: Sony PS-X60

Post autor: Jozi »

unique freak pisze:
24 lip 2024, 10:39
MaciejT pisze:
Dzięki za empatię, Maćku :)
A kto tam czyta regulaminy ;)
Np. ja czytam, dlatego daleki jestem od komentowania ceny, to jest towar sprzedającego i on określa wartość za ile chce się tego pozbyć.
Natomiast odniosłem się do formy prowadzonej sprzedaży i szkoda mi kolegi, że bieda go przycisła i chce coś sprzedać po zaniżonej cenie a wychodzi z tego jeszcze lekki kwas.
Nie muszę pisać na priva bo o nic go nie oskarżam i nic nie mam do ukrycia to po pierwsze, po drugie forum jest ogólne i to jest wskazówka dla innych by w przyszłości nie wpakowali się na podobna "minę".
Natomiast doskonale kolegę rozumiem, bo tez byłem kiedyś w podobnej sytuacji i kiepsko to wygląda, bo patrzą na człowieka jak na potencjalnego naciągacza z trefnym towarem, bo tanio chce sprzedać.
Pozdrawiam.
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
Awatar użytkownika
unique freak

asdasa
Ostatnio zmieniony 24 lip 2024, 18:27 przez unique freak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

MaciejT pisze:
Zamysł tego punktu regulaminu dotyczył komentowania cen, bo mieliśmy problem na forum z "co tak tanio/co tak drogo".

W tej całej dyskusji tutaj raczej nikt nie zadał tego typu pytania. Rozchodzi się jedynie w kwestiach prób mydlenia oczu i dziwna huśtawka góra/dół czy też rozbieżności cenowe między portalami.

Od lat mamy na forum tematy sprzedażowe gdzie pojawia się oferta, a potem w ramach podbitki sprzedający albo schodzi z ceny albo ją podbija w górę.
Ale to wszystko zawsze odbywało się transparentnie i człowiek obserwujący ofertę widzi i wie co się dzieje z ceną.

Tutaj już ujawniłem jakie fikołki zachodziły. Jest to działanie ewidentnie celowe i nie ma za bardzo o czym dyskutować, można co najwyżej zastanawiać się dlaczego sprzedawca tak bardzo się zapiera że wszystko jest w porządku i w ogóle uczciwie i transparentnie pomimo złapania za rękę na cebulowej zagrywce.
unique freak pisze:
24 lip 2024, 11:06
W celu ukrócenia dalszego komentowania tematu sprzedaży, co również jak ktoś z kolegów zauważył, jest sprzeczne z Regulaminem, napisałem do admina prośbę o skasowanie tego tematu z adnotacją, że założę nowy temat ze sprzedażą M44G z ceną i linkami do ceny finalnej 649.
Dziękuję wszystkim kolegom za podbijanie tematu, czego owocem jest kilku obserwujących oferty ;)
Wybacz, ale po wszystkim co zostało tutaj powiedziane (i w jakiej formie toczyła się rozmowa) oczekujesz że będę pomagał Tobie w zacieraniu śladów?
Dobre sobie :)

Dajesz proste przepraszam, mea culpa, cenka dalej spada i heja. Wybaczymy.
Tak wiesz, po męsku.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
unique freak

Wojtek pisze:
24 lip 2024, 13:07
Dajesz proste przepraszam, mea culpa, cenka dalej spada i heja. Wybaczymy.
Tak wiesz, po męsku.
Żenujące i to jeszcze od admina, no ale również w imieniu kolegów, których nadal sobie "dokładasz" do tematu :lol:
I że niby mam się bić w piersi i przepraszać, bo ADMIN TAK CHCE :lol:
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Well.. jak wszyscy to wszyscy. "Babcia też". :)
Stanowczo, konsekwentnie i stabilnie od lat. Od siebie dodam jeszcze: Justice for all"! ,
Popieram zdanie Admina w 100%, jak i w całej rozciągłości semantycznej.

p.s. a owszem stosując się do inkryminowanego Regulaminu, nie skomentuję też ceny. (choć to akurat) Z litości :D
Awatar użytkownika
Frey
Gramofon: Dual 604

Post autor: Frey »

