Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Latro
Gramofon: Technics SL1300

Re: Polityka

Post autor: Latro »

Mawis pisze:
05 cze 2023, 19:46
. Ależ Latro a warchoły, zdradzieckie mordy i spieprzaj dziadu to nie wulgarne, durne i prymitywne itp.?? Po co używasz tego argumentu jak juz to przerobiliśmy? Stronie Pis wolno a innym nie?
Ależ mi dowalił 😱 jak ślepy widzącemu. 🤣
domibobi pisze:
05 cze 2023, 19:44
To nie kultura karze

oczywiście, masz rację bo to wynik braku kultury.
domibobi pisze:
05 cze 2023, 19:44
To wynik zachowania, słów, czynów, szczucia, atakowania, wyzywania
znowu masz rację! 😱 Bo to wszytko o czym napisałeś mieści się w programie PO/KO i w jakiejś części całej tej targowicy, która się mieni opozycją; w programie o jakże kulturalnej nazwie: ***** ***. 👍
Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów :lol:
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

Latro pisze:
05 cze 2023, 20:44
Ależ
Od dowalania to chyba nie ta strona...ja tylko kulturalnie zwróciłem uwagę ;)
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
----------------------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
domibobi
Gramofon: Sony PS X65

Post autor: domibobi »

Latro pisze:
05 cze 2023, 20:44
...o jakże kulturalnej nazwie: ***** ***. 👍
Bo czas kultury już dawno się skończył...
Screenshot_20230605-205152.png
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra

Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Latro pisze:
05 cze 2023, 19:31
Uważacie, że to jest w porządku?!
Czy ja napisałem gdziekolwiek, że to jest w porządku.
Nie jestem za takim słownictwem.
Ale jeśli dochodzi do antagonizacji stanowisk ... no cóż to porozumiewają się takim językiem jaki obie strony rozumieją, a że obecnie jest on taki ... ja ubolewam.
Jedno muszę przyznać... Jarkowi udało się podzielić społeczeństwo ... bo skoro nawet w rodzinach ludzie się kłócą ... albo mają takie hm zapatrzenie na to co propaguje TVP i Info to .... Nawet nikt nie słucha co masz do powiedzenia tylko jak jesteś przeciwko Pis i Jarkowi to jesteś fan boyem Tuska... a co jeśli ja nie lubię Tuska i Pis-u?
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Arkadyo

Post autor: Arkadyo »

kinky pisze:
05 cze 2023, 13:15
Będę odważny ;)
Cezary Trotyl Gmyz zapewne...
W środowisku dziennikarskim ksywa "flaszka" bodajże, bo za kołnierz nie wylewa ;)

I z tego co pamiętam to wyleciał nie tyle za ujawnienie tego, że znaleziono tam śladowe ilości mat. wybuchowych, ale za stwierdzenie expressis verbis, że to 100% dowód na zamach co było nadużyciem i dziennikarsko nieprofesjonalne.
To trochę tak jakby patrząc z okna na 10 piętrze widzieć bliski horyzont i stwierdzić, że ziemia jest płaska, a nauka kłamie.
Pozornie oba stwierdzenia mogły by być prawdziwe, na podstawie tych szczątkowych obserwacji, a jak wiemy obydwa są bzdurą.
W kwestii tak wrażliwej jak katastrofa smoleńska i rodziny ofiar dziennikarz nie może sobie pozwolić na pisanie bzdur dla taniej sensacji i wpisywania się w mitomańskie bajania religii smoleńskiej.
Maciek litości. Facet dostał kwity od ekipy prokuratorskiej o znalezieniu sladów tnt w tupolewie i rzeczywiscie debil jeden wyciagnął całkiem nielogiczny wniosek o mozliwym zamachu... No tak przecież mogli tnt uzywac jako gumy do zucia w samolocie...
Rzeczywiscie naduzycie dziennikarskie i w naszym kraju w którym media słyną z rzetelności ten jeden facet przekroczył wysokie standardy dziennikarskie wszem panujące :) - bo sprawa smolenska delikatna i sam powienien wrak przebadac zeby sie upewnić...
No i wypic lubiał... Tak to już całkiem go dyskredytuje... Zapewne hemingwaya również - przeciez pijak, churchil też a ozzy ozborn to juz kompletna alkoholikowa qpa razem z black sabbat
Troche słaby ten przykład z wygladaniem z okna - nic nie zmieni faktu, że poczytna gazeta na podstawie wiarygodnych źródeł napisała aktykuł z zupełnie logicznym wnioskiem bardzo niepasujacym wladzy a pasujacym opozycji - przez co zostali wywaleni z pracy - tak autor jak i jego przelożeni. Rzeczywiście bardzo demokratyczne rozwiazanie i wolnośc słowa uszanowana... No i do tvp poszedł pracować... No bo przecież w "niezaleznych mediach" standardy takie, że taki bajarz-pijak nie ma tam czego szukać.
Nie wiem czy wiesz ale od rzetelnosci dziennikarskiej jest sąd a nie politycy...
Zreszta jaki sąd - bo jak to jest że sedzia SN jest widziany na marszu 4 czerwca gdzie nie wolno mu sie politycznie angazować
a taki sedzia pilkarski musi sie tłumaczyć za spotkania biznesowe. To zenada jest...
I nic tego nie zmieni.
Poza tym pisałem jeszcze o pilocie samolotu z dziennikarzami którego zmuszano do składania fałszywych zeznań - tez go zdyskredytujesz, że za pisu przywrócono go jako pilota? A moze za kołnierz wylewal?
Jedni używają sprzętu do słuchania muzyki, drudzy używają muzyki do słuchania sprzętu.
Ja błądzę gdzieś po środku...
Awatar użytkownika
domibobi

