wkładka M44G

Awatar użytkownika
unique freak
Gramofon: Technics SL 1200 MK2

wkładka M44G

Post autor: unique freak »

Przedmiotem sprzedaży jest wkładka gramofonowa SHURE M44G (deadstock) wraz z prawie nową igłą SHURE N44G + oryginalny headshell Technics.
Cena X + koszt wysyłki paczkomatem 19 zł.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2024, 23:44 przez unique freak, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Re: [s] Wkładka gramofonowa SHURE M44G + oryg. headshell Technics

Post autor: Wojtek »

Patrzę na allegro lokalnie, a tam: obniżka z 1500? :think:
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
unique freak

Wojtek pisze:
15 lip 2024, 16:32
Patrzę na allegro lokalnie, a tam: obniżka z 1500? :think:
Tak.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2024, 18:23 przez unique freak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
unique freak

X
Ostatnio zmieniony 24 lip 2024, 18:24 przez unique freak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Hmm... nie wiem czy inni też to zauważyli, ale coś niedobrego tu się dzieje.

Oryginalnie 3-4 dni temu była w poście cena 800 + wysyłka.
Zwróciłem uwagę wtedy że na allegro lokalnie była ustawiona "zniżka", jakoby rabat z 1500 na 800.
Na olx wtedy było sztywno 800.

Wczoraj napisałeś że "zjeżdżasz" z ceną na 899 (już z wysyłką), przy okazji edytując pierwszy post jakoby "stara cena" byłą od początku 1200, nie 800.

Natomiast zerkając teraz na allegro lokalnie i olx - cena już spadła do odpowiednio 775 i 769 złotych.

:think: :think: :think:

Zaczyna tu pachnieć jakimiś arcy-ciekawymi praktykami handlowymi.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
unique freak

Wojtek
rozumiem, że wołasz kolegów, bo masz dziwne przeczucia na forum, którym adminujesz? :mrgreen: No jakoś cicho mimo wszystko..
Uspokajam zatem..
Nic niedobrego, ani żadne "arcy-ciekawe praktyki handlowe" :)
Natomiast z uwagi na fakt, że podniosłeś alarm, to poczuwam się "w obowiązku" wytłumaczyć (na forum ofkors) - otóż mam cholerny sentyment do SHURE M44G (o czym doskonale wiesz, bo wielokrotnie mieliliśmy temat na priv :) i po prostu żal mi sprzedawać tą wkładkę..
I tutaj muszę zmartwić, bo to koniec tej "story" - THAT"S ALL!
A że cena przedmiotu sprzedaży się zmienia w międzyczasie?? Cóż, przecież jako właściciel wkładki mam prawo ją zmieniać według uznania, potrzeby chwili czy po prostu zrobienia promocji dla użytkowników Forum - co w tym dziwnego? :)

Serio - zluzuj szelki, a jeśli nadal widzisz w tym coś dziwnego, to zaraz skasuję posta i po temacie.
Z drugiej strony znajduje się ów post z wkładką we właściwym dziale Forum - zgadza się?
Ostatnio zmieniony 24 lip 2024, 18:25 przez unique freak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

unique freak pisze:
18 lip 2024, 18:26
Nic niedobrego, ani żadne "arcy-ciekawe praktyki handlowe" :)
To chyba dowód na to że każdy z nas ma nieco inny kręgosłup moralny.

Nie wiem stary, fajnie że złapany na gorącym uczynku próbujesz to teraz racjonalizować, ale powiedz szczerze: ty lubisz jak ktoś próbuje ciebie zrobić w chuja mydląc oczy w taki sposób?

Gdzie i kiedy napisałeś że pierwsza cena to jakaś czasowa promka? Nic takiego nie miało miejsca.
Gdzie i kiedy napisałeś że cena poszła w górę z 800 na 1200? Była tylko cicha edycja i liczenie że nikt nie zauważy.
Potem przypalasz głupa że "cena obniżona", żeby ludki myśleli że to jakaś okazja, kiedy w rzeczywistości cena wzrosła o stówę.

