Ania Gacek wyrzucona z Trójki

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szelak
Gramofon: Adam GS424/Lenco L75

Re: Ania Gacek wyrzucona z Trójki

Post autor: Szelak »

darkman pisze:
21 gru 2023, 08:46
Telewizji nie da się robić byle kim i byle jak, jak się wydaje Kaczyńskiemu. Republika i Trwam? Tak! To miejsce dla niego. W moim box nie ma tych anten w ofercie i o to chodzi :mrgreen:
:)
Ależ oczywiście.

Ale już są zakusy „demokratów i wolnościowców” o przejęcie także i tych mediów z radiem Wnet włącznie.
To może warto zastanowić się na przyszłość, czy i tych anten nie włączyć do swojego boxu? :)

Nie będzie trudnych pytań, a dzięki temu pogodzimy społeczeństwo i zapanuje miłość i normalność.
akamel

Post autor: akamel »

darkman pisze:
Republika i Trwam?
Bardzo się można zdziwić. Akurat przerzucałem wczoraj kanały i właściwe Trwam na najwyższym poziomie. Spokojnie, rzeczowo. Możliwość przedstawienia argumentów dano każdej ze stron w PAP. Do tego wypowiedzi kierownictwa SDP oraz prawnika od prawa spółek handlowych.
Nawet WP mnie zaskoczyła
https://wiadomosci.wp.pl/nielegalnie-ni ... 583102464a
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

darkman pisze:
No ale wracajmy do trójki, bo to jest temat zdaje się tego wątku
No właśnie ruch się taki zrobił w wątku, że miałem nadzieję na powrót dobrego. Ale chyba nie da się posklejać tej filiżanki.
Awatar użytkownika
Szelak

dale pisze:
21 gru 2023, 10:59
darkman pisze:
No ale wracajmy do trójki, bo to jest temat zdaje się tego wątku
No właśnie ruch się taki zrobił w wątku, że miałem nadzieję na powrót dobrego. Ale chyba nie da się posklejać tej filiżanki.
No właśnie, cenzor-administrator, a i obiektywny, popularny Wojtek, nie jest skory do wycinania tego czy owego, bo przecież ostatnie kilka stron nijak z trójką nie ma żadnego związku? Nie nie wytnie, wszakże większość tu piszących to jego kumple. Tnie za to tych co nie są w kaście.
Ostatnio zmieniony 21 gru 2023, 11:41 przez Szelak, łącznie zmieniany 5 razy.
akamel

martin.h pisze:
20 gru 2023, 20:21
Marek Czyż nowym szefem Wiadomości 8-)
To akurat słaby wybór na legitymację nowej jakości mediów.
No i zastanawiam się czy córkę Pana Marka wywalą z TVP Katowice.
Nie wiem czy śmieszne, ale taki ogląd sytuacji też jest.
https://youtu.be/PULXowwMoCQ
Awatar użytkownika
Szelak

akamel pisze:
21 gru 2023, 11:04

No i zastanawiam się czy córkę Pana Marka wywalą z TVP Katowice.
Nie wiem czy śmieszne, ale taki ogląd sytuacji też jest.
https://youtu.be/PULXowwMoCQ
Tak, też się zastanawiałem. Zobaczymy. Jest przecież nowa „jakość”. :D
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

akamel pisze:
21 gru 2023, 10:58
darkman pisze:
Republika i Trwam?
Bardzo się można zdziwić. Akurat przerzucałem wczoraj kanały i właściwe Trwam na najwyższym poziomie. Spokojnie, rzeczowo. Możliwość przedstawienia argumentów dano każdej ze stron w PAP. Do tego wypowiedzi kierownictwa SDP oraz prawnika od prawa spółek handlowych.
Nawet WP mnie zaskoczyła
https://wiadomosci.wp.pl/nielegalnie-ni ... 583102464a
Skoro już kolega mnie cytuje..
Nie neguję przecież wzmiankowanych mediów. Napisałem, że to dobry wybór dla Kaczyńskiego i jego popleczników ideowych. Media niszowe, poza głównym nurtem medialnym. Czy uda się je przekształcić w znaczące dla polityki medialnej kraju, to pytanie na przyszłość. Moim zdaniem nie.
Nie kwestionuję ich istnienia, a po prostu nie zamierzam oglądać. Nie tylko w obecnej rzeczywistość, ot nie oglądałem ich wcześniej. Nie mam czasu ani ochoty na trzeci garnitur medialny. Zaś ów wybór należy do mnie.
Stacje owe;
W mojej opinii to bardzo dobre miejsce do odosobnionej koncepcji pseudo pluralizmu medialnego jako egzemplifikacji 'kaczyzmu'. Zejście ze sceny politycznej nigdy nie odbywa się raptownie, to proces o pewnej systematyce i z o z góry przesądzonym wyniku. Media o tak znikomym znaczeniu nie mają szans na poszerzenie elektoratu wyborczego zarówno dla wyborów samorządowych jak i unijnych.
Stąd wywodzę opinię, że ich rola jest li tylko w przestrzeni dla politycznych outsiderów.
Natomiast cóż, sama ewentualna poprawa oferty programowej jest wymuszona przez kompromitację mediów pseudo "narodowych". Ścieku już nikt nie chce ani oglądać, ani słuchać. Rola gruczołów jadowych w typie TVInfo została sprowadzona do parteru, bowiem ich misja partyjna stała zdecydowanie poza publiczną.

