Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
amrowek

Re: Polityka

Post autor: amrowek »

Arkadyo pisze:
09 cze 2023, 16:22
No akurat to nie tak. Dla zwykłego żołnierza piechoty nie wyłażącego tygodniami z błota okopów grot jest bardziej niezawodny do tego jest bardziej tolerancyjny na złą jakość amunicji.
Ale byś się zdziwił...
Arkadyo pisze:
09 cze 2023, 16:22
Narazie u nich wygrywał HK bo przede wszystkim był sprawdzony
Nic z tych rzeczy ... jakość wykonania, niezawodność, trudne warunki też i przede wszystkim.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Arkadyo pisze:
09 cze 2023, 15:01
To bez wątpienia ojciec Wojsk Obrony Terytorialnej w Polsce.
Taki z niego ojciec jak ze mnie Królewna Śnieżka :)
Wojska te zostały powołane w 1959 roku, formowane konkretnie w 1963, a odnowione i powołane ponownie w 2016. Gdzie tu rola A.Macierewicza? Że był ministrem obrony narodowej? No bez jaj, to nie jego koncepcja lecz sztabowa (mundurowa, oficerów Wojska Polskiego).
Misiewicz też ojcuje jakiemuś projektowi? :)
Arkadyo pisze:
Teraz kolejne dziecie antka - msbs grot
Grot? Dziecię Macierewicza?!
Bez jaj. Koncepcja systemu modułowego to projekt i praca ppłk dr inż. Ryszarda Woźniaka.
Ojciec bo podpisał umowę na pierwszą partię .>50tk karabinków? Skądże, legalizuje takie wprowadzenie wyłącznie Szef Sztabu Generalnego Wojska Polskiego i owszem zrobił to. Gdyby wojsko nie chciało takiej broni to cywil w osobie ministra nie miałby nic do powiedzenia.
(BTW nie ujawniono wysokości tego pierwszego kontraktu ani też ceny karabinka - przypadek? Nie Macierewicz)
Co do detali to odsyłam do źródeł, tamże o specjalistach z WAT, Łucznika itd,itp.

Ale, ale może chodzi o to, że Macierewicz nie zblokował powyższych projektów? Bo mógł. Zapewne. Może nie całkiem, ale na pewno opóxnić. Aaa to tnx Panie Macierwicz, że mamy w co wyposażyć naszych wojaków terytorialnych i że ma kto zastąpić byłe BiB (bataliony inżynieryjno budowlane). Śpan nam łachę zrobił jak cza.

A to nie Maciar czasem był autorem ViS'a ? :), jeśli tak to pewnie i tygrysa! Samo zaś picie Żytniej nie daje jeszcze gwarancji bycia "fajnym chłopakiem".

BTW , Andy wersje M2, a zwłaszcza M3 po poprawkach to już bdb sprzęt. Gorzej jest z bronią krótką.
Arkadyo

Post autor: Arkadyo »

Taki z niego ojciec jak ze mnie Królewna Śnieżka :)

