Ale byś się zdziwił...
Nic z tych rzeczy ... jakość wykonania, niezawodność, trudne warunki też i przede wszystkim.
Ale byś się zdziwił...
Nic z tych rzeczy ... jakość wykonania, niezawodność, trudne warunki też i przede wszystkim.
Taki z niego ojciec jak ze mnie Królewna Śnieżka
Grot? Dziecię Macierewicza?!
Taki z niego ojciec jak ze mnie Królewna Śnieżka
No raczej był "twarzą" odnowienia tej formacji jako minister MON w strukturach naszych sił i to na niego wylewano szambo za to odnowienie.Wojska te zostały powołane w 1959 roku, formowane konkretnie w 1963, a odnowione i powołane ponownie w 2016. Gdzie tu rola A.Macierewicza? Że był ministrem obrony narodowej? No bez jaj, to nie jego koncepcja lecz sztabowa (mundurowa, oficerów Wojska Polskiego).
A kto jest ryjem zniszczenia WSI?Misiewicz też ojcuje jakiemuś projektowi?![]()
Teraz kolejne dziecie antka - msbs grot
Czy ja napisałem ze antek zaprojektował grota?Grot? Dziecię Macierewicza?!
Bez jaj. Koncepcja systemu modułowego to projekt i praca ppłk dr inż. Ryszarda Woźniaka.
hehe no teraz to mnie rozbawiłeś - chyba zapomniałeś kto powołuje i odwołuje szefa sztabu...Ojciec bo podpisał umowę na pierwszą partię .>50tk karabinków? Skądże, legalizuje takie wprowadzenie wyłącznie Szef Sztabu Generalnego Wojska Polskiego i owszem zrobił to. Gdyby wojsko nie chciało takiej broni to cywil w osobie ministra nie miałby nic do powiedzenia.
No, a u was murzynów biją.(BTW nie ujawniono wysokości tego pierwszego kontraktu ani też ceny karabinka - przypadek? Nie Macierewicz)
Ale, że do onet czy tvn mam zajrzeć?Co do detali to odsyłam do źródeł, tamże o specjalistach z WAT, Łucznika itd,itp.
No może nie zablokował. Przecięż mógł wziąc z pólki - hk416, g36, scary sauery, nawet amerykańskie rozwiązania tylko czakają na chetnych.Ale, ale może chodzi o to, że Macierewicz nie zblokował powyższych projektów? Bo mógł. Zapewne. Może nie całkiem, ale na pewno opóxnić. Aaa to tnx Panie Macierwicz, że mamy w co wyposażyć naszych wojaków terytorialnych i że ma kto zastąpić byłe BiB (bataliony inżynieryjno budowlane). Śpan nam łachę zrobił jak cza.
Autorem visa... A co to autor visa? Może powinieneś sobie wziąc bardziej do serca swój poprzedni gamingowy post do mnie. Ja cienkiej skórki nie mam ale jak chcesz dyskutować na poziomioe visy tygrysy i wódka zytnia to weź pod uwagę, że z obu stron zostały wyczerpane ilości żyć w tej zabawie.A to nie Maciar czasem był autorem ViS'a ?, jeśli tak to pewnie i tygrysa! Samo zaś picie Żytniej nie daje jeszcze gwarancji bycia "fajnym chłopakiem".
Napisałeś, że bez wątpienia był ojcem. To jak w końcu? Zdecyduj się.
Wprost nie, ale pewno chciałeś. Niesmak jednak pozostał.
Ty mnie bawisz permanentne. Cisz się, że nie odniosłem się do tych bzdur o "Dalej jest noc". Tam mnie rozbawiłeś snadnie.
Bynajmniej to Ty zapomniałeś kto powołuje ministra ON.
Wystarczy do Biblii.Umiejętność czytania na twoim poziomie wystarczy, ale musisz wierzyć.
Akurat Groty cieszą się sporym zainteresowaniem w USA, zatem trochę jest odwrotnie.
Jakoś nie oczekuję porad co powinienem. Zwłaszcza od ciebie.
Nie grubość lecz socjotechnika. Zabolało widzę.
Mylisz zabawę z krytyką własnej pychy i egotyzmu.
Nooo, trochę przesadziłeś Arek, to fakt, prace nad grotem rozpoczęły się bodajże w 2003 czy '04 czyli jeszcze za czasów SLD i były kontynuowane przez wszystkie kolejne ekipy. Żaden problem prześledzić historię tego projektu w specjalistycznych periodykach zajmujących się wojskowością.
Co ma rozpoczecie prac nad grotem z wprowadzeniem go do wot a potem armii? Jest kilka równoleglych projetów które nie weszły... A borsuk? - Przecież było kilka projektów modernizacji bwp 1 i co? Wszystko finansowały firmy przedstawiające modernizację... Tylko niektóre projekty dostawały finansowanie z budżetu przez polityków a inne nie. Tak jak choćby w przypadku grota. Co to ma do rzeczy, że projekt powstawał lat nascie temu? Nic dla wojska nie powstaje z dnia na dzień. W naszej armii przyjęcie czegokolwiek na wyposażenie to decyzja polityków bo oni wykładaja na to kasę. Stan naszej armii w ostanich 30 latach odzwierciedla jej finasowanie przez polityków a nie to co było im proponowane przez przemysł a tym bardziej co sobie chcieli.kinky pisze: ↑10 cze 2023, 02:30Nooo, trochę przesadziłeś Arek, to fakt, prace nad grotem rozpoczęły się bodajże w 2003 czy '04 czyli jeszcze za czasów SLD i były kontynuowane przez wszystkie kolejne ekipy. Żaden problem prześledzić historię tego projektu w specjalistycznych periodykach zajmujących się wojskowością.
