Klub Okki Nokki
-
Re: Klub Okki Nokki
Uwaga i rozwaga w używaniu płynu w zupełności wystarczy. Jak nabierzesz wprawy będzie ok. Ja swojego krążka w ogóle nie używam. Na label z rzadka kapnę pojedynczą kropelką. Częściej jak się zagapię i dam za dużo płynu to zdarzy się, że "przecieka" mi po szczoteczce na drugą stronę winyla.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Blis Ci powie. Wymieniał detale i wie co się psuje najszybciej. Używana to już pewne podzespoły mogą być wyrąbane, głównie silnik.
Docisk to powiedzmy nie jest problem, bo krążek średnicy label+ margines z alu czy tworzywa podklejony mikrogumą lub twardą "czymś tam" lub skórą nawet (choć moim zdniem zostanie mokra i wtedy patent nie działa.
Bez zabezpieczenia label to odradzam. Jednak ja nie jestem obiektywny, bo:
- myję sporo i zasadniczo niemal hurtowo
- nie uważam, bo mam zestaw nie wymagający tego i zabrzpieczony
- nigdy nie miałem ON lecz wcześniej Dynavox i obecnie VPI PJ_m - sobie chwalę
Docisk to powiedzmy nie jest problem, bo krążek średnicy label+ margines z alu czy tworzywa podklejony mikrogumą lub twardą "czymś tam" lub skórą nawet (choć moim zdniem zostanie mokra i wtedy patent nie działa.
Bez zabezpieczenia label to odradzam. Jednak ja nie jestem obiektywny, bo:
- myję sporo i zasadniczo niemal hurtowo
- nie uważam, bo mam zestaw nie wymagający tego i zabrzpieczony
- nigdy nie miałem ON lecz wcześniej Dynavox i obecnie VPI PJ_m - sobie chwalę
-
Czy można umyć picture disc myjką typu Okki Nokki?
Nie zejdzie picture z dysku?
Nie zejdzie picture z dysku?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
-
W ramieniu uniwersalnym (na 7, 10 i 12") do ON RCM-ONE przy ustawieniu na 12" nie do końca cofa mi się element ograniczający szczelinę na 10" przez co zewnętrzna powierzchnia płyty nie jest idealnie sucha po odkurzaniu. Chyba od początku tak było, ale teraz jest trochę bardziej lub bardziej zaczęło mnie to irytować. Sprzęt mam już po gwarancji. Czy mogę sam coś z tym zrobić? Rozkręcał ktoś takie ramię? Mogę coś dogiąć, zeszlifować lub całkiem wyjąć sprężynę i element ograniczający na 10 i 7" i mieć ramię na 12", a w razie potrzeby mycia 10 lub 7" włożyć je z powrotem?