Cięzko powiedzieć ile przespałeś żeby to potwierdzić :)
Wojska te zostały powołane w 1959 roku, formowane konkretnie w 1963, a odnowione i powołane ponownie w 2016. Gdzie tu rola A.Macierewicza? Że był ministrem obrony narodowej? No bez jaj, to nie jego koncepcja lecz sztabowa (mundurowa, oficerów Wojska Polskiego).
No raczej był "twarzą" odnowienia tej formacji jako minister MON w strukturach naszych sił i to na niego wylewano szambo za to odnowienie.
Pewnie jakby to rozebrał na pierwiastki to by znalazł całą rzeszę autorów tylko po co? Pierwszoplanowy ryj stojący za tą formacja jest jeden.
Misiewicz też ojcuje jakiemuś projektowi? :)
A kto jest ryjem zniszczenia WSI?
Teraz kolejne dziecie antka - msbs grot
Grot? Dziecię Macierewicza?!
Bez jaj. Koncepcja systemu modułowego to projekt i praca ppłk dr inż. Ryszarda Woźniaka.
Czy ja napisałem ze antek zaprojektował grota?
Ojciec bo podpisał umowę na pierwszą partię .>50tk karabinków? Skądże, legalizuje takie wprowadzenie wyłącznie Szef Sztabu Generalnego Wojska Polskiego i owszem zrobił to. Gdyby wojsko nie chciało takiej broni to cywil w osobie ministra nie miałby nic do powiedzenia.
hehe no teraz to mnie rozbawiłeś - chyba zapomniałeś kto powołuje i odwołuje szefa sztabu...
Wojsko ma wiele broni której nie chciało - choćby nasz polski glock...
(BTW nie ujawniono wysokości tego pierwszego kontraktu ani też ceny karabinka - przypadek? Nie Macierewicz)
No, a u was murzynów biją.
Co do detali to odsyłam do źródeł, tamże o specjalistach z WAT, Łucznika itd,itp.
Ale, że do onet czy tvn mam zajrzeć?
Ale, ale może chodzi o to, że Macierewicz nie zblokował powyższych projektów? Bo mógł. Zapewne. Może nie całkiem, ale na pewno opóxnić. Aaa to tnx Panie Macierwicz, że mamy w co wyposażyć naszych wojaków terytorialnych i że ma kto zastąpić byłe BiB (bataliony inżynieryjno budowlane). Śpan nam łachę zrobił jak cza.
No może nie zablokował. Przecięż mógł wziąc z pólki - hk416, g36, scary sauery, nawet amerykańskie rozwiązania tylko czakają na chetnych.
A to nie Maciar czasem był autorem ViS'a ? :), jeśli tak to pewnie i tygrysa! Samo zaś picie Żytniej nie daje jeszcze gwarancji bycia "fajnym chłopakiem".
Autorem visa... A co to autor visa? Może powinieneś sobie wziąc bardziej do serca swój poprzedni gamingowy post do mnie. Ja cienkiej skórki nie mam ale jak chcesz dyskutować na poziomioe visy tygrysy i wódka zytnia to weź pod uwagę, że z obu stron zostały wyczerpane ilości żyć w tej zabawie.
Jedni używają sprzętu do słuchania muzyki, drudzy używają muzyki do słuchania sprzętu.
Ja błądzę gdzieś po środku...
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Arkadyo pisze:
09 cze 2023, 21:05
No raczej był "twarzą" odnowienia tej formacji
Napisałeś, że bez wątpienia był ojcem. To jak w końcu? Zdecyduj się.
Arkadyo pisze:
Czy ja napisałem ze antek zaprojektował grota?
Wprost nie, ale pewno chciałeś. Niesmak jednak pozostał.
Arkadyo pisze:
hehe no teraz to mnie rozbawiłeś
Ty mnie bawisz permanentne. Cisz się, że nie odniosłem się do tych bzdur o "Dalej jest noc". Tam mnie rozbawiłeś snadnie.
Arkadyo pisze:
chyba zapomniałeś kto powołuje i odwołuje szefa sztabu...
Bynajmniej to Ty zapomniałeś kto powołuje ministra ON.
Arkadyo pisze:
Ale, że do onet czy tvn mam zajrzeć?
Wystarczy do Biblii.Umiejętność czytania na twoim poziomie wystarczy, ale musisz wierzyć.
Arkadyo pisze:
amerykańskie rozwiązania tylko czakają na chetnych.
Akurat Groty cieszą się sporym zainteresowaniem w USA, zatem trochę jest odwrotnie.
Arkadyo pisze:
Może powinieneś sobie wziąc
Jakoś nie oczekuję porad co powinienem. Zwłaszcza od ciebie.
Arkadyo pisze:
Ja cienkiej skórki nie mam
Nie grubość lecz socjotechnika. Zabolało widzę.
Arkadyo pisze:
w tej zabawie.
Mylisz zabawę z krytyką własnej pychy i egotyzmu.

