Po kilku godzinach pierwsze wrażenia są takie, że jest trochę lepiej. Nie jakaś przepaść, trzeba się skupić żeby zauważyć różnicę. Ps. Napewno lepszy zasilacz wnosi poprawę.
Preamp Audiokultura ISKRA
-
Re: Preamp Audiokultura ISKRA
Po kilku godzinach pierwsze wrażenia są takie, że jest trochę lepiej. Nie jakaś przepaść, trzeba się skupić żeby zauważyć różnicę. Ps. Napewno lepszy zasilacz wnosi poprawę.
Ortofon 520 - Origin Live Aurora + OL Onyx- ifi zen phono - unison research unico primo - jm lab electra 906
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
-
Ja różnice zauważyłem.
Ortofon 520 - Origin Live Aurora + OL Onyx- ifi zen phono - unison research unico primo - jm lab electra 906
- darkman
- Kontakt:
Pewnie! Iskra to sporo lepszy preamp. Napisałem, że w mojej opinii nie mogłeś
** ano tak, najlepszy nie jest, ale jest bdb w swojej klasie, a o ile dobrze pamiętam w jednym teście konkurował z esDarkiem v.2 czy coś. Tylko odnotowuję ów fakt, bowiem link do art., pojawił się swego czasu na forum.
To w tym kontekście jeszcze raz:
"opinie użytkowników, najlepiej świadomych, bo porównać to też trzeba mieć z czym i trochę doświadczenia nie zawadzi "
Tu chciałbym pogratulować Teamowi Audiokultura doboru przeciwnikó∑ do testu porównawczego, co musiało mieć wpływ na nowe ceny
jej zauważyć akurat w zasilaniu,
** ano tak, najlepszy nie jest, ale jest bdb w swojej klasie, a o ile dobrze pamiętam w jednym teście konkurował z esDarkiem v.2 czy coś. Tylko odnotowuję ów fakt, bowiem link do art., pojawił się swego czasu na forum.
To w tym kontekście jeszcze raz:
"opinie użytkowników, najlepiej świadomych, bo porównać to też trzeba mieć z czym i trochę doświadczenia nie zawadzi "
Tu chciałbym pogratulować Teamowi Audiokultura doboru przeciwnikó∑ do testu porównawczego, co musiało mieć wpływ na nowe ceny

- darkman
- Kontakt:
Marcinku to przecież pozytyw
W szermierce co prawda grubego trafić łatwiej, ale tu mieliśmy do czynienia z boksem. W ringu postawiono dwóch zawodowych przeciwników zr tym, że jeden nie chodził w wadze drugiego. Coś jakby na ulicy napadło Cię dwóch dresów, a Ty akurat w garniaku i pod krawatem bo od teściówki z urodzin wracasz lekko zawiany.
Jeden waga piórkowa z szerokich ale amatorskich ringów na konstrukcji powielonej z lat 60tych, a drugi półciężka - autorskie rozwiązanie na nowoczesnych układach, po licznych testach dobrane pod pracę w torach widzów już zaawansowanych.
Zgadnij który jest, który i kto wygrał przez KO.
BTW Darek Michalczewski zwany Tiger, zapytany kiedyś przez dziennikarza co by zrobił w przypadku ataku dwóch dresów na ulicy? Odpowiedział: No nic. Ja Panie redaktorze za darmo się nie biję*.
Tygrysy po prostu tak mają. Leżącego się nie kopie. Tak jak biały człowiek nie sika do umywalki, bo jest biały. To nie rasizm tylko życie. Albo i nie.
Nie, bo inny znany mi tygrys przez kolegów zwany Tigana (to ten sam zwierz tylko w języku urdu) kiedy czekając na partnera w dalekich górach i wysoko nie umiał go zostawić, po protu wrócił po niego i sobie umarł po drodze, ten wracany zresztą też.
Tygrysy tak mają.
I tylko wtedy proporcje nie mają znaczenia. Żadnego.
W pozostałych przypadkach, bądźmy realistami, bo klient zwykle jak już pisałem, głupi nie jest tylko po prostu grzeczny.
*hehe, to zresztą napisałem w swojej mini opinii o Iskrze, jednak nie wprost i nie do każdego dotarło.