Nazywajmy rzeczy po imieniu - to jest przykład oszustwa czy też celowego wprowadzania w błąd.

Fajnie że finalnie (pod presją?) cena faktycznie spadła poniżej tej pierwszej, ale zupełnie nie mogę przyklaskiwać działaniom poprzedzającym. Nie bez powodu sklepy zostały zmuszone przez Unię by podawać najniższe ceny z ostatnich 30 dni, bo takie "promocje" były nagminne w handlu.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
unique freak

Ty tak na serio uważasz, że robię kogoś w chuja? :shock: :lol:
Serio uważasz, że POWINIENEM informować/pisać o czasowym zejściu z ceny lub tłumaczyć się/spamować forum w stylu "ej, teraz okazja - bierzcie, bo jadę w dół z ceną o X pln!" ???

Uspokoję Cię - pod żadną presją nie zmieniłem ceny, tym bardziej nie Twoją, bo nikt poza Tobą nie zrobił rabanu z tego powodu.
Powtórzę - przedmiot sprzedaży jest mój i nie będziesz projektował mi modelu sprzedaży tego przedmiotu w sekcji "Giełda/Sprzedam", bo niby dlaczego?
Uważam, że za bardzo się nadmuchałeś ziom i zluzuj z tym dochodzeniem, a tym bardziej z obrażaniem mnie (na forum) przez pryzmat własnych projekcji związanych ze sprzedażą wkładki gramofonowej (nie Twojej zresztą) XD
Wyluzuj, chłopie - jest summertime :character-afro:
Awatar użytkownika
unique freak

Bump
Ostatnio zmieniony 24 lip 2024, 18:25 przez unique freak, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

unique freak pisze:
18 lip 2024, 23:51
Ty tak na serio uważasz, że robię kogoś w chuja? :shock: :lol:
Pewnie. Przecież dokładnie wiesz co robisz.
No chyba że to krasnoludki zrobiły to co opisałem powyżej? :morda:
unique freak pisze:
18 lip 2024, 23:51
Serio uważasz, że POWINIENEM informować/pisać o czasowym zejściu z ceny lub tłumaczyć się/spamować forum w stylu "ej, teraz okazja - bierzcie, bo jadę w dół z ceną o X pln!" ???
Jeśli chciałbyś być uczciwy to owszem, dobrze by było. Byłoby transparentnie. To co opisałem jest raczej dalekie od transparentności.
Ale wybrałeś inną drogę. Ups, przepraszam, inny "model sprzedaży" :morda:

Zresztą, na allegro masz nadal "promkę" -50%, więc czego się burzysz?
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
unique freak

Wojtek pisze:
23 lip 2024, 16:19
Zresztą, na allegro masz nadal "promkę" -50%, więc czego się burzysz?
Wojtku Adminie
Jprdl, nie wierzę... :lol:
Serio brak mi słów na gromy iskier gównoburzy, którą tworzysz przy temacie sprzedaży wkładki na TWOIM FORUM :dance:
Powtórzę, bo znowu się wynurzyłeś i dymisz :lol: - nie mam sobie kompletnie nic do zarzucenia, oferta jest transparentna, prywatna, zaś linki prowadzące do przedmiotu sprzedaży osadzone na serwisach, które zapewniają parasol ochronny wobec Kupujących. Czego nadal nie rozumiesz? :geek:

BTW dzięki za bumpy :mrgreen:
Awatar użytkownika
unique freak

beng
Ostatnio zmieniony 24 lip 2024, 18:25 przez unique freak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Piterski
Gramofon: Pioneer PL70LII

Post autor: Piterski »

unique freak, faktycznie dziwną masz tę politykę sprzedaży. Z linków w które zajrzałem miałeś już cenę poniżej 700zł, w następnym drożej teraz znowu poniżej. Twoja wkładka twoje pieniądze i oferty ale gdybym śledził twoje aukcje to po takich huśtawkach już bym szukał o kogoś innego.
I piszę to z pozycji postronnego obserwatora.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Awatar użytkownika
unique freak

