po pierwsze - to kim Ty jesteś, żeby przed Tobą trzeba było się tłumaczyć? nie rozumiesz - próbuję wyjaśniać, bez efektu. po drugie - skoro słowo pisane nie przekonuje może dotrze przekaz usłyszany samodzielnie? link do podcastu: https://nowyswiat.online/podcasty/manniak-po-omacku-134, wypowiedź pomiędzy 15:27 a 16:19 (pierwsza połowa drugiej godziny a nie druga jak pisałem wczoraj).
tak, zapewne nie jesteś patronem, nie masz dostępu - to zadałem sobie odrobinę trudu i spisałem, co W.Mann mówił na temat UNITRy:
„A ja ostatnio widziałem na takim kanale sprzętowym „Reduktor Szumów” bardzo dobrą opinię na temat polskiego nowego wzmacniacza, co już może budzić uniesienie brwi z powątpiewaniem, no ale opinia była jednoznaczna, że jest on dobry, nie wiem czy już jest na rynku, mało tego, ma przyklejoną firmę, która go wyprodukowała, uwaga UNITRA. Tak jakby się odrodziła ta legendarna dawna polska firma, która miała wątpliwe osiągnięcia wielokrotnie ale może teraz jacyś prawdziwi fachowcy wzięli się za robotę i oby tego nie spaprali. W każdym razie sygnalizuję, że jest coś takiego co otrzymało bardzo dobrą notę na tym kanale sprzętowym.”
dotarło, czy parafrazując innego "klasyka": "Nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne"?
cieszy też, że poszerzasz wokabularz - do jakże kulturalnych i miłych określeń, którymi byłeś łaskaw uraczyć grono we wrześniu: dołączyli wczoraj:
brawo, robi wrażenie!