Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Felix1988

Re: Polityka

Post autor: Felix1988 »

Szelak pisze:
14 lis 2023, 10:37
amrowek pisze:
14 lis 2023, 10:27
Cejrowski vs Chołownia
Pisz poprawnie nazwiska.
Napisał typ, który w poście # 5974 walnął: "Ten skurwystryn balcyrewicz". Ponowię pytanie z innego wątku: nie ma możliwości przywołania do porządku takich osobników, którym najwyraźniej takie pojęcia jak dyskusja czy kulturalna rozmowa są z gruntu obce i tylko zaśmiecają forum?
Awatar użytkownika
Frey
Gramofon: Dual 604

Post autor: Frey »

Felix1988 pisze:
14 lis 2023, 12:09
Ponowię pytanie z innego wątku: nie ma możliwości przywołania do porządku takich osobników, którym najwyraźniej takie pojęcia jak dyskusja czy kulturalna rozmowa są z gruntu obce i tylko zaśmiecają forum?
Jak widać nie ma. Ja polecam opcję ignorowania użytkownika. Nie jest idealna, bo post takiego delikwenta nadal podbija filtr nieprzeczytanych postów oraz widać treść jego postów jak ktoś ich cytuje ale mimo wszystko polecam. Zawsze człowiek będzie trochę zdrowszy jak nie widzi wyczynów niektórych asów. Rysiu vel "morze" i inne Szelaki już dawno zablokowane. Ograniczam styczność ze złymi ludźmi do minimum. Któregoś dnia powiedziałem sobie "dość" i zablokowałem hurtem. Forum jest dzięki temu chociaż trochę przyjemniejsze. Czekam cierpliwie, aż znikną z własnej woli jak Doman.
Dual 604 || Dual M20E || Buphono
Audiolab 6000CDT || Wiim Ultra || Denafrips Enyo 15th
Atoll PR200 Signature || Atoll AM100 Signature || Infinity RS6000A
AKG K271 Studio || Audio-Technica ATH-AD500X || Sennheiser Momentum M2 || Bowers&Wilkins PX7 S2
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Frey pisze:
14 lis 2023, 12:23
Doman.
Domin vel "hehe". To dwie różne osoby. Doman o ile pamiętam to meloman z fajnymi płytami i bdb gustem muzycznym aktywny w wątku 'ekshibicjonistów' w zasdzie tylko 'teraz słucham'. (podobne nicki w istocie)

p.s. aaa info o nieprzeczytane, dzięki będę stosował. 'Rysiu vel morze' jest u mnie w poczekalni na listę 'masters of ignora'.
Ostatnio zmieniony 14 lis 2023, 12:38 przez darkman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kulek123
Gramofon: SABA PSP 248

Post autor: kulek123 »

Frey pisze:
14 lis 2023, 12:23
Felix1988 pisze:
Ponowię pytanie z innego wątku: nie ma możliwości przywołania do porządku takich osobników, którym najwyraźniej takie pojęcia jak dyskusja czy kulturalna rozmowa są z gruntu obce i tylko zaśmiecają forum?
Jak widać nie ma. Ja polecam opcję ignorowania użytkownika. Nie jest idealna, bo post takiego delikwenta nadal podbija filtr nieprzeczytanych postów oraz widać treść jego postów jak ktoś ich cytuje ale mimo wszystko polecam. Zawsze człowiek będzie trochę zdrowszy jak nie widzi wyczynów niektórych asów. Rysiu vel "morze" i inne Szelaki już dawno zablokowane. Ograniczam styczność ze złymi ludźmi do minimum. Któregoś dnia powiedziałem sobie "dość" i zablokowałem hurtem. Forum jest dzięki temu chociaż trochę przyjemniejsze. Czekam cierpliwie, aż znikną z własnej woli jak Doman.
Szanowni forumowicze
Przeglądając ten wątek można stwierdzić jednoznacznie że wypowiedzi tutaj głoszone już dawno wykroczyły poza ramy dobrego smaku, kultury, poszanowania. Tłumaczę sobie to tak, że musi być takie miejsce na forum w którym można popuścić wodzę "fantazji" i komuś .... "naskrobać w pięty" czy jest to potrzebne pozostawmy to do oceny każdemu z nas. Pozdrawiam serdeczne bez podtekstów.
SABA PSP 248 / PHILIPS 22RH720 / AKAI CD-37 / ADK 3540
Awatar użytkownika
Szelak
Gramofon: Adam GS424/Lenco L75

