Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
kraf101

Re: Polityka

Post autor: kraf101 »

Wojtek pisze:
07 sie 2023, 00:20
Raczej - nie potrafisz ich wyciągnąć albo znowu się irytujesz bo pewien święty obrazek się psuje.
Tu się trochę zgodzę. Wqrwiam się gdy słyszę, że Niemcy są za mądrzy, żeby zniszcyć Warszawę bez sprowokowania przez Polaków, oraz że Niemcy zamordowali 3 mln Żydów, bo Polacy mieli za mało empatii.
No poprostu dostaję jakieś niezrozumiałej qrwicy
Dziwne. Nie? ;)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Zdecydowanie łatwiej skwitować zniszczenie Warszawy hasłem "bo Niemcy nienawidzą Polaków" niż próbować jakoś to uargumentować i racjonalnie umocować, to na pewno.

A tak wychodząc z tematów historycznych, czeka nas rewolucja w podatku od nieruchomości: https://ksiegowosc.infor.pl/podatki/pod ... jnego.html

Oby tego tylko nie spieprzyli albo nie wykorzystali moment na wprowadzanie podatku katastralnego.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

https://twitter.com/gajewska_kinga/stat ... 3871567872

Interesujący pomysł Konfederacji - odregulować zawód lekarza, żeby każdy mógł legalnie i bez konsekwencji leczyć ludzi o ile ma do tego smykałkę i talent.

Znachorzy, wróżki, uzdrowiciele i wiedźmy już zacierają ręce.

XXI wiek, Panie i Panowie.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

M.jpg

Pisiorki chciały pożyczyć od amerykanów F35 na defiladę, przemalować i udawać, że to nasze... :roll:

:morda:

Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
MaciejT
Gramofon: PS-X70

Post autor: MaciejT »

amrowek pisze:
07 sie 2023, 11:49
Hm pisałeś tą ustawę
Nie.
Napisałeś:
amrowek pisze:
06 sie 2023, 20:09
Roztrząsanie czy PW powinno, czy też nie powinno wybuchnąć , kto i po co...
Pewne decyzje podejmuje się na podstawie określonych okoliczność i pewnej wiedzy. Okoliczności były wtedy takie a nie inne , wiedzę mieli też taką jaką mogli wtedy mieć. To tak jak z powoływaniem komisji do zbadania wpływów rosyjskich w Polsce , i sięgania 20 lat wstecz. Okoliczności na świecie 20 lat temu były inne niż obecnie... I
mierzenie dzisiejszą miarką tamtych rzeczy to jak wycieranie dupy potłuczonym szkłem, wiadomo że nie da się tego zrobić bo to głupota ale kto głupiemu zabroni .
Ciekawe jak byś odebrał taki tekst, gdybyś brał udział w dyskusji, a ktoś inny by coś takiego wysmarował. No bardzo jestem ciekaw. Zasłanianie się, że miałeś na myśli jedynie fragment swojej wypowiedzi jest niczym innym jak unikiem. Ale co mi tam, przeżyję bez Twoich przeprosin.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

@MaciejT:
Nie przejmuj się, to standard.
Ja skończyłem dyskusje z amrowek odkąd zrozumiałem (po dwukrotnym upewnieniu się) że dla niego pytanie "ty nie znasz prawa obowiązującego w Polsce?" to synonim nieznajomości prawa kanonicznego.

Niektórzy już żyją w państwie wyznaniowym.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Wojtek pisze:
09 sie 2023, 10:50
Ja skończyłem dyskusje z amrowek odkąd zrozumiałem (po dwukrotnym upewnieniu się) że dla niego pytanie "ty nie znasz prawa obowiązującego w Polsce?" to synonim nieznajomości prawa kanonicznego.

Wojtek, piszesz co chcesz napisać i co ci wygodnie, wg twojego widzimisię. Nie wrzucaj wszystkiego do jednego worka bo nie udźwigniesz. Nie wiesz jakie mam poglądy polityczne wyznaniowe ect. więc nie przypisuj mi czegoś o czym nie masz pojęcia.

