Druga nie mniej ważna dla mnie przesłanka, a może i ważniejsza to identyfikacja płyty czyli jej indeks. Nie nadaję ich przypadkowo. Sama nazwa kapeli nie musi być wystarczająca do identyfikacji. Nie można zatem założyć, że z całą pewnością chodzi o tę właśnie.
Co do samego albumu Posejdon KC, pink ring UK jeszcze (czyli 2nd press) i nawet go nie dotykałem jeszcze.
Dziękuję Panowie za wyrozumiałość.
Ostatnio zmieniony 02 paź 2025, 18:21 przez darkman, łącznie zmieniany 1 raz.
bo to rasowy prog rock z wyraxną inspiracją King Crimson. Grupa zresztą powstała z ww inspiracji i nazwa nie jest przypadkowa.
O płytę swego czasu pytał mnie Mejwi, ale odpowiedziałem, że to 2LP dla mnie, bo dostałem souvenir na urodziny. Nie miałem czasu przed świątemi i dopiero w ubiegłym tygodniu odpakowałem, okazało się że to nie 2LP lecz dwie płyty spakowane razem w folii
Stąd oferta w wątku na tę drugą sztukę. Dziś też przesłuchałem ją po raz pierwszy i jestem pod sporym wrażeniem, choć kapelę znałem wcześniej.
Ostatnio zmieniony 02 paź 2025, 18:23 przez darkman, łącznie zmieniany 2 razy.
Kurde już się cieszyłem jak dziecko, że nikt nie chce bo nie mam tego albumu. Drugi press będzie mniej więcej, bardzo fajny w gr. kartonie. Pierwszy to maroon jeśli mnie pamięć nie myli.
Ostatnio zmieniony 02 paź 2025, 18:24 przez darkman, łącznie zmieniany 1 raz.
(-Skr)14CC. Chick Corea, Friends, (Corea, Farrell,Gadd,Gomez), Polydor KI7901 Japan 1978, OBI org - tak NM, cover EX+, media -M wiz, play NM(+), sound bob, 1st Press JAP,
(świetna płyta, klasyka gatunku, słucha się doskonale. Kompletna z OBI i w doskonałym składzie, zasadniczo referencyjnym dla Chick Corea i Return To Forever. Na prawdę warto doskonała, a brzmienie można uznać za referencyjne.
Ostatnio zmieniony 02 paź 2025, 18:25 przez darkman, łącznie zmieniany 5 razy.