Post autor: Szelak »

Co za „ę” „ą”. Gość nie wie jak pisze się nazwisko aktualnie mianowanego marszałka sejmu. Kulturalna rozmowa? Między kim? Chyba między wami samymi, jak sobie z dziubków spijacie. Nienawiść, hejt i pogarda to chleb powszedni waszych „kulturalnych” dyskusji. „Dobrzy ludzie”.
Awatar użytkownika
Tarkus

Post autor: Tarkus »

kinky pisze:
14 lis 2023, 02:32
Modlitwa o wschodzie słońca?
Domyślam się, że jako człowiek kultury masz na myśli Natana, a nie Mordechaja.
Jeśli dobrze zgadłem to zadedykuj Jarkowi K, wyjątkowo pasuje po dzisiejszym dniu.
Nie sprostał przesłaniu tej modlitwy...
"A u was biją Murzynów". W tym samym stylu mógłbym odpowiedzieć, że i druga strona nie celowała w wyrażaniu miłości bliźniego, w każdym razie - to tylko przykład - "wyp..." i "j..." takowej nie wyrażały. A jeśli to prawda (mam nadzieję, że nie) z dziećmi niosącymi niesławne "osiem gwiazdek", to brak mi słów... Ale odpowiem inaczej.

Też jestem zdania, że Kaczyński czasem nie panuje nad sobą i mówi rzeczy, których mówić nie powinien. Dawno powinien był się tego oduczyć. Raz dlatego, że nie przystoi to porządnemu człowiekowi, tym bardziej będącemu chrześcijaninem. Dwa - traci przez to punkty. To już nie jest międzywojnie, kiedy się "waliło na odlew". Dziś trzeba subtelniej. Za nazwanie kogoś np. kanalią można dostać pozew sądowy, ale za udowodnienie mu tego bez użycia inwektyw nikt nam legalnie nic nie może zrobić.

Pomimo tego wszystkiego nie uważam, by głośne cieszenie się z tego, że kogoś boli, było czymkolwiek pozytywnym (mówię bardzo oględnie). Co to za ból, to wiem, bo raz bolała mnie tylko jedna nerka i wylądowałem na SOR, pod kroplówką z ketonalu. Jeśli facet czuł się podobnie, to musieliby go przywieźć do gmachu Sejmu karetką i wnieść na noszach. Nie wiem, czy głosowanie na leżąco jest legalne, ale przypuszczam, że tak.
Słucham winyli. Słucham kompaktów. Słucham kaset. Po prostu kocham MUZYKĘ.

Fundacja Kultury AFRONT http://afront.org.pl/
O MNIE I "CZARNYM CHEVROLECIE" (free)
Awatar użytkownika
Szelak
Gramofon: Adam GS424/Lenco L75

Post autor: Szelak »

Felix1988 pisze:
Szelak pisze:
14 lis 2023, 10:37
amrowek pisze:
14 lis 2023, 10:27
Cejrowski vs Chołownia
Pisz poprawnie nazwiska.
Napisał typ, który w poście # 5974 walnął: "Ten skurwystryn balcyrewicz". Ponowię pytanie z innego wątku: nie ma możliwości przywołania do porządku takich osobników, którym najwyraźniej takie pojęcia jak dyskusja czy kulturalna rozmowa są z gruntu obce i tylko zaśmiecają forum?
Rozumiem, ze jakbym napisał ten „skurwystryn długopis anżej du….a debil” to byś uznał dyskusję za kulturalną, i tego typu post, jaki wysmarowałeś, by nie powstał?
Ryszard13
Gramofon: Dual601,701,Denon57l

Post autor: Ryszard13 »

Szelak pisze:
14 lis 2023, 12:38
Co za „ę” „ą”. Gość nie wie jak pisze się nazwisko aktualnie mianowanego marszałka sejmu. Kulturalna rozmowa? Między kim? Chyba między wami samymi, jak sobie z dziubków spijacie. Nienawiść, hejt i pogarda to chleb powszedni waszych „kulturalnych” dyskusji. „Dobrzy ludzie”.
No bo niektórzy z kółka różańcowego KO, uważają że moja racja jest mojsza niż twojsza, nie znoszą krytyki, ich ego na to nie pozwala na rozmowę z ludźmi którzy mają inne preferencje czy światopogląd.
Czyli mamy mieć teraz taką demokrację?
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Szelak pisze:
Kulturalna rozmowa? Między kim? Nienawiść, hejt i pogarda to chleb powszedni waszych „kulturalnych” dyskusji. „Dobrzy ludzie”.
W ferworze "walki" klas napisałem , mea culpa

No cóż 8 lat było w druga stronę i to było spoko. Mówienie co lepsze , szarganie z błotem zawodów. łamanie konstytucji.