Trochę poezji z rana... Senator RP z klubu PiS Jacek Bogucki... nie aktor, nie były dziennikarz...
https://twitter.com/domi_dlugosz/status ... B6BNA&s=19

Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

Arkadyo pisze:
06 cze 2023, 08:05
o znalezieniu sladów tnt w tupolewie i rzeczywiscie debil jeden wyciagnął całkiem nielogiczny wniosek o mozliwym zamachu...
Pominął fakt odnalezienia tych samych śladów na fotelach zapasowych i w magazynie gdzie stały oba komplety. Czyżby nie pasowały do teorii ?
Arkadyo pisze:
Rzeczywiscie naduzycie dziennikarskie
Delikatnie powiedziane... raczej kreowanie rzeczywistości na potrzeby władz.
Arkadyo pisze:
No i wypic lubiał... Tak to już całkiem go dyskredytuje... Zapewne hemingwaya również - przeciez pijak, churchil też a ozzy ozborn to juz kompletna alkoholikowa qpa razem z black sabbat
A Czajkowski podobno był gejem. Ale kochamy ich również za twórczość.
Czego o tym panu nie mogę powiedzieć. Poza tym, że w mojej ocenie, jak wielu innych prawicowych dziennikarzy sprostytuował się do samego końca, nie da się powiedzieć nic innego o ich pracy.
Arkadyo pisze:
gdzie nie wolno mu sie politycznie angazować
Nie wolno się angażować jako sędziemu, prywatnie jeszcze konstytucja traktuje go jednakowo.
Zaś co do pilotów, to przypomnij sobie losy poprzedniego pilota i słynnej podróży do Gruzji. To tłumaczy doskonale jedyne przyczyny tragedii w Smoleńsku.
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

amrowek pisze:
05 cze 2023, 22:11
a co jeśli ja nie lubię Tuska i Pis-u?
Andy, heh, to wybierasz mniejsze zło. Jest taka koncepcja fajnie zapodana przez Wojtka kikanaście już stron temu.
Co myślisz, że ja nie mam wątpliwości? Kampania nabiera rumieńców i kiedy widzę złe mzimu wyłażące tylko z tego powodu ze swoich ciepłych norek, to nie jestem zachwycony.
Ot, Sanitariuszka Małgorzatka, Pan Janusz Piechociński (ten od klękania przed elektoratem PSL i ślubowań - kompletny indolent polityczny już z parciem na szkło, Pan Grzegorz Schetyna..
Rezurekcja skompromitowanych.
Ale cóż, może być źle lub tylko gorzej. Choć w mojej opinii gorzej obecnie już się nie da. Dlatego hydrze aferzystów i kombinatorów trzeba uciąć wyborczy łeb. Wolę by było źle, bo gorzej to już się nie godzi. zmiana garnituru zresztą na inny zawsze przynosi pewną ulgę. Ot pierwsze pół roku nie kradną. Najwięcej kradną dwukadencyjni pod koniec tury czyli teraz. Nie mają już żadnych zahamowań i nic ich nie rusza ani nie obchodzi. Buta i niepohamowana bezczelność to ich cechy dominujące.
Oby tylko posadzić swoich na stołkach niższego rzędu i ukryć np w prowincjonalnej administracji państwowej, spółkach, samorządzie terytorialnym itd.
Awatar użytkownika
Jozi
Gramofon: Sony PS-X60

