Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
amrowek

Re: Polityka

Post autor: amrowek »

darkman pisze:
26 wrz 2023, 10:14
akie moje zdanie, ale i tak Was lubię. Chociaż chwilowo prestję tu zaglądać, bo odlecieliście snadnie
Polaryzacja przed wyborami po już będzie normalnie, emocje opadną ciśnienie się uspokoi. Będzie można spokojnie kawę wypić.

@MaciejT.
Nie chce mi się już Ci ciągle tłumaczyć, sprawdź definicję uchodźca. I takie pitu pitu tu szacunek etc. szkoda że na ulicy tego nie widać .( do munduru dodam dla jasności). Wszyscy hasła "Murem za mundurem" etc. A normalnie teksty płacę na was podatki to mi wolno, co mi nie wolno mogę, zajmijcie się złodziejami a nie porządnymi obywatelami(obywatel który właśnie łamie prawo) , jak będzie mandat to napiszę skargę. A w "Bitwie pod Empikiem" w Wawie to naród chciał podziękować w sposób szczególny.
Żeby o czymś pisać to trzeba wiedzieć o czym się pisze.
Żeby wypowiadać się o filmie to też uważam , że trzeba go obejrzeć. A nie bezkrytycznie powtarzać czyjeś kwestie.
To tyle z mojej strony, nie mam zamiaru dyskutować o filmie z osobami które go nie oglądały.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
MaciejT
Gramofon: PS-X70

Post autor: MaciejT »

Nie denerwuj się tak amrowku bo w Twoje teksty wkrada się potężny chaos.
Mimo to przekaz zrozumiałem. Nie będę się odnosić do pitu pitu i szacunku do munduru, a definicję uchodźcy znam. Nie chce Ci się, rozumiem, nie dyskutujmy. To chyba jedyna słuszna decyzja, grabula!
Awatar użytkownika
amrowek

MaciejT pisze:
26 wrz 2023, 10:55
To chyba jedyna słuszna decyzja, grabula!
spoko :D

No cóż szkoda słów
Premier Mateusz Morawiecki wziął udział w wiecu wyborczym w Kraśniku. Szef rządu zaatakował ze sceny m.in. Donalda Tuska, Agnieszkę Holland i Olafa Scholza. - Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz - krzyczał ze sceny. Morawiecki zapowiedział także kontrole na granicy ze Słowacją.

Już znaleźli winnych :lol: Słowaków,
może podający się za premiera pojedzie do Berlina i powie mu to w twarz :D
Z kim się jeszcze nie skłóciliśmy z najbliższych sąsiadów?
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Chodzi o to chłopaki, że nie ma się co napierdalać o jakiś było nie było film. Dajcie spokój.
:confusion-helpsos:
(mamy przeca wątek filmowy czy coś)/?
Awatar użytkownika
amrowek

darkman pisze:
26 wrz 2023, 11:05
że nie ma się co napierdalać o jakiś było nie było film.
Darek , jak to :shock: , przeca w kampanii wyborczej jest :D
Ale zobacz jak na dalszy plan zeszła polityka i wybory , odciągniecie mas od clou problemu np afery wizowej.
I jeszcze ekonomiczny tak pije 3 kawy a tak jedną :lol: . No ale będę wszak musiał przerzucić się ponownie na 3 :lol:

Rok temu dzięki społeczeństwu byliśmy na ustach całego świata
dziś dzięki temu rządowi też jesteśmy na ustach całego świata.
Tylko że w jakże dwóch różnych znaczeniach.
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

Pięknie nas pisowska propaganda rozprowadziła, po raz kolejny, ten sam schemat - aferę przykryć gównoburzą o byle co, tym razem o film. Tym razem aferę o skali międzynarodowej.
Tak na prawdę to ten film jest im wyjątkowo na rękę przed wyborami, polityczne złoto.
A tymczasem obok płotu na granicy tysiące ludzi z lewymi, bo za łapówki wizami zalewa Europę dzięki pismafii.
Za rok już jadąc na wakacje za granicę możemy stać w kolejkach na granicy. 30 lat ciężkiej pracy Polaków o powrót do zachodniej cywilizacji i normalny, europejski kraj kraj do kosza...
Witaj brunatna Polsko

....jpg
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
amrowek

kinky pisze:
26 wrz 2023, 11:26
Za rok już jadąc na wakacje za granicę
a którą, będą chcieli nas gdzieś? No chyba za ciężką kasę to tak. :D

Po ile obstawiacie paliwo do 15.10?
Ja że do 5.45 zł zejdzie :lol:
Paliwo spada ceny w sklepach nie :think: , jak rosła cena benzyny do bajtek mówił, że wojna, ceny ropy rosną , a teraz dolar droższy, ceny ropy rosną a bajtek że mamy taniej :think:
Awatar użytkownika
chudy_b

