Odtwarzacz sieciowy na bazie malinki
- Frey
- Gramofon: Dual 604
Re: Odtwarzacz sieciowy na bazie malinki
W ten sposób można 

Dual 604 || Dual M20E || Buphono
Audiolab 6000CDT || Wiim Ultra || Denafrips Enyo 15th
Atoll PR200 Signature || Atoll AM100 Signature || Infinity RS6000A
AKG K271 Studio || Audio-Technica ATH-AD500X || Sennheiser Momentum M2 || Bowers&Wilkins PX7 S2
AKG K271 Studio || Audio-Technica ATH-AD500X || Sennheiser Momentum M2 || Bowers&Wilkins PX7 S2
-
Dzisiaj dotarło zamówienie:
Raspberry Pi 4B 4GB, wyświetlacz, Dac, karta, przewody, radiatory.
Miałem wolną chwilę, więc postanowiłem z radiatorów usunąć taśmę dwustronną, przeszlifowałem spody radiatorów papierem 2500 i wkleiłem je za pomocą kleju termoprzewodzącego.
W wolnej chwili będę próbował uruchomić te klocki i zainstalować Volumio.
Raspberry Pi 4B 4GB, wyświetlacz, Dac, karta, przewody, radiatory.
Miałem wolną chwilę, więc postanowiłem z radiatorów usunąć taśmę dwustronną, przeszlifowałem spody radiatorów papierem 2500 i wkleiłem je za pomocą kleju termoprzewodzącego.
W wolnej chwili będę próbował uruchomić te klocki i zainstalować Volumio.
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Do zasilania polecam zasilacze meanwell, są stabilne, mają realne parametry, nie wprowadzają niczego od siebie. Jeśli nie przeszkadza Ci wydatek dodatkowych kilkudziesięciu pln możesz kupić płytkę stabilizującą zasilanie. Tylko uważaj, bo są płytki separujące zasilanie, w teorii lepsze, ale dużo droższe, no i w sumie zbędne - w praktyce. Zanim zaczniesz składać, zorganizuj sobie jeszcze kołki dystansowe i solidną garść śrub
Tylko zwróć uwagę na gwinty. Przydają się też różne kable i przejściówki (hdmi, usb, sieciowy...), ale to zwykle wychodzi w praniu 

-
Naga Malinka uruchomiona
.
Naga bo bez obudowy - rzecz jasna
Oczywiście, jak to bywa nie obyło się bez problemów.
W tej chwili gra przez wyjście słuchawkowe Raspberry pi, bo w ustawieniach DAC-a brak jest modelu
HiFiBerry DAC2 Pro.
Próbowałem zaznaczać inne z serii HiFiBerry ale niestety, żaden nie chce działać.
Teraz nasuwa się pytanie, czy jest możliwość ogarnąć tą kartę, czy ją zwrócić, i kupić inną

Naga bo bez obudowy - rzecz jasna

Oczywiście, jak to bywa nie obyło się bez problemów.
W tej chwili gra przez wyjście słuchawkowe Raspberry pi, bo w ustawieniach DAC-a brak jest modelu
HiFiBerry DAC2 Pro.
Próbowałem zaznaczać inne z serii HiFiBerry ale niestety, żaden nie chce działać.
Teraz nasuwa się pytanie, czy jest możliwość ogarnąć tą kartę, czy ją zwrócić, i kupić inną

- Frey
- Gramofon: Dual 604
To jest Volumio? Jeśli tak to wybierasz HiFiBerry DAC+ Pro i robisz restart systemu. Powinno śmigać.
Dual 604 || Dual M20E || Buphono
- pablos
- Gramofon: Technics SL-100c
Na 90% ustawiałem u kolegi tą wersję.
Tak jak Frey napisał restart, ale zerknij na to howto https://www.hifiberry.com/docs/software ... ux-3-18-x/
U kumpla musieliśmy ustawić w konfiguracji ( moody też nie znajdował)
Tak jak Frey napisał restart, ale zerknij na to howto https://www.hifiberry.com/docs/software ... ux-3-18-x/
U kumpla musieliśmy ustawić w konfiguracji ( moody też nie znajdował)
Technics SL-100C, Focal Aria 936, ASR Emitter 1 plus, Phase Tech ea-3ii, Cambridge Audio Azur 840C
-
-
- amrowek
jaka buda do tego
i to właśnie mnie przeraża w tym
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
-
Coś wymyślę, robiłem już obudowy do Nudymini,
kilku projektów Jaculka oraz paru innych przedwzmacniaczy, wszystkie również sam lutowałem.
To taka praca na odstresowanie
Parę fotek w linku

viewtopic.php?p=419607#p419607
- amrowek
chyba muszę coś pomyśleć i... najwyżej będzie @!(@*#@*&$*@$ ale cos gdzie ekran dotykowy bedzie

bo tak chodzi za mną. A czy można to to obsługiwać przy pomocy leniucha?

Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
-
- sanminen
- Gramofon: L75, L78, CEC2200...
Używam malinki z ekranem co najmniej od 2 lat i z doświadczenia mogę stwierdzić, że ekran dotykowy to zbędny wydatek - przynajmniej w mojej opinii i znajomych, którzy zrobili sobie podobne projekty.
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Pod warunkiem że ktoś jest z pokolenia uzależnionego od smartfona i ma go stale pod ręką.
Ja bym tutaj bardziej opierał się na tym, na ile dane urządzenie widać i stoi "pod ręką", bo jak ma stać w szafce, to faktycznie, użytkowość może być mierna, natomiast jeśli stoi na widoku, wyświetla np. okładkę płyty, albo "wycieraczki" - ma to swój walor... Ale, co kto lubi
Nie narzucam.
Ja bym tutaj bardziej opierał się na tym, na ile dane urządzenie widać i stoi "pod ręką", bo jak ma stać w szafce, to faktycznie, użytkowość może być mierna, natomiast jeśli stoi na widoku, wyświetla np. okładkę płyty, albo "wycieraczki" - ma to swój walor... Ale, co kto lubi

- sanminen
- Gramofon: L75, L78, CEC2200...
Ja nie mówię o samym wyświetlaczu tylko o jego "dotykowości" - bo sam wyświetlacz uwielbiam (właśnie ze względu na te możliwości, o których napisałeś)dale pisze: ↑18 gru 2023, 09:19Pod warunkiem że ktoś jest z pokolenia uzależnionego od smartfona i ma go stale pod ręką.
Ja bym tutaj bardziej opierał się na tym, na ile dane urządzenie widać i stoi "pod ręką", bo jak ma stać w szafce, to faktycznie, użytkowość może być mierna, natomiast jeśli stoi na widoku, wyświetla np. okładkę płyty, albo "wycieraczki" - ma to swój walor... Ale, co kto lubiNie narzucam.