Co do dziennikarzy anten regionalnych, to te już nie mają znaczenia i o ich reformie ilościowej mówi się od lat. Niezależnie od tej czy innej władzy politycznej. Przyszłość jest taka, że nastąpią niezbędne redukcje załogi do stanów minimalnych jakie preferują media wiodące w regionach. Dziennikarz, operator i ewentualnie dźwiękowiec. Niczego więcej nie potrzeba, zaś utrzymywanie molochów regionalnych nie ma żadnego sensu dla budżetu TV. W regionach wystarczą anteny/stacje lokalne. Państwowe nie mają tam sensu.

p.s. sorry za literówki składniowe - będę szczery , nie chce mi się  ich poprawiać, hehe.
Ostatnio zmieniony 21 gru 2023, 11:58 przez darkman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Szelak pisze:
21 gru 2023, 11:03
cenzor-administrator
Szelak pisze:
Tnie za to tych co nie są w kaście.
Daruj sobie, niepoprawny agitatorze polityczny.
Szelak pisze:
bo przecież ostatnie kilka stron nijak z trójką nie ma żadnego związku
No patrz, a ja myślałem że piszemy sobie o mediach publicznych ogółem, a nie tylko o telewizji, choć sprawa TVP jest oczywiście bardziej medialna.

Gdyby tak się czepiać tematu Ani Gacek to mniej więcej od drugiej czy trzeciej strony jest off-top.
Temat przewodni to jednak powszechny wkurw na sytuację w mediach publicznych za ostatnich rządów PiS.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
akamel

darkman pisze:
21 gru 2023, 11:56
Media niszowe, poza głównym nurtem medialnym. Czy uda się je przekształcić w znaczące dla polityki medialnej kraju, to pytanie na przyszłość. Moim zdaniem nie.
Pozwolę sobie zacytować. Też jestem ciekaw. Wczoraj oglądalność Republiki na poziomie 2,3 mln i na YouTubie na poziomie 4,7 mln mogą być jednorazowe, ale niekoniecznie. Pewnie trend wzrostowy będzie. Trudno, żeby nie, jeśli popatrzy się na wystąpienie Pana Czyża. Mogli nagrać to w tvn, a taśmę przynieść. Jakościowo słabo, merytorycznie bardzo słabo. Zresztą w tym tonie oceniało to większość dziennikarzy życzliwych obecnie rządzącym.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

akamel pisze:
21 gru 2023, 12:17
Mogli nagrać to w tvn, a taśmę przynieść.
Poważnie wyobrażasz sobie taki scenariusz? :) Jaki ma interes TVN by pomagać TVP?
Przecież studio telewizji to nie jest prywatna własność jakiegoś dziennikarza.

Miała być krótka wrzutka dla uspokojenia i tak wyszło.

Pomyślcie też o samej operacji "przenosin" Czyża, Pluski i kogokolwiek jeszcze z innych stacji. Przecież tam też są okresy wypowiedzenia w umowach itd., a tu w trymiga ekipa się zbiera.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

akamel pisze:
21 gru 2023, 12:17
darkman pisze:
21 gru 2023, 11:56
Media niszowe, poza głównym nurtem medialnym. Czy uda się je przekształcić w znaczące dla polityki medialnej kraju, to pytanie na przyszłość. Moim zdaniem nie.
Pozwolę sobie zacytować. Też jestem ciekaw. Wczoraj oglądalność Republiki na poziomie 2,3 mln i na YouTubie na poziomie 4,7 mln mogą być jednorazowe, ale niekoniecznie. Pewnie trend wzrostowy będzie. Trudno, żeby nie, jeśli popatrzy się na wystąpienie Pana Czyża. Mogli nagrać to w tvn, a taśmę przynieść. Jakościowo słabo, merytorycznie bardzo słabo. Zresztą w tym tonie oceniało to większość dziennikarzy życzliwych obecnie rządzącym.
Tak, taka i moja opinia. Bardzo sensowne uwagi i analiza Panie kolego. Nie podchodzę entuzjastycznie do tych wyborów personalnych akurat, ale "ktoś musi", zatem również ich nie neguję. Wiem, że można lepiej.
Szczerze to całkiem mi się nie podoba tzw odgrzewanie kotletów, ale czas wydaje się być szczególny pod tym względem. Moim zdaniem to okres przejściowy na podobieństwo tego co wyżej sugerowałem tytułem obsady kadry zarządzającej PR (radia).