Ów solidarnościowy etos i opowieści z materaca. Ileż to latek Waść miałeś w owym czasie?
Na moje oko to byłeś gdzieś między podstawówką, a kolejnym etapem edukacji. Zatem?

Raczej skorzystam z dobrodziejstwa skryptu forum by nie obcować z Twoimi tekstami wątpliwej jakości szemranej reputacji, ale jeszcze chwilę możemy poczarować. Wchodzisz?
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

nie rozumiem jak można się zachwycać takim debilem:
"Antoni Macierewicz skrytykował wszczęcie postępowania Komisji Europejskiej wobec Polski po przyjęciu "lex Tusk". "Liczę, że Polska wystąpi na forum UE o likwidację KE jako struktury jawnie wspierającej Kreml" - podkreślił były szef MON. Polityk mówił też o "atakowaniu w imieniu Putina", a także stwierdził, że Komisja jest nie tylko "prorosyjska", ale i "proniemiecka"."
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

Arkadyo pisze:
dziecie antka - msbs grot
Nooo, trochę przesadziłeś Arek, to fakt, prace nad grotem rozpoczęły się bodajże w 2003 czy '04 czyli jeszcze za czasów SLD i były kontynuowane przez wszystkie kolejne ekipy. Żaden problem prześledzić historię tego projektu w specjalistycznych periodykach zajmujących się wojskowością.
Sugerowanie, że Antek jest ojcem grota to trochę tak jakby... a co mi tam, z grubej rury walnę czyli z Kraba (ale nie z tego różowego dmuchanego przez Anżeja tylko z tego samobieżnego)... sugerować, że ówczesny sekretarz wojny US (ktoś pamięta nazwisko?) jest ojcem bomby atomowej, a nie Oppenheimer i wszyscy inni mózgowcy projektu Manhattan.
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
MacPhisto
Gramofon: Victor QL-A7

Post autor: MacPhisto »

Kolejny krok w stronę pojednania :lol:
Załączniki
IMG-20230610-WA0000.jpg
JVC QL-A7, pre CAT, Yamaha HTR 6130, Dali Zensor 7
Awatar użytkownika
chudy_b

Post autor: chudy_b »

Zamiast jeżyć się, że rolnicy protestują, nasi i/lub ukraińscy, należałoby się szybko zastanowić i znaleźć rozwiązania pozwalające na normalne funkcjonowanie na wspólnym rynku. UA do Unii szybko pewnie nie wejdzie, ale różne umowy handlowe otwierające rynek pojawią się lada moment. Tak jak teraz ukraińskie rolnictwo jest problemem dla naszego, tak nasze było problemem dla Niemców i Francuzów 20 lat temu. Da się to zrobić bez lamentów o pojednaniu.
Arkadyo

