Manufaktura na medal

A dziękuję.
muszę przyznć, że orzech włoski jednak ładniejszy od dębu
Jeszcze piękniejsza jest grusza! Nie żebym porządki w ogrodzie robił
a to nie lepiej takiJacek 1972t pisze: ↑20 lut 2024, 20:20Ja się zastanawiam, czy nie dodać takiej płytki (jak na fotce, wzmacniacz słuchawkowy)
w tym wzmaku wystarczy zmienić np kondensatory na inne niż w oryginale(chińskie)np panasy FC i dać mu OPA Muses i bardzo fajny wzmak jest. To opa co tam jest to dla mnie trochę tak sterylnie grało
Nie ma takiej opcji, prędzej nastąpi restart.
No właśnie
To były maliny 3 i 4, z piątka jeszcze nie miałem do czynienia. Nie spotkalem się też z przechodzeniem w stan czuwania, tylko z tymi objawami, o których pisalem.Martynka pisze: ↑29 lut 2024, 14:43Pi ma dobry PM o czym świadczy właśnie błyskawica w 3 i 4
Andrzej sklada steteło na Pi5 który PM ma jeszcze lepszy. Samo Pi na starcie sprawdza wydajność zasilana. Przy za dużym poborze ogranicza mu na start prąd na USB. Przy kolejnych spadkach wyłącza maszynę.
Rozumiem że testowałes to na Pi5?? Bo z moich stress testów wynika że nie ma opcji krzaczenia na LCD.
Powiem więcej. Pi5 robi po prostu shutdown. Ponowne włączenie wymaga przycisku start.
Kolejna sprawa przy podłączeniu Pi5 do zasilania włączysz malinę. Przy niewydolnym wyświetlaczy Pi5 przechodzi w stan czuwania i musisz wymusić start przyciskiem.
Jak to wychodziło u Ciebie albo zglaszajacych??
Może dlatego że nie spotkałeś się z Pi5
Rzeczywiście nie zwróciłem uwagi, ze ma rpi5. Swoją drogą to z tego co opisujesz, to wolalbym miec juz migający piorun w rogu, niż mialaby mi maluna w tryb uspienia wchodzic.Martynka pisze: ↑02 mar 2024, 09:52Może dlatego że nie spotkałeś się z Pi5. Ono najpierw odcina porty a potem idzie spać. To samo robi pod PCIe. Volumio startuje u mnie z dysków M2.
Gdy podłącze dysk zbyt wymagający zasilania po prostu go zignoruje i nie będzie widoczny... chyba że pod HatDrive dostarczę dodatkowe zasilanie.
Tak jak mówiłem, odpowiedziałeś o krzaczkach na LCD Andrzejowi, który ma Pi5. Inna sprawa że je trzeba dobrze zasilić dlatego ja mam trafo 6.25A, zasilacz do pełnej pracy 5A i z zapasem w piku. Mimo tych wymagań do Pi4 u mnie powrotu nie ma.
Chyba ze zastosujesz dobry zasilacz. Polecam 5A od Muzg Audio.sanminen pisze: ↑03 mar 2024, 01:00uspienia