Istotnie oglądalność gwałtownie wzrosła (przyczyn jest kilka ocwywiście i to dość obiektywnych, ot choćby media latrnatywne) i tu też podzielam Twoją opinię, że to może mieć znamiona chwilowe. Reprezentatywny pomiar oglądalności to tak za miesiąc najwcześniej. Choć tu nie podzielam Twojej prognozy, bo moim zdaniem oglądalność ustabilizuje się na poziomie elektratu dedykowanego, czyli spadnie. Ale tak, zgodzę się bowiem jest rzeczą oczywistą, że ów elektorat istniej i wyniki wyborcze nie wzięły się znikąd. To właśnie kształtuje grupę zarówno odbiorczą jak i dotarcia. Temat bardzo nośny dla medioznawców.
To akurat będę miał okoliczność śledzić z zainteresowaniem.

Taśma? No nie. Mamy XXI wiek, to prosta transmisja wewnętrzna, nie wdając się w szczegóły. To zresztą bez znaczenia gdzie technicznie zarejestrowane. W czasie pandemii robiono to zainscenizowanych studio domowych czy też garażowych.
Awatar użytkownika
Szelak

Wojtek pisze:
21 gru 2023, 11:58
Szelak pisze:
cenzor-administrator
Szelak pisze:
Tnie za to tych co nie są w kaście.
Daruj sobie, niepoprawny agitatorze polityczny.
Szelak pisze:
bo przecież ostatnie kilka stron nijak z trójką nie ma żadnego związku
No patrz, a ja myślałem że piszemy sobie o mediach publicznych ogółem, a nie tylko o telewizji, choć sprawa TVP jest oczywiście bardziej medialna.

Gdyby tak się czepiać tematu Ani Gacek to mniej więcej od drugiej czy trzeciej strony jest off-top.
Temat przewodni to jednak powszechny wkurw na sytuację w mediach publicznych za ostatnich rządów PiS.
Tak, inni w tym wątku i innych politycznych to są tylko miłośnikami winyli, a agitatora znalazłeś sobie w mojej osobie. Dobre sobie, a nawet zabawne, no ale jak może myśleć inaczej tak klasyczny cenzor jak Ty?
Ostatnio zmieniony 21 gru 2023, 13:25 przez Szelak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Szelak

Darkman ma rację, z czym do ludzi taka Republika czy Radio Wnet?
Nie są to stacje pompowane taką ilością pieniędzy jak TVN czy TVP.
Ciekawe zresztą, bo w tym medialnym mainstreamie, pompowanym przez różnego typu ideologie, często nie usłyszy się tego co mówią te bardziej niszowe stacje.
Jaki mainstreamowy się kolega Darkman stał, ale to chyba tylko w polityce, bo w płytach zwłaszcza jazzowych już nie, prawda?
Ostatnio zmieniony 21 gru 2023, 13:36 przez Szelak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

Szelak pisze:
21 gru 2023, 13:14
Nie są to stacje pompowane taką ilością pieniędzy jak TVN czy TVP.
jest pewien niuans. media prywatne mogą być pompowane jak chcą i czym chcą ich właściciele. tak samo jest z zawartością merytoryczną czy też tematyczną. media publiczne utrzymywane z publicznych pieniędzy nie mogą zalatywać szambem. ja się nie zgadzam na tępą indoktrynację za moje pieniądze. tylko tyle i aż tyle. nie zgadzam się na niebotyczne wynagrodzenia miernot pozujących na dziennikarzy a de facto stanowiących tubę propagandową odchodzących w niebyt. i miejmy nadzieję, że normalność do mediów wróci.
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
MaciejT
Gramofon: PS-X70

Post autor: MaciejT »

bms01pl pisze:
21 gru 2023, 13:28
miejmy nadzieję, że normalność do mediów wróci.
Nie wróci. Media publiczne w Polsce zawszy były i będą tubą aktualnego rządu, i dlatego uważam że należy je zlikwidować. Przynajmniej w wymiarze publicystycznym i informacyjnym.
ODPOWIEDZ