Jeden waga piórkowa z szerokich ale amatorskich ringów na konstrukcji powielonej z lat 60tych, a drugi półciężka - autorskie rozwiązanie na nowoczesnych układach, po licznych testach dobrane pod pracę w torach widzów już zaawansowanych.
Zgadnij który jest, który i kto wygrał przez KO.
BTW Darek Michalczewski zwany Tiger, zapytany kiedyś przez dziennikarza co by zrobił w przypadku ataku dwóch dresów na ulicy? Odpowiedział: No nic. Ja Panie redaktorze za darmo się nie biję*.
Tygrysy po prostu tak mają. Leżącego się nie kopie. Tak jak biały człowiek nie sika do umywalki, bo jest biały. To nie rasizm tylko życie. Albo i nie.
Nie, bo inny znany mi tygrys przez kolegów zwany Tigana (to ten sam zwierz tylko w języku urdu) kiedy czekając na partnera w dalekich górach i wysoko nie umiał go zostawić, po protu wrócił po niego i sobie umarł po drodze, ten wracany zresztą też.
Tygrysy tak mają.
I tylko wtedy proporcje nie mają znaczenia. Żadnego.
W pozostałych przypadkach, bądźmy realistami, bo klient zwykle jak już pisałem, głupi nie jest tylko po prostu grzeczny.
*hehe, to zresztą napisałem w swojej mini opinii o Iskrze, jednak nie wprost i nie do każdego dotarło.
-
- darkman
- Kontakt:
-
Możecie wyjaśnić o czym piszecie? Jaki test? Jakie porównanie?
-
No właśnie troszkę odbiegliśmy od tematu i się rozpisaliśmy o producencie, bo nie wszyscy go tutaj lubią. Ja do człowieka nic nie mam, a wręcz przeciwnie.
Natomiast jeśli chodzi o pre, to najlepiej wypożycz i sam się przekonaj. Odnośnie zasilacza, to mam Tomanka dedykowane do Iskry i niczego nie wnosi. Probowałem również z akumulatorem AGM i też jakoś nie słyszałem różnicy. A może już głuchy jestem
Natomiast jeśli chodzi o pre, to najlepiej wypożycz i sam się przekonaj. Odnośnie zasilacza, to mam Tomanka dedykowane do Iskry i niczego nie wnosi. Probowałem również z akumulatorem AGM i też jakoś nie słyszałem różnicy. A może już głuchy jestem

-
Coś złego komuś zrobił czy po prostu typowa wojenka Polska vs Polska?
-
- darkman
- Kontakt:
To własnie napisał, a jak wiesz Twoją opinię znam.
Jest taka opcja

Swego czasu podbnie testowaliśmy z MMarkiem Tomanka na zamówienie do Shiit Mani i też efekt był podobny, niby różnica i jakoś jakby tłuściej ale w kosekwencji stwierdziliśmy, że to raczej autosugestia.
O Iskrze, nie o włascicielu firmy czy coś tam, choć to nieuniknione. Przeca napisaliśmy, żto bdb preamp! Czyż nie? I ja i Marcinus to potwierdzamy.
Reszta jest w tym i tym drugim wątku. Również linki do testów i opinii - przelć wątek, to będziesz miał jak na dłoni.
Moja opinia w dziale i nie tylko tam:
viewtopic.php?f=36&t=21029
Sprzęt jest jak najbardziej na + w starej cenie. Zwłaszcza pod wkładki MC i ja tylko pod takie bym go dedykował jesli idzie o mój tor. Pod tylko MM są ciekawsze preampy na rynku jak również DIY u nas na forum (Wydra, Jaculek, Misse, zdecydowanie Achaja i Nuda/Nudopodobne, ale to już większa wartość nominalna, przy czym na pewno warto - są teraz nowe preampy też od Krzysztofa = giełda).