Polityka
-
- Gramofon: Dual601,701,Denon57l
- Peter007
- Gramofon: Dual 721
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Re: Polityka
Wybacz, ale pytanie "z dupy", a od ilu przypadków z tej grupy "uchodźców" na granicy będziemy traktować ich jak terrorystów i napastników? Ile kamieni musi polecieć?
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
To wygląda na chorobęamrowek pisze: ↑26 wrz 2023, 12:59@Dale temat filmu zakończyłem przeszedłem ponownie na 3 kawy
A żebyś wiedział w pogoni za króliczkiem przerzuciłem tego trochę i trochę mi się na strychu poniewiera. Miałem też możliwość część odsłuchać u znajomego, u którego leży jeszcze mój magnetofon ( z 5 lat ) który czasami coś tam naprawia .
W chwili słabości nabyłem nawet coś takiego AMFITON 25Y-101C-1, i zastanawiam się ogólnie nad jego... zmodowaniem![]()

-
Na pewno cena paliw, morze to być wynikiem zbliżających się wyborów i co w tym złego,nawet komuniści nie mający konkurencyjnej partii w Polsce obniżali ceny wędlin w sklepach i lepsze zaopatrzenie .
Nie którzy są przeciwni rozdawnictwem PIS,czasami wymuszonym z przeciwnych partii,ale biorą bez skrupułów,bo są przeciwni rozdawnictwu a nie braniu.
Można na złość nie tankować.
Nie którzy są przeciwni rozdawnictwem PIS,czasami wymuszonym z przeciwnych partii,ale biorą bez skrupułów,bo są przeciwni rozdawnictwu a nie braniu.
Można na złość nie tankować.
-
Ale czemu „z dupy”? Sam napisałeś „nieliczne przypadki nie usprawiedliwiają przekazu filmu”. Więc pytam — skoro stawiasz gdzieś granicę, to gdzie ona przebiega?
The story so far:
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
― Douglas Adams, The Restaurant at the End of the Universe
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
-
I jeszcze promocja na obligacjach. Kolejny cud nad Wisłą

The story so far:
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Ja to bym chciał żeby darmo rozdawali na stacjach. Albo najlepiej jakby bułę do tego dokładali. Sztucznie zaniżana cena paliwa niedawno była u naszych bratanków, jak to się skończyło wszyscy wiemy. U nas skończy się tak samo, nie może być inaczej. To że jak piszesz komuniści obniżali ceny przed wyborami nie znaczy że to jest praktyka zasługująca na oklaski, bo wcześniej niż później się zemści. Na wszystkich.
ps. może piszemy przez ż (chyba że masz na myśli np. Bałtyk, ale z kontekstu zdania wynika że tak nie jest).
-
-
Chyba nie chciałbyś, aby paliwo było po 10 zł za litr jak to przewidywał Pan Tusk, no nie spełniły się te i inne prognozy.MaciejT pisze: ↑26 wrz 2023, 15:28Ja to bym chciał żeby darmo rozdawali na stacjach. Albo najlepiej jakby bułę do tego dokładali. Sztucznie zaniżana cena paliwa niedawno była u naszych bratanków, jak to się skończyło wszyscy wiemy. U nas skończy się tak samo, nie może być inaczej. To że jak piszesz komuniści obniżali ceny przed wyborami nie znaczy że to jest praktyka zasługująca na oklaski, bo wcześniej niż później się zemści. Na wszystkich.
ps. może piszemy przez ż (chyba że masz na myśli np. Bałtyk, ale z kontekstu zdania wynika że tak nie jest).
- Peter007
-
- Peter007
No paliwo już wyjaśniłeś, komuchy tak robiły więc rząd zapożyczył dobry pomysł, więc tak, chodzi mi o samochody. Poradziłeś że skoro nie pasują komuś pomysły rządu to może nie brać socjalu i nie tankować. Więc pytam, skoro rządowi nie pasują tak ci Niemcy to po co kupują od nich auta?
- chudy_b
Bardzo dużo złego. I w PISie tego nie rozumieją, albo mają to w dupie. Cena, w szczególności strategicznego produktu sprzedawanego w dużych wolumenach, musi być wynikiem kalkulacji rynkowej, a nie decyzji politycznej. Takie podejście jak Twoje prędzej czy później skończy się problemami z dostępnością (już są), spekulacjami transgranicznymi, kupowaniem na zapas, odrabianiem strat kosztem nabywców. A dłuższej perspektywie reglamentacją towaru a może i upadkiem firmy. Jeden głupi ruch przy takich wartościach sprzedaży może wysłać w kosmos nawet takiego giganta jak Orlen. No ale wybory, jebać to.