MaciejT pisze: ↑09 sie 2023, 14:19
Twoje uniki są słabe, celowo lub nie użyłeś słów, których użyć nie wypada. Ja bym na Twoim miejscu albo od ręki przeprosił, albo nie zabierał w tej sprawie głosu, bo takie wyjaśnienia ubliżają inteligencji przeciętnego użytkownika forum jakim jestem.
Jak pisałem, poradzę sobie z tą sytuacją, a zdecydowałem się w ogóle o tym napisać bo po prostu nie spodziewałem się takiego zachowania po Tobie.
Nie robię uników i nie zamierzam ich robić. Co innego jest rozmawiać na zasadzie , że to a tamto ( tak ja ma to miejsce w przypadku PW, mogę się zgadzać lub nie ) a co innego pisanie ustawy o wpływach rosyjskich w Polsce i pociąganie do odpowiedzialności albo szykanowanie polityczne z tego tytułu. Taki kij ma zawsze dwa końce, ustawa zostanie władza się zmieni i... . Przykro mi że tego nie rozróżniasz. W przeciwieństwie do miłościwie nam panujących nie jesteś niebezpieczny

. No chyba , że zaczniesz pisać takie ustawy i zaczniesz rozliczać powstańców.
Zwróć uwagę na jedną sprawę , takie rozmowy jak tu o PW i nie tylko tu nie niosą za sobą żadnych konsekwencji oprócz oceny z pkt widzenia historii i wyrażenia swojego zdania, zgodzenia się lub nie. Natomiast napisanie i wydanie ustawy już tak, raz , że taka ustawa już jest a dwa , że za chwilę zacznie się polowanie na czarownice , tylko co jeśli w październiku zmieni się skład św. oficjum ( Wojtek będzie zadowolony, że użyłem takiego określenia

, bo to tylko będzie woda na młyn jego teorii).
Wychodzę z założenia
"Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim"
Gdybym uznał , że popełniłem błąd i przekroczyłem , granicę to bym przeprosił , bo uważam że przyznanie się do błędu to odwaga. Natomiast prosił bym też o nie interpretowanie moich wypowiedzi w sposób odbiegający od kontekstu zdania. Gdybym chciał Cię obrazić w temacie PW zrobił bym to , tylko po co?