Panowie dajcie już spokój. Kolega pisał, że ma 20 lat doświadczenia w handlu to wie co robi. Kto chciał kupić wkładkę w promocji 53% taniej to już kupił. Kto nie chciał to nie kupił i pewnie nie kupi. Ja brałbym bez zastanowienia jakby była promocja tak około 80%. Wtedy cena nie grałaby roli.
Dual 604 || Dual M20E || Buphono
Audiolab 6000CDT || Wiim Ultra || Denafrips Enyo 15th
Atoll PR200 Signature || Atoll AM100 Signature || Infinity RS6000A
AKG K271 Studio || Audio-Technica ATH-AD500X || Sennheiser Momentum M2 || Bowers&Wilkins PX7 S2
Awatar użytkownika
unique freak

Darkman.
Brakowało tutaj Ciebie :D
Tak, też znam ten album Metallica ;)
Dzięki! Masz prawo wspierać admina. No cóż, jego cyrk - jego małpy, jednak ja również mam prawo nie zgadzać się z jego wycieczkami pod moim adresem ("walenie w chuja", "cebula", itp. wrzuty) lub komentowaniu cen, który ja, jako właściciel, ustalam dla przedmiotu sprzedaży - nic nikomu do tego. To nie jest sprzedaż detaliczna, tylko używany sprzęt.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2024, 13:32 przez unique freak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
unique freak

x
Ostatnio zmieniony 24 lip 2024, 18:27 przez unique freak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
unique freak

x
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

unique freak pisze:
24 lip 2024, 13:26
Dzięki! Masz prawo wspierać admina.
To nie to, tylko pewien obiektywizm z moje strony. Niestety wszyscy podlegamy tej samej zasadniczo ocenie i nie jeden z nas już się przejechał na takiej czy innej konstrukcji, żeby nie powiedzieć socjotechnice wpisu, ogłoszenia, prezentacji.
Pozostawienie tematu jest konsekwentne i tego Admin nie zmienia od ..zawsze. W przeciwnym razie byłbyś casusem, który pozwoli innym na wnioskowanie i to stanowcze tytułem usunięcia swoich lapsusów lub zgłoszonych postów, których Admin usunięcia odmówił (sam mam takie)..zatem życzę Tobie i sobie by jednak ów temat usunął. :).. wykorzystam to bezwzględnie.
unique freak pisze:
24 lip 2024, 13:32
ODDAM ZA DARMO! Kto chce? :D
Nie "chcem bo muszem odmówić" = mam tę wkładkę w kolekcji.

Freaq - masz prawo edycji postów własnych, więc możesz sobie trochę posprzątać po prostu sam. Natomiast wiesz towar, jest towar i każda potwora znajdzie swojego amatora, dotyczy starych panien, ale i trochę prawd życiowych. Masz też prawo zgłoszenia postu przez ikonę w rogu i to właściwe wszystko.
Swoją drogą nie mało jest kolekcjonerów Shure, zatem?
Awatar użytkownika
unique freak

darkman pisze:
24 lip 2024, 13:56
Swoją drogą nie mało jest kolekcjonerów Shure, zatem?
Nie wiem, podobnie jak Ty ;)
Spoko, dzięki za konstruktywny komentarz, przynajmniej nie rzucasz chujami i cebulami, co robi guru tego forumowiska :clap:
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

unique freak pisze:
24 lip 2024, 13:18
Żenujące i to jeszcze od admina, no ale również w imieniu kolegów, których nadal sobie "dokładasz" do tematu :lol:
Nie no, umówmy się - mi nic do tego czy chcesz naprawiać swój wizerunek czy nie.
Umówmy się że za "chujowy PR" (cytat z priva) możesz sobie sam pogratulować.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
unique freak

Wojtek pisze:
24 lip 2024, 14:35
unique freak pisze:
24 lip 2024, 13:18
Nie no, umówmy się - mi nic do tego czy chcesz naprawiać swój wizerunek czy nie.
Umówmy się że za "chujowy PR" (cytat z priva) możesz sobie sam pogratulować.
Noo widać masz jaja, żeby cytować prywatne wiadomości kierowane do ciebie (wyrwane z kontekstu, ale co tam), ale nie masz jaj, aby na nie odpowiedzieć.
I TO JEST ADMIN TEGO FORUM, drodzy koledzy :clap:
Ostatnio zmieniony 24 lip 2024, 14:45 przez unique freak, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany