wkładka M44G
- unique freak
- Gramofon: Technics SL 1200 MK2
wkładka M44G
Przedmiotem sprzedaży jest wkładka gramofonowa SHURE M44G (deadstock) wraz z prawie nową igłą SHURE N44G + oryginalny headshell Technics.
Cena X + koszt wysyłki paczkomatem 19 zł.
Cena X + koszt wysyłki paczkomatem 19 zł.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2024, 23:44 przez unique freak, łącznie zmieniany 5 razy.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: [s] Wkładka gramofonowa SHURE M44G + oryg. headshell Technics
Patrzę na allegro lokalnie, a tam: obniżka z 1500? 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- unique freak
Ostatnio zmieniony 24 lip 2024, 18:23 przez unique freak, łącznie zmieniany 1 raz.
- unique freak
X
Ostatnio zmieniony 24 lip 2024, 18:24 przez unique freak, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Hmm... nie wiem czy inni też to zauważyli, ale coś niedobrego tu się dzieje.
Oryginalnie 3-4 dni temu była w poście cena 800 + wysyłka.
Zwróciłem uwagę wtedy że na allegro lokalnie była ustawiona "zniżka", jakoby rabat z 1500 na 800.
Na olx wtedy było sztywno 800.
Wczoraj napisałeś że "zjeżdżasz" z ceną na 899 (już z wysyłką), przy okazji edytując pierwszy post jakoby "stara cena" byłą od początku 1200, nie 800.
Natomiast zerkając teraz na allegro lokalnie i olx - cena już spadła do odpowiednio 775 i 769 złotych.
Zaczyna tu pachnieć jakimiś arcy-ciekawymi praktykami handlowymi.
Oryginalnie 3-4 dni temu była w poście cena 800 + wysyłka.
Zwróciłem uwagę wtedy że na allegro lokalnie była ustawiona "zniżka", jakoby rabat z 1500 na 800.
Na olx wtedy było sztywno 800.
Wczoraj napisałeś że "zjeżdżasz" z ceną na 899 (już z wysyłką), przy okazji edytując pierwszy post jakoby "stara cena" byłą od początku 1200, nie 800.
Natomiast zerkając teraz na allegro lokalnie i olx - cena już spadła do odpowiednio 775 i 769 złotych.

Zaczyna tu pachnieć jakimiś arcy-ciekawymi praktykami handlowymi.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- unique freak
Wojtek
rozumiem, że wołasz kolegów, bo masz dziwne przeczucia na forum, którym adminujesz?
No jakoś cicho mimo wszystko..
Uspokajam zatem..
Nic niedobrego, ani żadne "arcy-ciekawe praktyki handlowe"
Natomiast z uwagi na fakt, że podniosłeś alarm, to poczuwam się "w obowiązku" wytłumaczyć (na forum ofkors) - otóż mam cholerny sentyment do SHURE M44G (o czym doskonale wiesz, bo wielokrotnie mieliliśmy temat na priv
i po prostu żal mi sprzedawać tą wkładkę..
I tutaj muszę zmartwić, bo to koniec tej "story" - THAT"S ALL!
A że cena przedmiotu sprzedaży się zmienia w międzyczasie?? Cóż, przecież jako właściciel wkładki mam prawo ją zmieniać według uznania, potrzeby chwili czy po prostu zrobienia promocji dla użytkowników Forum - co w tym dziwnego?
Serio - zluzuj szelki, a jeśli nadal widzisz w tym coś dziwnego, to zaraz skasuję posta i po temacie.
Z drugiej strony znajduje się ów post z wkładką we właściwym dziale Forum - zgadza się?
rozumiem, że wołasz kolegów, bo masz dziwne przeczucia na forum, którym adminujesz?

Uspokajam zatem..
Nic niedobrego, ani żadne "arcy-ciekawe praktyki handlowe"

Natomiast z uwagi na fakt, że podniosłeś alarm, to poczuwam się "w obowiązku" wytłumaczyć (na forum ofkors) - otóż mam cholerny sentyment do SHURE M44G (o czym doskonale wiesz, bo wielokrotnie mieliliśmy temat na priv

I tutaj muszę zmartwić, bo to koniec tej "story" - THAT"S ALL!
A że cena przedmiotu sprzedaży się zmienia w międzyczasie?? Cóż, przecież jako właściciel wkładki mam prawo ją zmieniać według uznania, potrzeby chwili czy po prostu zrobienia promocji dla użytkowników Forum - co w tym dziwnego?

Serio - zluzuj szelki, a jeśli nadal widzisz w tym coś dziwnego, to zaraz skasuję posta i po temacie.
Z drugiej strony znajduje się ów post z wkładką we właściwym dziale Forum - zgadza się?
Ostatnio zmieniony 24 lip 2024, 18:25 przez unique freak, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To chyba dowód na to że każdy z nas ma nieco inny kręgosłup moralny.
Nie wiem stary, fajnie że złapany na gorącym uczynku próbujesz to teraz racjonalizować, ale powiedz szczerze: ty lubisz jak ktoś próbuje ciebie zrobić w chuja mydląc oczy w taki sposób?
Gdzie i kiedy napisałeś że pierwsza cena to jakaś czasowa promka? Nic takiego nie miało miejsca.
Gdzie i kiedy napisałeś że cena poszła w górę z 800 na 1200? Była tylko cicha edycja i liczenie że nikt nie zauważy.
Potem przypalasz głupa że "cena obniżona", żeby ludki myśleli że to jakaś okazja, kiedy w rzeczywistości cena wzrosła o stówę.
Nazywajmy rzeczy po imieniu - to jest przykład oszustwa czy też celowego wprowadzania w błąd.
Fajnie że finalnie (pod presją?) cena faktycznie spadła poniżej tej pierwszej, ale zupełnie nie mogę przyklaskiwać działaniom poprzedzającym. Nie bez powodu sklepy zostały zmuszone przez Unię by podawać najniższe ceny z ostatnich 30 dni, bo takie "promocje" były nagminne w handlu.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- unique freak
Ty tak na serio uważasz, że robię kogoś w chuja?
Serio uważasz, że POWINIENEM informować/pisać o czasowym zejściu z ceny lub tłumaczyć się/spamować forum w stylu "ej, teraz okazja - bierzcie, bo jadę w dół z ceną o X pln!" ???
Uspokoję Cię - pod żadną presją nie zmieniłem ceny, tym bardziej nie Twoją, bo nikt poza Tobą nie zrobił rabanu z tego powodu.
Powtórzę - przedmiot sprzedaży jest mój i nie będziesz projektował mi modelu sprzedaży tego przedmiotu w sekcji "Giełda/Sprzedam", bo niby dlaczego?
Uważam, że za bardzo się nadmuchałeś ziom i zluzuj z tym dochodzeniem, a tym bardziej z obrażaniem mnie (na forum) przez pryzmat własnych projekcji związanych ze sprzedażą wkładki gramofonowej (nie Twojej zresztą) XD
Wyluzuj, chłopie - jest summertime

Serio uważasz, że POWINIENEM informować/pisać o czasowym zejściu z ceny lub tłumaczyć się/spamować forum w stylu "ej, teraz okazja - bierzcie, bo jadę w dół z ceną o X pln!" ???
Uspokoję Cię - pod żadną presją nie zmieniłem ceny, tym bardziej nie Twoją, bo nikt poza Tobą nie zrobił rabanu z tego powodu.
Powtórzę - przedmiot sprzedaży jest mój i nie będziesz projektował mi modelu sprzedaży tego przedmiotu w sekcji "Giełda/Sprzedam", bo niby dlaczego?
Uważam, że za bardzo się nadmuchałeś ziom i zluzuj z tym dochodzeniem, a tym bardziej z obrażaniem mnie (na forum) przez pryzmat własnych projekcji związanych ze sprzedażą wkładki gramofonowej (nie Twojej zresztą) XD
Wyluzuj, chłopie - jest summertime

- unique freak
Bump
Ostatnio zmieniony 24 lip 2024, 18:25 przez unique freak, łącznie zmieniany 2 razy.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pewnie. Przecież dokładnie wiesz co robisz.
No chyba że to krasnoludki zrobiły to co opisałem powyżej?

Jeśli chciałbyś być uczciwy to owszem, dobrze by było. Byłoby transparentnie. To co opisałem jest raczej dalekie od transparentności.unique freak pisze: ↑18 lip 2024, 23:51Serio uważasz, że POWINIENEM informować/pisać o czasowym zejściu z ceny lub tłumaczyć się/spamować forum w stylu "ej, teraz okazja - bierzcie, bo jadę w dół z ceną o X pln!" ???
Ale wybrałeś inną drogę. Ups, przepraszam, inny "model sprzedaży"

Zresztą, na allegro masz nadal "promkę" -50%, więc czego się burzysz?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- unique freak
Wojtku Adminie
Jprdl, nie wierzę...