Nic się nie stało - powiedziała małpa - po tym jak zjechała gołą dupą po brzytwie.

Niepublikowanie wyroków TK. "Premier poleciła mi, abym nie kierowała sprawy do ogłoszenia w Dzienniku Ustaw"
https://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/ ... ow-tk.html

niby nic prawda.
Ryszard13 pisze:
14 lis 2023, 13:36
No bo niektórzy z kółka różańcowego KO, uważają że moja racja jest mojsza niż twojsza, nie znoszą krytyki, ich ego na to nie pozwala na rozmowę z ludźmi którzy mają inne preferencje czy światopogląd.
A poprzednia jaka była ,lepsiejsza?

Kto przez 8 lat , i doprowadził do takiego podziału, języka, kto szczuł, podjudzał, dzielił. Tak sobie myślę to wina Tuska, bo gdyby nie on to Kaczyński by się tak nie zachowywał ba on jest taki kulturalny, elokwentny on nie dzielił, źle tylko nagrali jego wypowiedzi. Ba jeszcze dołożył się do tego Kosiniak-Kamysz i Hołownia razem wzięci wszak to 3D to partia agenturalna a PO to niemiecka o Lewicy nie piszę bo wiadomo że rosyjska.
Myślałem że pranie mózgów to bajka u nas, że takie rzeczy to tylko w rosji putina , no ale widać , że...w Polsce Jarka też.

Nie wiem czy niektórzy nie widzą czy też nie chcą wiedzieć , zawłaszczania sobie coraz większej ilości instytucji w celu władzy absolutnej. Wszak, przejecie Sądów, TV publicznej ustawy zmierzające do nie przyznawania koncesji innym nadawcą , to jak to się nazywa?
Tak swoją drogą niektórzy piszą tu że sojusz z USA to cacy ... ale panowie jak to się ma z TVN wszak to stacja z koncernu Discavery a to z USA i co to już jest be?
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

Ryszard13 pisze:
Jak przez osiem lat działały farmy hejterskie, pisowska telewizja robiła za przekaźnik z Żoliborza, jedynym prawem było "Teraz, k...a, My!", to się nazywało demokracją, ba demokracją opartą na wartościach katolickich.
A teraz będziemy mieć inną demokrację. Mam nadzieję że bez reasumpcji przegranych głosowań.
Szelak pisze:
Nienawiść, hejt i pogarda to chleb powszedni waszych „kulturalnych” dyskusji. „Dobrzy ludzie”.
Coś zasiał, to zbierasz... nie płacz teraz. Nie wypada, chyba dorosły jesteś?
Tarkus pisze:
14 lis 2023, 12:41
A jeśli to prawda (mam nadzieję, że nie) z dziećmi niosącymi niesławne "osiem gwiazdek", to brak mi słów... Ale odpowiem inaczej.
też nigdy nie popierałem działań wszelkich "bojówek koderskich" czy innych szyderców społecznych robiących czołgi z kartonów. Patologii nie można zwalczać patologią. Można to tym tłumaczyć, ale to tego nie wybiela moralnie.
Tarkus pisze:
14 lis 2023, 12:41
eż jestem zdania, że Kaczyński czasem nie panuje nad sobą i mówi rzeczy, których mówić nie powinien.
Nigdy nie panował od śmierci Brata. Dlatego też uważam że jeśli ten parlament dotrwa do następnych wyborów w normalnym czasie, PIS, jako partia, bez Kaczyńskiego, Ziobry, Morawieckiego i innych "wielkich" z obecnego rozdania, oparta na ludziach o otwartych umysłach, nie związana z kościołem, może stanowić istotną i pozytywną dla Polski siłę, która zmiecie Tuska i jego ugrupowanie.
Awatar użytkownika
amrowek