Post autor: Jozi »

darkman pisze:
06 cze 2023, 08:42
amrowek pisze:
Andy, heh, to wybierasz mniejsze zło. Jest taka koncepcja fajnie zapodana przez Wojtka kikanaście już stron temu.
Co myślisz, że ja nie mam wątpliwości? Kampania nabiera rumieńców i kiedy widzę złe mzimu wyłażące tylko z tego powodu ze swoich ciepłych norek, to nie jestem zachwycony.
Ot, Sanitariuszka Małgorzatka, Pan Janusz Piechociński (ten od klękania przed elektoratem PSL i ślubowań - kompletny indolent polityczny już z parciem na szkło, Pan Grzegorz Schetyna..
Ale cóż, może być źle lub tylko gorzej. Choć w mojej opinii gorzej obecnie już się nie da. Dlatego hydrze aferzystów i kombinatorów trzeba uciąć wyborczy łeb. Wolę by było źle, bo gorzej to już się nie godzi. zmiana garnituru zresztą na inny zawsze przynosi pewną ulgę. Ot pierwsze pół roku nie kradną. Najwięcej kradną dwukadencyjni pod koniec tury czyli teraz. Nie mają już żadnych zahamowań i nic ich nie rusza ani nie obchodzi. Buta i niepohamowana bezczelność to ich cechy dominujące.
Oby tylko posadzić swoich na stołkach niższego rzędu i ukryć np w prowincjonalnej administracji państwowej, spółkach, samorządzie terytorialnym itd.
Dareczku nie zawsze ale tym razem masz rację :lol: :lol: .
Też obserwuję od iluś lat rządzących i zawsze tak jest, że pod koniec drugiej kadencji dzieją się rzeczy niewyobrażalne :D :D .
Gorzej już nie można, nóż się w kieszeni otwiera jak kradną....
Trzeba wybrać mniejsze zło, nawet dla zdrowia psychicznego :D :D :D :D :D .
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
Arkadyo

dale pisze:
06 cze 2023, 08:31
Arkadyo pisze:
o znalezieniu sladów tnt w tupolewie i rzeczywiscie debil jeden wyciagnął całkiem nielogiczny wniosek o mozliwym zamachu...
Pominął fakt odnalezienia tych samych śladów na fotelach zapasowych i w magazynie gdzie stały oba komplety. Czyżby nie pasowały do teorii ?
Nie mógł pominąc czegos czego nie wiedział - on nie czytal raportu tylko pisal na podstawie informacji od informatora - doczytaj chłopie cokolwiek nim napiszesz bo dyskutowanie z twoją niekompetencją mnie zwyczajnie meczy.
Arkadyo pisze:
Rzeczywiscie naduzycie dziennikarskie
Delikatnie powiedziane... raczej kreowanie rzeczywistości na potrzeby władz.
Nie wladz tylko opozycji. Mylisz proste rzeczy kto kim wtedy był.
Arkadyo pisze:
A Czajkowski podobno był gejem. Ale kochamy ich również za twórczość.
Czego o tym panu nie mogę powiedzieć. Poza tym, że w mojej ocenie, jak wielu innych prawicowych dziennikarzy sprostytuował się do samego końca, nie da się powiedzieć nic innego o ich pracy.
Kluczowym zagadnieniem jest tutaj twoja ocena - kazdy kto sie nie lewaczy w "niezaleznych mediach" to sie prostytuuje...
Powinienieś sie glebiej zastanowić na tym dziwnym zbiegiem okolicznosci...
Arkadyo pisze:
gdzie nie wolno mu sie politycznie angazować
Nie wolno się angażować jako sędziemu, prywatnie jeszcze konstytucja traktuje go jednakowo.
Zaś co do pilotów, to przypomnij sobie losy poprzedniego pilota i słynnej podróży do Gruzji. To tłumaczy doskonale jedyne przyczyny tragedii w Smoleńsku.
Jasne w sklepie też nie kradł sedzia tylko obywatel po pracy w sądzie. Tak jak ja, jako urzędnik nie jestem zobligowany do reprezentowania państwa po pracy. Poczytaj sobie przepisy w tym zakresie a potem pakuj swoje oceny.
Dale byłoby miło gdybys w końcu zaczął czytać ze zrozumieniem jak sie chwaliłeś i zaczął pisać na temat.
Wyjasnij mi proszę jaki zwiazek ma słynna podróż do Gruzji z nakłanianiem pilota do fałszywych zeznań?
I jeszcze bardziej mnie oświeć, jak doskonale fałszywe zeznania pilota innego samolotu mają tłumaczyć przyczyny katastrofy w smoleńsku?
Nie wiem czy zauważyłeś - a powinienieś bo biegły jesteś w czytaniu ze zrozumieniem - słowa nie napisalem do tej pory o przyczynach katastrofy a tym bardziej o podróży do Gruzji... Więc w jakim celu mam sobie to przypominać?
Chcesz dyskutować o przyczynach katastrofy w smoleńsku - prosze bardzo, to wolne forum. Jednak mam jedną prośbę - nie ze mną.
Więc albo zaczniesz pisać na temat albo przestań do mnie pisać.
Jedni używają sprzętu do słuchania muzyki, drudzy używają muzyki do słuchania sprzętu.
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Jozi pisze:
06 cze 2023, 09:05
Nikt nie jest doskonały Józku, zdaję sobie z tego sprawę. :morda:
:)
Oczywiście z wykluczeniem Ojca Kaczyńskiego i Prezesa Tadeusza.
Awatar użytkownika
Jozi
Gramofon: Sony PS-X60