kinky pisze:
10 cze 2023, 02:30
Arkadyo pisze:
dziecie antka - msbs grot
Nooo, trochę przesadziłeś Arek, to fakt, prace nad grotem rozpoczęły się bodajże w 2003 czy '04 czyli jeszcze za czasów SLD i były kontynuowane przez wszystkie kolejne ekipy. Żaden problem prześledzić historię tego projektu w specjalistycznych periodykach zajmujących się wojskowością.
Sugerowanie, że Antek jest ojcem grota to trochę tak jakby... a co mi tam, z grubej rury walnę czyli z Kraba (ale nie z tego różowego dmuchanego przez Anżeja tylko z tego samobieżnego)... sugerować, że ówczesny sekretarz wojny US (ktoś pamięta nazwisko?) jest ojcem bomby atomowej, a nie Oppenheimer i wszyscy inni mózgowcy projektu Manhattan.
Co ma rozpoczecie prac nad grotem z wprowadzeniem go do wot a potem armii? Jest kilka równoleglych projetów które nie weszły... A borsuk? - Przecież było kilka projektów modernizacji bwp 1 i co? Wszystko finansowały firmy przedstawiające modernizację... Tylko niektóre projekty dostawały finansowanie z budżetu przez polityków a inne nie. Tak jak choćby w przypadku grota. Co to ma do rzeczy, że projekt powstawał lat nascie temu? Nic dla wojska nie powstaje z dnia na dzień. W naszej armii przyjęcie czegokolwiek na wyposażenie to decyzja polityków bo oni wykładaja na to kasę. Stan naszej armii w ostanich 30 latach odzwierciedla jej finasowanie przez polityków a nie to co było im proponowane przez przemysł a tym bardziej co sobie chcieli.
I jak się ma do kraba, projektu komercyjnego, rządowy projekt manhatan? Pomijam skalę i nakład finasowy na zjawisko... Krab to dziecię szeremietiewa, platfusowego ministra mon, który jest głównym sukcesem jakim się wszem i wobec chwali do dzisiaj... Ale stosując waszą logikę to dziecie angielskich inżynierów bo przecież oni zaprojektowali as 90, no i jeszcze koreańczyków bo podwozie, choc miało byc polskie, to bumar zjebał sprawę i nie pykło... Trzeba było grac z pólki od hyundaya.
Taki bims01 nie rozumie jak mozna się zachwacać takim debilem - pomimo, iz wcale się nim nie zachwycam, co wyraźnie zaznaczyłem. Ale chuj tam po co czytać uwaznie kogokolwiek...
Podobnie darkaman, najpierw rozpisał się historycznie m. in. o wot, że to nie antek wymyslił, po czym sam podał datę przywrócenia tej formacji w wojsku polskim za antka... A następnie w kolejnych dwóch postach zaczął się rozmieniać semantycznie i dzielić na czworo każdy mój przymiotnik... Bo może znaczy nie do końca to, co miał znaczyć. Ot specjalista od luk w każdej części zdania. W sumie potrafi sie przyjebać do wszystkiego ale zupełnie nic nie potrafi powiedziec merytorycznego... Ale na kazdym kroku szuka zaczepki, bo jak nic mądrego powiedzieć nie potrafi, to chociaż sprowokuje rozmówcę aby się "wykrzaczył" i ośmieszył. Przykro mi chłopczyku - nie ze mną ten game.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2023, 09:48 przez Arkadyo, łącznie zmieniany 1 raz.
Jedni używają sprzętu do słuchania muzyki, drudzy używają muzyki do słuchania sprzętu.
Awatar użytkownika
chudy_b

Post autor: chudy_b »

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... =BoxOpImg8

Myślicie że wysłanie kondolencji Jarosławowi to byłby gruby nietakt?
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Arkadyo pisze:
11 cze 2023, 00:42
Krab to dziecię siemoniaka, platfusowego ministra mon, który jest głównym sukcesem jakim się wszem i wobec chwali do dzisiaj... Ale stosując waszą logikę to dziecie angielskich inżynierów bo przecież oni zaprojektowali as 90, no i jeszcze koreańczyków bo podwozie, choc miało byc polskie, to bumar zjebał sprawę i nie pykło... Trzeba było grac z pólki od hyundaya.
Taki bims01 nie rozumie jak mozna się zachwacać takim debilem - pomimo, iz wcale się nim nie zachwycam, co wyraźnie zaznaczyłem. Ale chuj tam po co czytać uwaznie kogokolwiek...
Podobnie darkaman, najpierw rozpisał się historycznie m. in. o wot, że to nie antek wymyslił, po czym sam podał datę przywrócenia tej formacji w wojsku polskim za antka... A następnie w kolejnych dwóch postach zaczął się rozmieniać semantycznie i dzielić na czworo każdy mój przymiotnik... Bo może znaczy nie do końca to, co miał znaczyć. Ot specjalista od luk w każdej części zdania. W sumie potrafi sie przyjebać do wszystkiego ale zupełnie nic nie potrafi powiedziec merytorycznego... Ale na kazdym kroku szuka zaczepki, bo jak nic mądrego powiedzieć nie potrafi, to chociaż sprowokuje rozmówcę aby się "wykrzaczył" i ośmieszył. Przykro mi chłopczyku - nie ze mną ten game.
Właśnie zdobyłeś kolejną sprawność forumowego głupka. Gratuluję i cytuję żebyś nie mógł skasować ani edytować.
Co do jednego nie mam wątpliwości. Prostacki język i użyte inwektywy pasują do ciebie jak ulał.