@Maciej T
" To tak jak z powoływaniem komisji do zbadania wpływów rosyjskich w Polsce , i sięgania 20 lat wstecz. Okoliczności na świecie 20 lat temu były inne niż obecnie... I
mierzenie dzisiejszą miarką tamtych rzeczy to jak wycieranie dupy potłuczonym szkłem, wiadomo że nie da się tego zrobić bo to głupota ale kto głupiemu zabroni "
Napisałem 20 a nie 80 lat
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

Oj, czyżby koniec politycznego złota? Czym teraz bambik będzie straszył?
https://twitter.com/ChrisO_wiki/status/ ... 3880257536

GW.jpg
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
MaciejT

amrowek
a teraz przeczytaj jeszcze raz na spokojnie:
amrowek pisze:
Roztrząsanie czy PW powinno, czy też nie powinno wybuchnąć , kto i po co...
Pewne decyzje podejmuje się na podstawie określonych okoliczność i pewnej wiedzy. Okoliczności były wtedy takie a nie inne , wiedzę mieli też taką jaką mogli wtedy mieć.
znak równości:
amrowek pisze:
To tak jak
z drugą kwestią:
amrowek pisze:
z powoływaniem komisji do zbadania wpływów rosyjskich w Polsce , i sięgania 20 lat wstecz. Okoliczności na świecie 20 lat temu były inne niż obecnie
podsumowanie:
amrowek pisze:
I mierzenie dzisiejszą miarką tamtych rzeczy
z sensu zdania jasno wynika że i tych sprzed 20 jak i tych sprzed 80 lat
amrowek pisze:
to jak wycieranie dupy potłuczonym szkłem, wiadomo że nie da się tego zrobić bo to głupota ale kto głupiemu zabroni .
Twoje uniki są słabe, celowo lub nie użyłeś słów, których użyć nie wypada. Ja bym na Twoim miejscu albo od ręki przeprosił, albo nie zabierał w tej sprawie głosu, bo takie wyjaśnienia ubliżają inteligencji przeciętnego użytkownika forum jakim jestem.
Jak pisałem, poradzę sobie z tą sytuacją, a zdecydowałem się w ogóle o tym napisać bo po prostu nie spodziewałem się takiego zachowania po Tobie.
Awatar użytkownika
amrowek

MaciejT pisze:
09 sie 2023, 14:19
Twoje uniki są słabe, celowo lub nie użyłeś słów, których użyć nie wypada. Ja bym na Twoim miejscu albo od ręki przeprosił, albo nie zabierał w tej sprawie głosu, bo takie wyjaśnienia ubliżają inteligencji przeciętnego użytkownika forum jakim jestem.
Jak pisałem, poradzę sobie z tą sytuacją, a zdecydowałem się w ogóle o tym napisać bo po prostu nie spodziewałem się takiego zachowania po Tobie.
Nie robię uników i nie zamierzam ich robić. Co innego jest rozmawiać na zasadzie , że to a tamto ( tak ja ma to miejsce w przypadku PW, mogę się zgadzać lub nie ) a co innego pisanie ustawy o wpływach rosyjskich w Polsce i pociąganie do odpowiedzialności albo szykanowanie polityczne z tego tytułu. Taki kij ma zawsze dwa końce, ustawa zostanie władza się zmieni i... . Przykro mi że tego nie rozróżniasz. W przeciwieństwie do miłościwie nam panujących nie jesteś niebezpieczny :D . No chyba , że zaczniesz pisać takie ustawy i zaczniesz rozliczać powstańców.
Zwróć uwagę na jedną sprawę , takie rozmowy jak tu o PW i nie tylko tu nie niosą za sobą żadnych konsekwencji oprócz oceny z pkt widzenia historii i wyrażenia swojego zdania, zgodzenia się lub nie. Natomiast napisanie i wydanie ustawy już tak, raz , że taka ustawa już jest a dwa , że za chwilę zacznie się polowanie na czarownice , tylko co jeśli w październiku zmieni się skład św. oficjum ( Wojtek będzie zadowolony, że użyłem takiego określenia :lol: , bo to tylko będzie woda na młyn jego teorii).
Wychodzę z założenia
"Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim"
Gdybym uznał , że popełniłem błąd i przekroczyłem , granicę to bym przeprosił , bo uważam że przyznanie się do błędu to odwaga. Natomiast prosił bym też o nie interpretowanie moich wypowiedzi w sposób odbiegający od kontekstu zdania. Gdybym chciał Cię obrazić w temacie PW zrobił bym to , tylko po co?
Awatar użytkownika
MaciejT