Post autor: Jozi »

darkman pisze:
06 cze 2023, 09:24
Jozi pisze:
Nikt nie jest doskonały Józku, zdaję sobie z tego sprawę. :morda:
:)
Oczywiście z wykluczeniem Ojca Kaczyńskiego i Prezesa Tadeusza.
Toż to oczywista oczywistość :lol: :lol: :lol: .
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
Arkadyo

Jozi pisze:
darkman pisze:
06 cze 2023, 08:42
amrowek pisze:
Też obserwuję od iluś lat rządzących i zawsze tak jest, że pod koniec drugiej kadencji dzieją się rzeczy niewyobrażalne :D :D .
Gorzej już nie można, nóż się w kieszeni otwiera jak kradną....
Trzeba wybrać mniejsze zło, nawet dla zdrowia psychicznego :D :D :D :D :D .
Obserwujesz tylko rządzących jak kradną? Niestety smutne jest to, że nie tylko oni kradną... Na kazdym szczeblu w kazdej chyba sprawie działa układ i dojenie. Ze 4 lata temu miasto wrocław oglosilo przetarg na usuniecie drzewa pod dodatkowy pas do zjazdu.
Koszt usunięcia wyszedł... Milion złotych...
Cóż można dodać...
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Arkadyo pisze:
06 cze 2023, 09:32
Obserwujesz tylko rządzących jak kradną?
Nie obserwuję ani jednych ani drugich, boję się by mnie wymioty nie zadusiły.
Jeśli w ów sposób odbierasz mój tekst o charakterze jakby nie było uniwersalnym to znaczy, ze jesteś uprzedzony z założenia. A skoro tak to wnoszę, iż semantyka języka polskiego stanowi tu barierę, zatem nie pozostaje mi nic innego jak zakwalifikować Ciebie do grupy osób z którymi polemika jest bezsensowna i atematyczna. Czyli mamy się z głowy. No i to by było na tyle. Żegnam bez żalu, za to z satysfakcją bo już wczoraj nie było łatwo czytać twoje wywody, ale dałem sobie szansę na Ciebie. Niestety pudło.
Szybko? Nie skąd? U mnie nie ma do trzech razy sztuka. Jest do dwóch.. taka modyfikacja znanej zasady szans pojednania. Wykorzystałeś swoje życia w tej grze. Zagraj z kim innym. Paaa :roll: :)
Awatar użytkownika
domibobi

Wiadomo, kradzieże innych usprawiedliwiają kradzieże władzy... Zapamiętajcie.

Zablokowany