Strona włochów jest kopią danych z PF Archves, tyle, że nie mają fotografii.
3 Press niemiecki to to na pewno nie jest. Jest jak napisałem w wątku "zidentyfikuj", ale może chłopaki mają coś podobnego na niemieckim wydaniu. Ja mam 19 innych DSOTM co da się zauważyć w wątku

Dokładne foty masz tutaj:
3ci Niemiec:
http://pinkfloydarchives.com/DGerLPPF.htm#DSOTM3
jak widać to nie ten Twój, bo
Black with prism. In the upper right corner is the catalog number 1 C 062-05 249 D.
Matrix: 1) 05249A-1 / 05 249 B-1 (both stamped)
2) 05249A / 05249B-17/ (both stamped)
czyli całkowicie coś innego.
no i :
Cover: 1C 062-05 249 D ,

Label: 1C 062-05 249
widać różnicę?

6 Press o którym wspomniałem w tamtym wątku to też nie jest, bo:
Matrix Information: (side 1 / side 2)
1) 05 249 A-2 / 05 249 B-2 (both stamped)
2) 05249-A4 4 / 05 249 B-2 6. (both stamped)
20 Press, dla jasności nawet też Tobie sprawdziłem, bo lubię porządną robotę hihi, no way.
Te wczesne wydania które mamy na myśli są bdb zidentyfikowane i posiadają konkretne źródła identyfikacyjne. Jesteśmy na nie dość wyczuleni. Mysz się nie prześlizgnie, ja nawet byłbym skłonny zanegować jeden z solid triangle prezentowanych w wątku, niestety dość niedokładnie, bo moim zdaniem to Idnonezja lub Filipiny wpółczesne, ale jest jak jest kiedyś do tego wrócimy. To zresztą problem właściciela nie mój.
Także Hubi jest jak jest ciesz się z tego co masz, bo i tak fajne wydanie z tego co widzę w doskonałym stanie.. co niedziwi, bo moim zdaniem to płyta z nowych wydań.. poza tym w 1973 wydań 200/180g DSOTM nie było, choć były te grubsze już ale to jakieś 160 max.
Ale spoko, może koledzy coś odkryją, nowego w deskrypcji porównawczej. Zawsze to ciekawe.
Tak Konrad natknąłem się na trzy takie wydania "pomylone", Press Szwedzki, Holenderski i niemiecki właśnie z okładką drugowaną w anglii dla wydań Ger. Da się to dobrze zidentyfikować ale będzie problem z okresleniem dokładnie roku wydania.
Swoją drogą mogłeś też kupić po prostu wersję w której ktoś podmienił okładkę na lepszy stan.