dale pisze:
14 lis 2023, 14:18
PIS, jako partia, bez Kaczyńskiego, Ziobry, Morawieckiego i innych "wielkich" z obecnego rozdania, oparta na ludziach o otwartych umysłach, nie związana z kościołem, może stanowić istotną i pozytywną dla Polski siłę, która zmiecie Tuska i jego ugrupowanie.
Pod warunkiem że PO czy też inne partie nie będą wyciągały wniosków z tego co się dzieje , jakie są nastroje społeczne. Jeśli będą upajały się władzą sama w sobie to przegrają . Pis może się rozpaść jak zabraknie Kaczyńskiego. Może być kilku pretendentów do tronu. Na pewno już świniopas pokazał ,że pretenduje ...
Ryszard13

amrowek pisze:
14 lis 2023, 13:58
Szelak pisze:
Kulturalna rozmowa? Między kim? Nienawiść, hejt i pogarda to chleb powszedni waszych „kulturalnych” dyskusji. „Dobrzy ludzie”.
W ferworze "walki" klas napisałem , mea culpa

No cóż 8 lat było w druga stronę i to było spoko. Mówienie co lepsze , szarganie z błotem zawodów. łamanie konstytucji.

Nic się nie stało - powiedziała małpa - po tym jak zjechała gołą dupą po brzytwie.

Niepublikowanie wyroków TK. "Premier poleciła mi, abym nie kierowała sprawy do ogłoszenia w Dzienniku Ustaw"
https://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/ ... ow-tk.html

niby nic prawda.
Ryszard13 pisze:
A poprzednia jaka była ,lepsiejsza?

Kto przez 8 lat , i doprowadził do takiego podziału, języka, kto szczuł, podjudzał, dzielił. Tak sobie myślę to wina Tuska, bo gdyby nie on to Kaczyński by się tak nie zachowywał ba on jest taki kulturalny, elokwentny on nie dzielił, źle tylko nagrali jego wypowiedzi. Ba jeszcze dołożył się do tego Kosiniak-Kamysz i Hołownia razem wzięci wszak to 3D to partia agenturalna a PO to niemiecka o Lewicy nie piszę bo wiadomo że rosyjska.
Myślałem że pranie mózgów to bajka u nas, że takie rzeczy to tylko w rosji putina , no ale widać , że...w Polsce Jarka też.

Nie wiem czy niektórzy nie widzą czy też nie chcą wiedzieć , zawłaszczania sobie coraz większej ilości instytucji w celu władzy absolutnej. Wszak, przejecie Sądów, TV publicznej ustawy zmierzające do nie przyznawania koncesji innym nadawcą , to jak to się nazywa?
Tak swoją drogą niektórzy piszą tu że sojusz z USA to cacy ... ale panowie jak to się ma z TVN wszak to stacja z koncernu Discavery a to z USA i co to już jest be?
Ja nie uważam że jest lepsza od przyszłej która będzie, bo jeszcze nie wiem jaka będzie,ale lepsza była dla społeczeństwa niż poprzednia Koalicja PO-PSL.
Mi to różnicy nie robiło i nie robi kto rządzi, nie robię to dla dzieci jak nie którzy to tłumaczą, bo dzieci mam dorosłe i poszły własną drogą.
Po prostu obserwuje społeczeństwo i to ono zadecydowało kto będzie rządził, czy będzie im lepiej czy gorzej to czas pokarze.
Awatar użytkownika
amrowek

Ryszard13 pisze:
14 lis 2023, 14:27
ale lepsza była dla społeczeństwa niż poprzednia Koalicja PO-PSL.
Pod jakim względem? Rozdawnictwa i szerzenia patologii? Zawłaszczania sobie wszystkiego co może mieć związek z władzą, lub służyć jej utrzymaniu i sterowaniem społeczeństwem, łamaniem konstytucji?
Ryszard13

amrowek pisze:
14 lis 2023, 14:30
Ryszard13 pisze:
14 lis 2023, 14:27
ale lepsza była dla społeczeństwa niż poprzednia Koalicja PO-PSL.
Pod jakim względem? Rozdawnictwa i szerzenia patologii? Zawłaszczania sobie wszystkiego co może mieć związek z władzą, lub służyć jej utrzymaniu i sterowaniem społeczeństwem, łamaniem konstytucji?
No niestety wszelkie programy socjalne są narażone na patologie,tak jest na całym świecie, ale ich brak tworzy jeszcze większa patologie.
Jak jest możliwość należy wybrać mniejsze zło.
Awatar użytkownika
amrowek

Ryszard13 pisze:
14 lis 2023, 14:45
No niestety wszelkie programy socjalne są narażone na patologie
Można było patologię ograniczyć , ale po co? Wszak trudniej by było o głosy... .
Zablokowany