gyro4841 pisze: ↑04 sty 2024, 20:51
Czy użytkowanie Rpi jest uciążliwe?, czy z czasem się wiesza?
Mam Volumio, nie zawiesiło się nigdy, używam co parę dni, od daty wrzucenia swojego wątku w tym dziale.
Czy oprogramowanie Rpi jest uciążliwe(ciągłe zmiany oprogramowania, a co za tym idzie ponowne ustawianie itp).
O czym piszesz? Jakie ciągłe zmiany? Wgrałem raz, ustawiłem i działa...
Jak połączenie wifi, czy zrywa je?
Mam na kablu, nie mam potrzeby używać wi-fi, choć działało mi na tym kilka dni (zanim się nie zorientowałem że kabel się wypiął.
Czy w Rpi musi być stale włączone do sieci by za każdym razem nie włączać go i uruchamiać? Pytam ponieważ to podobne kwoty cenowe tzn nowy streamer a rozbudowane Rpi?
Nie musi, u mnie jest wyłączane przełącznikiem - fizycznie. Po włączeniu prądu całość uruchamia się kilka-kilkanaście sekund - nie sprawdzałem, mniej więcej tyle, co wzmacniacz lampowy z miękkim startem (uruchamiają się oba w b. podobnym czasie).
Co do kwot, to tak nie do końca, odtwarzacz sam projektujesz, Ty decydujesz ile wydasz, streamer kupujesz i masz zamknięty projekt. Wychodzi nowa technologia, pojawiają się nowe chipsety, dekodują lepiej pliki, Ty wymieniasz cały streamer na nowy, po cenie "nowości", ja ściągam nakładkę na malinkę za 200-400 pln max