"chłopczyku"? :lol: :laughing-rolling: :laughing-rolling: , ale mi dowaliłeś!
Arkadyo

darkman pisze:
11 cze 2023, 09:00
Arkadyo pisze:
11 cze 2023, 00:42
Krab to dziecię siemoniaka, platfusowego ministra mon, który jest głównym sukcesem jakim się wszem i wobec chwali do dzisiaj... Ale stosując waszą logikę to dziecie angielskich inżynierów bo przecież oni zaprojektowali as 90, no i jeszcze koreańczyków bo podwozie, choc miało byc polskie, to bumar zjebał sprawę i nie pykło... Trzeba było grac z pólki od hyundaya.
Właśnie zdobyłeś kolejną sprawność forumowego głupka. Gratuluję i cytuję żebyś nie mógł skasować ani edytować.
Co do jednego nie mam wątpliwości. Prostacki język i użyte inwektywy pasują do ciebie jak ulał.

"chłopczyku"? :lol: :laughing-rolling: :laughing-rolling: , ale mi dowaliłeś!
Dobrze, że mamy forumowego inteligenta, który jak narazie usiłował przepchnąć tezę, że np kluczowa reforma w mon i powołanie wot odbyły się poza ministrem tegoż mon.
No tak ale do tez o forumowych sprawnościach jest pierwszy...
Ale w sumie dobrze, że wkleiłes przynajmniej zauważyłem, że pomyliłem ministrów - miał być Szeremietiew a nie Siemioniak.
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Arkadyo pisze:
11 cze 2023, 09:58
miał być Szeremietiew a nie Siemioniak.
E-tam mały błąd, drobny lapsusik jeno. Na takie tygrysy to mamy visy.
(vis - taki pistolet, pisiorku niedouku ty nasz milusi i kulturalny) :D
Arkadyo pisze:
07 cze 2023, 12:03
ale powiedz to ludziom którzy przez niego przeszli przez ubeckie katownie i spędzili swoje najlepsze lata w więzieniach.
Wracając do meritum chłopaczku Pisiaczku, co z tą listą katowanych etc w wyniku denuncjacji Lecha Wałesy?
Czekam, czekam i nic. :?:
Dawaj, śmiało i wyginaj ciało w poszukiwaniu źródeł. Miło gdyby odpowiedź była w twoim stylu z wulgaryzmami i inwektywami. Szczególnie mile widziane będą pod moim adresem.
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Panowie wrzućcie na luz... ciśnienie wam skoczy a wiadomo jak działa służba zdrowia ... :D . Strata by była , kolegów byście narazili na niepotrzebne wydatki bo za 5 jest browar a tak trzeba by na... po co?
Jak się uda zlot obgadacie opijecie... na spokojnie :D
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

amrowek pisze:
11 cze 2023, 11:38
Panowie wrzućcie na luz... ciśnienie wam skoczy a wiadomo jak działa służba zdrowia ... :D . Strata by była , kolegów byście narazili na niepotrzebne wydatki bo za 5 jest browar a tak trzeba by na... po co?
Jak się uda zlot obgadacie opijecie... na spokojnie :D
No właśnie looz Panowie, szkoda energii, lepiej muzy posłuchać, pokopać w ogródku albo isc na rower ;)
A na zlot to chyba nie ma terminów i miejsca, bo temat przygasł.
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 iFi Zen Phono3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Zablokowany