amrowek pisze:
09 sie 2023, 15:34
Co innego jest rozmawiać na zasadzie , że to a tamto ( tak ja ma to miejsce w przypadku PW, mogę się zgadzać lub nie ) a co innego pisanie ustawy o wpływach rosyjskich w Polsce i pociąganie do odpowiedzialności albo szykanowanie polityczne z tego tytułu.
Zgadzam się, tylko co z tego? To nie zmienia sensu Twojego wpisu i nie ma tutaj miejsca na żadną interpretację.
amrowek pisze:
09 sie 2023, 15:34
Gdybym chciał Cię obrazić w temacie PW zrobił bym to , tylko po co?
No właśnie, myślę że chlapnąłeś przypadkiem, a teraz ciężko się do tego przyznać, nawet to rozumiem.
Kończmy temat bo robi się coraz bardziej żałośnie.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

MaciejT pisze:
09 sie 2023, 15:54
Kończmy temat bo robi się coraz bardziej żałośnie.
Ja też nie bardzo wiem co powiedzieć bo nasz kolega zarzuca że piszę sobie teksty pod jakieś tezy.
Tak jakby cytowanie kolegi miałoby być niewystarczającym dowodem na jego własne wypowiedzi :D
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
amrowek

MaciejT pisze:
09 sie 2023, 15:54
To nie zmienia sensu Twojego wpisu i nie ma tutaj miejsca na żadną interpretację.
Jest, bo nie padło "wydać ustawę" a Ty dokonałeś interpretacji pod swoim adresem, "bo to głupota ale kto głupiemu zabroni "
Zapytam wprost
jesteś w stanie to zrobić
https://www.sejm.gov.pl/sejm9.nsf/Przeb ... sp?nr=2838
czyli napisać i opublikować w Dz.U. coś takiego?
A cokolwiek nie napiszę i tak będziesz chciał wywołać u mnie poczucie winy.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

amrowek pisze:
09 sie 2023, 16:40
jesteś w stanie to zrobić
Ale jakież to ma znaczenie? Po co ten cały bełkot w ogóle? Przecież znasz odpowiedź.
Odwracanie kota ogonem level piekło.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
amrowek

Wojtek pisze:
09 sie 2023, 16:38
Ja też nie bardzo wiem co powiedzieć bo nasz kolega zarzuca że piszę sobie teksty pod jakieś tezy.
Tak jakby cytowanie kolegi miałoby być niewystarczającym dowodem na jego własne wypowiedzi
Wojtek pisze:
09 sie 2023, 10:50
Nie przejmuj się, to standard.

Nie ja to pisałem i nie ja komuś coś zarzucam. Wskaż gdzie napisałem , że prawo obowiązujące w Polsce jest dla mnie tożsame z kanonicznym? Napisałem prawo w Polsce nie Kościele. To chyba różnica prawda Wojtek czy jednak się mylę?

edyta
@Wojtek
występujesz w roli oskarżyciela czy adwokata?
kwestię "i" "lub" wyjaśniam ja i MaciejT a Ty czemu się w... między wódkę a zakąskę , lubisz tak szczuć na ludzi, czerpiesz z tego przyjemność czy też bierzesz przykład z Jarka i Donalda, czy obaj to twoi masters ?
Zablokowany