Dlatego nawet nie warto tego komentować, a już na pewno dyskutować - jest to bezcelowe...marianoaitaliano pisze: ↑31 sie 2023, 16:35Jak ktoś porównuje sytuację w TVP i mediach sprzed 2015 do obecnej to albo jest głupi albo niespełna rozumu.
Polityka
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Re: Polityka
- Szelak
- Gramofon: Adam GS424/Lenco L75
Nie o jakimś tylko o ważnych świętach kościelnych w państwie katolickim, gdzie katolików, Chrześcijan jest przytłaczająca większość. Co dziwne o żydowskich świętach religijnych nie omieszkają zapomnieć. O imprezach czy wiecach lgbt za to jest dużo i obszernie choć to margines społeczny.Dodam że niewspomnienie o jakimś święcie kościelnym w głównym wydaniu programu informacyjnego nie traktuję jako "brak poszanowania dla tradycji" bo wg mojego przekonania żyjemy w państwie świeckim.
- amrowek
zapomniałeś o sądach.
A czwarta władza to dziennikarze ( tylko że u nas TVP Publiczna nie istnieje , jest za to gadzinówka)
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- amrowek
obawiam się ,że jak by wszedł podatek od wiernych to i ilość wiernych by spadła.
Hm katolików czy chrześcijan? Jedno pojęcie węższe a drugie szersze.
mi osobiście to nie przeszkadza, pod warunkiem , że nie jest to epatowanie swoim zachowaniem, w sposób namolny czy też natrętny, ale to jak ze wszystkim. Ja to tylko kojarzę marsz równości a to jest jeszcze coś innego?
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
... i już piana z ust się toczy.Szelak pisze: ↑31 sie 2023, 19:46Nie o jakimś tylko o ważnych świętach kościelnych w państwie katolickim, gdzie katolików, Chrześcijan jest przytłaczająca większość. Co dziwne o żydowskich świętach religijnych nie omieszkają zapomnieć. O imprezach czy wiecach lgbt za to jest dużo i obszernie choć to margines społeczny.
Weź jeszcze raz powiedz że nie oglądasz TVN, skoro tyle wiesz o czym tam mówią bądź nie mówią

Poza tym, z tego co pamiętam z dyskusji, którą sam zresztą wtedy rozpocząłeś, Ciebie poważnie boli to że w Faktach danego dnia o czymś nie wspomnieli, mimo że w ciągu dnia w innych programach tej samej stacji już były emisje materiałów o tym święcie?
I to jest "dowód antypolskości" stacji telewizyjnej?

Od czego jest TV Trwam, Radio Maryja czy Radio Plus?
Nie zapomniałem, po prostu nie chciałem robić z tego jakiejś pełnej listy

Poza tym co jak co, ale sądy nie są tak zupełnie podporządkowane władzy (na szczęście).
Z TK i SN jest główny problem, nie mówiąc już o "izbie dyscyplinarnej", której niby już nie ma, ale jest.
Wiesz, Szelak oficjalnie nie ogląda, ale zaraz Tobie całą listę dostarczy

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Szelak
Albo w ogóle nie wspominają, lub wspominają jako kilkunastosekundowe migawki w porach najmniejszej oglądalności. W głównych porach i najważniejszym programie informacyjnym (Fakty) nie ma o takich uroczystościach ani słowa.
TVN oglądam, sporo, dlatego dobrze wiem jak fałszywa jest to stacja i jak manipuluje rzeczywistością.
TVN oglądam, sporo, dlatego dobrze wiem jak fałszywa jest to stacja i jak manipuluje rzeczywistością.
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Śmiem twierdzić że w praktyce te liczby nie wyglądają tak pozytywnie dla katabasów... Gdyby tak było, nie trzęśli by się o "pozostanie na rynku".
Jak na razie to nadrabiają statystyki konformizmem ludzi "bo ślub w kościele trzeba, bo dziecka nie ochrzci, a jak nie ochrzci, to będzie wstyd przed sąsiadem, no i w szkole dziecko będzie miało przechlapane", w szkole "darmowe" 6 na świadectwach, liczone do średniej, nawet jak etyki nie ma, a jak jest etyka, to na końcu, po lekcjach dzieci muszą zostawać, często z okienkami, natomiast religia jest w środku, żeby nie uciekali...
Z resztą, po tych, albo następnych wyborach ułoży się wszystko, jak powinno w relacji kościół-państwo, to i człowiek będzie mógł spokojnie iść do kościoła, pomodlić się, a nie tak jak dziś - karierę robić... Przecież w części instytucji państwowych już stanowiska są rozdzielane ze wskazania "diecezji"...
Nie musi oglądać, jeszcze by sobie zdanie wyrobił własne

