Uwzględniłem obie eksplanacje kolegów, bo sprawa trudna i obaj mają swoje racje. Ja zaś nie chciałbym być posądzony o nepotyzm, to już jest wystarczająco modne w naszym życiu publicznym

Wojtek otrzymuje również gratis, jakiś fajny, a ja wiem co lubi ze starego i klasycznego rocka. Płyta Posejdon dla Wojtka będzie w tym samym wydaniu i innym czasie.
Uwaga ogólna:
W wątku decyduje czas wyboru, ale nie tylko w wątku bo też inne media: sms, mail i Pw. Przestrzegam tego ściśle. Czasem ktoś bierze płytę telefonicznie i w wątku trzeba się z tym pogodzić.
Druga nie mniej ważna dla mnie przesłanka, a może i ważniejsza to identyfikacja płyty czyli jej indeks. Nie nadaję ich przypadkowo. Sama nazwa kapeli nie musi być wystarczająca do identyfikacji. (Dla przykładu obecnie mam 'na chacie' 5 różnych wydań LZIII ofertowanych, jak je wyróżnić bez użycia sygnatury).
W istocie logicznie rzecz ujmując skoro została jedna KC w ww poście, to własnie ta. Tu jednak jest pies pogrzebany, bowiem to nie jest jedyna płyta KC obecnie dostępna w wątku na ostatnich stronach. Nie można zatem założyć, że z całą pewnością chodzi o tę właśnie.
Co do samego albumu Posejdon KC, to damy radę Koledzy. W ostatnich miesiącach to już chyba piąta sztuka i na pewno się powtórzą. Miewam je regularnie dość. W domu leży dla przykładu pink ring UK jeszcze (czyli 2nd press) i nawet go nie dotykałem jeszcze.
Dziękuję Panowie za wyrozumiałość.