Sugerowanie, że Antek jest ojcem grota to trochę tak jakby... a co mi tam, z grubej rury walnę czyli z Kraba (ale nie z tego różowego dmuchanego przez Anżeja tylko z tego samobieżnego)... sugerować, że ówczesny sekretarz wojny US (ktoś pamięta nazwisko?) jest ojcem bomby atomowej, a nie Oppenheimer i wszyscy inni mózgowcy projektu Manhattan.
Właśnie zdobyłeś kolejną sprawność forumowego głupka. Gratuluję i cytuję żebyś nie mógł skasować ani edytować.Arkadyo pisze: ↑11 cze 2023, 00:42Krab to dziecię siemoniaka, platfusowego ministra mon, który jest głównym sukcesem jakim się wszem i wobec chwali do dzisiaj... Ale stosując waszą logikę to dziecie angielskich inżynierów bo przecież oni zaprojektowali as 90, no i jeszcze koreańczyków bo podwozie, choc miało byc polskie, to bumar zjebał sprawę i nie pykło... Trzeba było grac z pólki od hyundaya.
Taki bims01 nie rozumie jak mozna się zachwacać takim debilem - pomimo, iz wcale się nim nie zachwycam, co wyraźnie zaznaczyłem. Ale chuj tam po co czytać uwaznie kogokolwiek...
Podobnie darkaman, najpierw rozpisał się historycznie m. in. o wot, że to nie antek wymyslił, po czym sam podał datę przywrócenia tej formacji w wojsku polskim za antka... A następnie w kolejnych dwóch postach zaczął się rozmieniać semantycznie i dzielić na czworo każdy mój przymiotnik... Bo może znaczy nie do końca to, co miał znaczyć. Ot specjalista od luk w każdej części zdania. W sumie potrafi sie przyjebać do wszystkiego ale zupełnie nic nie potrafi powiedziec merytorycznego... Ale na kazdym kroku szuka zaczepki, bo jak nic mądrego powiedzieć nie potrafi, to chociaż sprowokuje rozmówcę aby się "wykrzaczył" i ośmieszył. Przykro mi chłopczyku - nie ze mną ten game.
Dobrze, że mamy forumowego inteligenta, który jak narazie usiłował przepchnąć tezę, że np kluczowa reforma w mon i powołanie wot odbyły się poza ministrem tegoż mon.darkman pisze: ↑11 cze 2023, 09:00Właśnie zdobyłeś kolejną sprawność forumowego głupka. Gratuluję i cytuję żebyś nie mógł skasować ani edytować.Arkadyo pisze: ↑11 cze 2023, 00:42Krab to dziecię siemoniaka, platfusowego ministra mon, który jest głównym sukcesem jakim się wszem i wobec chwali do dzisiaj... Ale stosując waszą logikę to dziecie angielskich inżynierów bo przecież oni zaprojektowali as 90, no i jeszcze koreańczyków bo podwozie, choc miało byc polskie, to bumar zjebał sprawę i nie pykło... Trzeba było grac z pólki od hyundaya.
Taki bims01 nie rozumie jak mozna się zachwacać takim debilem - pomimo, iz wcale się nim nie zachwycam, co wyraźnie zaznaczyłem. Ale chuj tam po co czytać uwaznie kogokolwiek...
Podobnie darkaman, najpierw rozpisał się historycznie m. in. o wot, że to nie antek wymyslił, po czym sam podał datę przywrócenia tej formacji w wojsku polskim za antka... A następnie w kolejnych dwóch postach zaczął się rozmieniać semantycznie i dzielić na czworo każdy mój przymiotnik... Bo może znaczy nie do końca to, co miał znaczyć. Ot specjalista od luk w każdej części zdania. W sumie potrafi sie przyjebać do wszystkiego ale zupełnie nic nie potrafi powiedziec merytorycznego... Ale na kazdym kroku szuka zaczepki, bo jak nic mądrego powiedzieć nie potrafi, to chociaż sprowokuje rozmówcę aby się "wykrzaczył" i ośmieszył. Przykro mi chłopczyku - nie ze mną ten game.
Co do jednego nie mam wątpliwości. Prostacki język i użyte inwektywy pasują do ciebie jak ulał.
"chłopczyku"?![]()
![]()
, ale mi dowaliłeś!
E-tam mały błąd, drobny lapsusik jeno. Na takie tygrysy to mamy visy.
Wracając do meritum chłopaczku Pisiaczku, co z tą listą katowanych etc w wyniku denuncjacji Lecha Wałesy?
No właśnie looz Panowie, szkoda energii, lepiej muzy posłuchać, pokopać w ogródku albo isc na rower