Dokładnie. W punkt trafiłeś.
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
Chłopie, 300-400 lat temu to ja bym Cię w roli nadinkwizytora widział... jak nic sam byś pochodnię pod stos na Campo di Fiori podkładał... wpychał pod lód czarownice... i pewnie dziś za, tfu, Krychą Pawłowicz powtarzasz, że w obliczu cudu stworzenia bożego "Ziemia powinna być wywyższoną a teoria Kopernika mniej forsowana w szkołach"... czyli Czarnek też górą! już tu apelowano - nie włączaj broń Boże niczego innego niż TW TRWAM! nie wymagaj od wolnych mediów codziennego "alleluja"! ciekawe, czy wzorzec niezależnej telewizji, BBC, codziennie transmituje mszę św., poświęca brytyjskim świętom narodowym/kościelnym/lokalnym itp. czas antenowy... ja bym to analizował - Brytole wybrali wolność, oderwali się od blokującej nasz KPO UE, mają łeb na karku...Szelak pisze: ↑31 sie 2023, 20:47Albo w ogóle nie wspominają, lub wspominają jako kilkunastosekundowe migawki w porach najmniejszej oglądalności. W głównych porach i najważniejszym programie informacyjnym (Fakty) nie ma o takich uroczystościach ani słowa.
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
- Szelak
A ja bym Cię widział w roli rewolucjonisty francuskiego czy bolszewika walczącego zajadle z Kościołem. Jak nic byś ścinał ludzi na gilotynie, albo łaził w Trójkach NKWD.
Ale jakiego codziennego Alleluja? Wystarczy, że zauważą czasem łaskawie, że takie czy inne święto jest, skoro ludzie mają dzień wolny od pracy.
Ale jakiego codziennego Alleluja? Wystarczy, że zauważą czasem łaskawie, że takie czy inne święto jest, skoro ludzie mają dzień wolny od pracy.
- MaciejT
Szelak umówmy się, TVN jest stacją prywatną i nie otrzymuje na swoją działalność publicznych środków. Chcesz to oglądasz, nie chcesz to nie oglądasz i nie ma tematu. Twoim zdaniem stacja jest antypolska, masz prawo jak każdy do własnego zdania i ja to szanuję.
Przyznaj jednak że nie można tego samego powiedzieć o TVP z tej przyczyny, że stacja jest utrzymywana ze środków podatników, w związku z czym obrzydliwa propaganda i jad jaki się sączy z jej anteny jest sprawą wysoce naganną i nieakceptowalną. Codziennie czytam RIA Nowosti i porównywalny niesmak czuję jedynie próbując obejrzeć Wiadomości. Czy przysłowiowe już retuszowanie serduszka Wielkiej Orkiestry nie napawa Cię wstrętem?
Przyznaj jednak że nie można tego samego powiedzieć o TVP z tej przyczyny, że stacja jest utrzymywana ze środków podatników, w związku z czym obrzydliwa propaganda i jad jaki się sączy z jej anteny jest sprawą wysoce naganną i nieakceptowalną. Codziennie czytam RIA Nowosti i porównywalny niesmak czuję jedynie próbując obejrzeć Wiadomości. Czy przysłowiowe już retuszowanie serduszka Wielkiej Orkiestry nie napawa Cię wstrętem?
- Szelak
Przyznaj, że stacja TVN jest utrzymywana z zewnętrznych środków i jej celem jest mieszanie w głowach ludziom, tak by pomyśleli, że ich troską jest samodzielny i suwerenny status Polski, a tak naprawdę celem jest ustanowienie takiej władzy, która będzie wasalem tych co łożą na tą telewizję. Nie napawa Cię to wstrętem?