Piterski
jako, że pojawił się kolejny komentujący (dzięki za kulturę wypowiedzi) to poniekąd czuję się "w obowiązku" pewnego sprostowania co do "polityki sprzedaży" :) Otóż w głównej mierze jestem kolekcjonerem płyt winylowych, w większości są to tytuły niszowe i niedostępne w PL. Tak się złożyło, że pojawiły się do kupienia pozycje "must have", a że przesiadłem się na MP-110 i jest to moja druga/ostatnia wkładka, którą posiadam, to podjąłem trudną dla mnie decyzję odnośnie sprzedaży M44G. Pierwotnie podałem cenę 1500 zł za cały zestaw, bo mam świadomość, że obecnie to już deadstock i dziś nie ma już sklepu na świecie, w którym można to kupić od ręki. Pozostaje ebay, wiem. Jednak presja na posiadanie unikalnego pressingu LP jest na tyle silna, że jadę z ceną po bandzie, co może dziwnie wyglądać, ale zapewniam, że należy to odbierać wyłącznie w kategorii O K A Z J I - nic poza tym :D

Ja tracę - ktoś zyska. Tyle.
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Jozi
Gramofon: Sony PS-X60

Post autor: Jozi »

unique freak pisze:
24 lip 2024, 10:12
Piterski
jako, że pojawił się kolejny komentujący (dzięki za kulturę wypowiedzi) to poniekąd czuję się "w obowiązku" pewnego sprostowania co do "polityki sprzedaży" :) Otóż w głównej mierze jestem kolekcjonerem płyt winylowych, w większości są to tytuły niszowe i niedostępne w PL. Tak się złożyło, że pojawiły się do kupienia pozycje "must have", a że przesiadłem się na MP-110 i jest to moja druga/ostatnia wkładka, którą posiadam, to podjąłem trudną dla mnie decyzję o sprzedaży M44G. Pierwotnie podałem cenę 1500 zł za cały zestaw, bo mam świadomość, że obecnie to już deadstock i nie ma sklepu na świecie, w którym można to kupić od ręki. Pozostaje ebay, wiem. Jednak presja na posiadanie unikalnego pressingu LP jest na tyle silna, że jadę z ceną po bandzie, co może dziwnie wyglądać, ale zapewniam, że należy to odbierać wyłącznie w kategorii O K A Z J I - nic poza tym :D
Ja tracę - ktoś zyska. Tyle.
Pozdrawiam serdecznie.
Też trochę obserwuję ten watek i broń Boże nie odbieraj tego posta za jakikolwiek atak na Ciebie.
Na co dzień zajmuję się negocjowaniem umów porozumień etc. i poniekąd znane mi są wszelakie techniki manipulacji ale póki co nie muszę ich stosować w firmie by zawrzeć umowę czy ugodę z klientem.
Koledzy napisali w Twoim wątku sprzedażowym bo takie "skoki" ceny sprzedaży są dla nich co najmniej dziwne np. z 1500zł na 649zł, no dziwnie to wygląda i trochę brzydko pachnie. Po udzielonym wyjaśnieniu ja CI wierzę w Twoje dobre intencje i powód sprzedaży.
Rozumiem Twoja determinację po wyjaśnieniu ale, że TY piszesz prawdę to nie każdy musi w nią wierzyć i dlatego maja wątpliwości.
Również nie powinieneś mieć pretensji do Wojtka bo chłop stara się panować nad forum i dbać o jego reputację a to nie jest łatwy kawałek chleba.
Nie ma się co napinać, czasem trzeba spojrzeć z drugiej strony lustra i wszystko będzie bardziej jasne.......

P.s.
Pozdrawiam i życzę szybkiej sprzedaży.
Osobiście wolałbym zdobyć fundusze a taki towar sprzedawać na spokojnie.
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
Zablokowany