Serio brak mi słów na gromy iskier gównoburzy, którą tworzysz przy temacie sprzedaży wkładki na TWOIM FORUM

Powtórzę, bo znowu się wynurzyłeś i dymisz

BTW dzięki za bumpy

- unique freak
beng
Ostatnio zmieniony 24 lip 2024, 18:25 przez unique freak, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII
unique freak, faktycznie dziwną masz tę politykę sprzedaży. Z linków w które zajrzałem miałeś już cenę poniżej 700zł, w następnym drożej teraz znowu poniżej. Twoja wkładka twoje pieniądze i oferty ale gdybym śledził twoje aukcje to po takich huśtawkach już bym szukał o kogoś innego.
I piszę to z pozycji postronnego obserwatora.
I piszę to z pozycji postronnego obserwatora.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
- unique freak
Piterski
jako, że pojawił się kolejny komentujący (dzięki za kulturę wypowiedzi) to poniekąd czuję się "w obowiązku" pewnego sprostowania co do "polityki sprzedaży"
Otóż w głównej mierze jestem kolekcjonerem płyt winylowych, w większości są to tytuły niszowe i niedostępne w PL. Tak się złożyło, że pojawiły się do kupienia pozycje "must have", a że przesiadłem się na MP-110 i jest to moja druga/ostatnia wkładka, którą posiadam, to podjąłem trudną dla mnie decyzję odnośnie sprzedaży M44G. Pierwotnie podałem cenę 1500 zł za cały zestaw, bo mam świadomość, że obecnie to już deadstock i dziś nie ma już sklepu na świecie, w którym można to kupić od ręki. Pozostaje ebay, wiem. Jednak presja na posiadanie unikalnego pressingu LP jest na tyle silna, że jadę z ceną po bandzie, co może dziwnie wyglądać, ale zapewniam, że należy to odbierać wyłącznie w kategorii O K A Z J I - nic poza tym
Ja tracę - ktoś zyska. Tyle.
Pozdrawiam serdecznie.
jako, że pojawił się kolejny komentujący (dzięki za kulturę wypowiedzi) to poniekąd czuję się "w obowiązku" pewnego sprostowania co do "polityki sprzedaży"

Pozdrawiam serdecznie.
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
Też trochę obserwuję ten watek i broń Boże nie odbieraj tego posta za jakikolwiek atak na Ciebie.unique freak pisze: ↑24 lip 2024, 10:12Piterski
jako, że pojawił się kolejny komentujący (dzięki za kulturę wypowiedzi) to poniekąd czuję się "w obowiązku" pewnego sprostowania co do "polityki sprzedaży"Otóż w głównej mierze jestem kolekcjonerem płyt winylowych, w większości są to tytuły niszowe i niedostępne w PL. Tak się złożyło, że pojawiły się do kupienia pozycje "must have", a że przesiadłem się na MP-110 i jest to moja druga/ostatnia wkładka, którą posiadam, to podjąłem trudną dla mnie decyzję o sprzedaży M44G. Pierwotnie podałem cenę 1500 zł za cały zestaw, bo mam świadomość, że obecnie to już deadstock i nie ma sklepu na świecie, w którym można to kupić od ręki. Pozostaje ebay, wiem. Jednak presja na posiadanie unikalnego pressingu LP jest na tyle silna, że jadę z ceną po bandzie, co może dziwnie wyglądać, ale zapewniam, że należy to odbierać wyłącznie w kategorii O K A Z J I - nic poza tym
![]()
Pozdrawiam serdecznie.
Na co dzień zajmuję się negocjowaniem umów porozumień etc. i poniekąd znane mi są wszelakie techniki manipulacji ale póki co nie muszę ich stosować w firmie by zawrzeć umowę czy ugodę z klientem.
Koledzy napisali w Twoim wątku sprzedażowym bo takie "skoki" ceny sprzedaży są dla nich co najmniej dziwne np. z 1500zł na 649zł, no dziwnie to wygląda i trochę brzydko pachnie. Po udzielonym wyjaśnieniu ja CI wierzę w Twoje dobre intencje i powód sprzedaży.
Rozumiem Twoja determinację po wyjaśnieniu ale, że TY piszesz prawdę to nie każdy musi w nią wierzyć i dlatego maja wątpliwości.
Również nie powinieneś mieć pretensji do Wojtka bo chłop stara się panować nad forum i dbać o jego reputację a to nie jest łatwy kawałek chleba.
Nie ma się co napinać, czasem trzeba spojrzeć z drugiej strony lustra i wszystko będzie bardziej jasne.......
P.s.
Pozdrawiam i życzę szybkiej sprzedaży.
Osobiście wolałbym zdobyć fundusze a taki towar sprzedawać na spokojnie.
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650