Obrzydliwa propaganda i jad jaki się sączy z jej anteny jest sprawą wysoce naganną i nieakceptowalną. Taka piąta kolumna.
Obrzydliwa propaganda i jad jaki się sączy z jej anteny jest sprawą wysoce naganną i nieakceptowalną. Taka piąta kolumna.
- MaciejT
Żadna tajemnica, stacja nie otrzymuje miliardów z budżetu, zgadza się czy nie?
To Twoje zdanie, "nieco" kontrowersyjne, ja mam odmienne, w związku z czym nie może mnie to napawać wstrętem gdyż w mojej ocenie nic takiego nie ma miejsca.
Czasem oglądam Fakty i Wiadomości, poziom kultury przekazu jest nieporównywalnie większy w stacji prywatnej, a jad i prymitywna propaganda niestety w znacznie większym natężeniu widzę po stronie TVP.
Nie odpowiadasz na moje pytania, robisz uniki zadając własne, to już norma niestety w Twoim wykonaniu. Co pomyślałeś gdy dowiedziałeś się o zaklinaniu rzeczywistości w tak prymitywny sposób jak retuszowanie serduszka? Czy Twoim zdaniem można takie metody w jakikolwiek sposób wytłumaczyć czy usprawiedliwić? Nie wstydź się, napisz szczerze co sądzisz o takiej zagrywce.
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
przeceniasz mnie... ja nie walczę z Kościołem, ja staram się jedynie od czasu do czasu wskazywać cechy czy też zachowania, które obrażają ludzką inteligencję... mamy wszak XXI wiek i państwo neutralne światopoglądowo (zapisane w dokumencie, który Twój guru łaskaw jest określać mianem "książeczki")... a bolszewicy też z Kościołem (w Twoim rozumieniu) nie walczyli, walczyli z religią jako taką... Kościół mieli w pompie, bo w Rosji dominującym wyznaniem było prawosławie... rewolucjonistom francuskim też chodziło o coś innego, niż o tępą walkę z Kościołem, uznawali Kościół za emanację zła ze względu na nierozerwalny związek z dynastią, arystokracją, hierarchią... no i bajecznym bogactwem vs permanentne uciemiężenie i ubóstwo ludu... u nas związek tronu i ołtarza też mocno widoczny...Szelak pisze: ↑31 sie 2023, 21:43A ja bym Cię widział w roli rewolucjonisty francuskiego czy bolszewika walczącego zajadle z Kościołem. Jak nic byś ścinał ludzi na gilotynie, albo łaził w Trójkach NKWD.
fakt, dzień wolny od pracy jest warunkiem wystarczającym dla uskuteczniania religijnej indoktrynacji... taki 01/01, 01/05, 11/11... od rana do nocy powinny być msze relacjonowane... swoją drogą - obchodzisz "czerwone" Święto Pracy? chyba nie powinieneś? na Dzień Kobiet zaszczycasz Szanowną Małżonkę choćby uśmiechem, o rajstopach i goździku nawet nie wspomnę?

a było o tym w przekazie dnia?

SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
- Szelak
Nic nie słyszałem o retuszowaniu serduszka. Naprawdę.
Masz odmienne zdanie, możesz mieć. Ja nie znajduję powodu dlaczego stacja, która jest utrzymywana z środków pochodzących z zewnątrz miała by za cel dobry interes kraju, w którym nadaje. Musi być jakiś biznes. To nie jest organizacja non-profit.
Masz odmienne zdanie, możesz mieć. Ja nie znajduję powodu dlaczego stacja, która jest utrzymywana z środków pochodzących z zewnątrz miała by za cel dobry interes kraju, w którym nadaje. Musi być jakiś biznes. To nie jest organizacja non-profit.