Post autor: chudy_b »

darkman pisze:
26 wrz 2023, 08:24
Yo jakiś kosmodrom na chwałę gen. Heramaszewskiego?
Typowo PISowskie dzieło. Terminal jest, rękawy są, parkingi są. Nawet samoloty są. Tylko zapomnieli zbudować pas startowy :D
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

amrowek pisze:
26 wrz 2023, 09:50
Nie odbieram , tak tego. Aby wiedzieć o czym się mówi , pisze warto to zobaczyć aby nie pisać o niczym czy też głupot.
Żeby nie być miłośnikiem jedzenia kału, nie trzeba go próbować, a żeby oceniać taki film, warto by było jednak być na granicy, zobaczyć jak to wygląda na co dzień.
Rozumiem że te wszystkie stare szroty które polecasz w wątkach tematycznych znasz, bo miałeś, przetestowałeś i porównałeś? Chylę czoła przed pasją. Poważnie i bez nabijania się.
amrowek pisze:
Są filmy o mniejszym budżecie i spełniające te kryteria.
A co ma piernik do wiatraka? Jeśli coś jest drogie, nie znaczy że super.
amrowek pisze:
"Kler" , były kina które go nie wyświetlały i podobna agitka była , że w obronie Dąbrowy Górniczej.
Nie w takim nasileniu jak teraz, zwłaszcza ze strony rządzących. Nikt, nikogo do świń nie porównywał.
amrowek pisze:
Piszemy o filmie i jest to film fabularny a nie dokumentalny, czy też na faktach. Znając realia uważam , że pewne rzeczy mogły się zdarzać.
Ale filmu nie można oceniać w oderwaniu od rzeczywistości, skoro tak bezpośrednio uderza w tą rzeczywistość. Patologia wszędzie się zdarza, niestety obecna władza nie dostrzega jej bo musiała by przyznać się do błędów, dlatego wszędzie jest cacy i pięknie a instytucja państwowe pracują zajebiście. Ale nieliczne przypadki nie usprawiedliwiają przekazu filmu.
amrowek pisze:
dalej podtrzymuje , że warto obejrzeć film aby widzieć o czym się mówi, pisze, nawet jak się nie zgadza z jego wymową.
To spróbuj też suszone larwy, czy kumys robiony naturalnymi metodami. Ja się powstrzymam.
amrowek pisze:
Przynajmniej świadczy to o tym, że mam własny rozum, własne zdanie o czymś co widzieliśmy a nie podtrzymywać jedynie słuszny przekaz i dąć w tubę pseudo narodową.
Czy musisz obrażać innych żeby mieć ostatnie słowo? Nie wiem jak Ty, ale ja, na przykład, nie muszę uprawiać miłości homoseksualnej, żeby wiedzieć że to nie dla mnie i mi się nie podoba. Co nie znaczy że kogoś potępiam za to.
No ale jak ktoś musi sprawdzić samemu, namacalnie...
ps. dzieł Hitlera i Lenina nie czytałem, a nie zgadzam się z ich tezami czy ideami.
Awatar użytkownika
amrowek

@Dale temat filmu zakończyłem przeszedłem ponownie na 3 kawy
dale pisze:
26 wrz 2023, 12:10
Rozumiem że te wszystkie stare szroty które polecasz w wątkach tematycznych znasz, bo miałeś, przetestowałeś i porównałeś? Chylę czoła przed pasją. Poważnie i bez nabijania się.
A żebyś wiedział w pogoni za króliczkiem przerzuciłem tego trochę i trochę mi się na strychu poniewiera. Miałem też możliwość część odsłuchać u znajomego , u którego leży jeszcze mój magnetofon ( z 5 lat ) który czasami coś tam naprawia .
W chwili słabości nabyłem nawet coś takiego AMFITON 25Y-101C-1, i zastanawiam się ogólnie nad jego... zmodowaniem :D
Ryszard13
Gramofon: Dual601,701,Denon57l

Post autor: Ryszard13 »

wojtekf

Post autor: wojtekf »

dale pisze:
26 wrz 2023, 12:10
Ale nieliczne przypadki nie usprawiedliwiają przekazu filmu.
Od jakiej liczby przypadków film o tej tematyce byłby według Ciebie „usprawiedliwiony”?
The story so far:
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.

― Douglas Adams, The Restaurant at the End of the Universe
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

amrowek pisze:
26 wrz 2023, 11:31
Po ile obstawiacie paliwo do 15.10?
Ja że do 5.45 zł zejdzie :lol:
4,99.
a po wyborach: 8,29, jeśli wygra opozycja to będzie przez jakieś 3-4 miesiące utrzymywać sztucznie cenę około 6,39, a potem, potem musi to wrócić do cen długu publicznego i na nowy rok na barani skok, jeb 7:20 lub kartki lojalnosciowe w zależności od kart głosowania, bo te przecież w Polsce nie są tajne. Tajne są wybory a nie to jak głosowałeś. No bez jaj. Zwłaszcza w małych miejscowościach.
Stąd kombinuję jak tu głosować i gdzie, żeby mój głos był na pewno ważny.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

https://www.youtube.com/shorts/H_QvHTt5yI8

:morda:

Dzisiaj w radiu usłyszałem że UOKiK nie planuje wszczęcia kontroli w Orlenie w związku z obniżaniem cen paliw, ponoć brak podstaw do kontroli.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Oczywiście. Gospodarni po prostu. Zgromadzili, zaoszczędzili i teraz rozdają jak Janosik!
:lol:
Zablokowany