[S] Parę płyt LP's, na sell-dobre wydania!

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Re: [S] Parę płyt LP's, na sell-dobre wydania!

Post autor: darkman »

Trudno mi powiedzieć, dałem link. Mamy temat o płytach testowych, są różne i oróznych możliwościach. Ta jest jak sądzę w korekcji Decca - są generalnie 3 korekcje krzywej: RIAA, Decca, Columbia. Ja mam u siebie jedną z nich.. zaraz sprawdzę [HiFi News Analogue test], ale moja jest zdaje się z tych opisanych jako średnio dokładne, natomiast kilku kolegów ją pożyczało pod ustawienie sprzętu i nie narzekali. Mnie też pasowała, ale część ludzi miała opinie in minus ze względu na coś tam - w wątku jest o tym dokładniej.
Ta Decca o ile pamiętam jest nadal produkowana, jako testówka.. no jakoś w niedzielę palmową nie przepadam za słuchaniem jadącego pociągu, a spzęt mam sprawdzony i ustawiony :D
Cena nie wydaje się wygórowana, to może warto sobie wyrobić zdanie. Jak za drogo, to się nie upieram, cena testowa :) .. zatem looz, dam upust zwłaszcza stałym klientom, mnie kolejna testówka nie jest potrzebna. Gdybym miał np PH-10 z trzema korekcjami to bym sobie zostawił, ale mam Nudę która pracuje pod korekcją RIAA, płyt co prawda Columbia i Decca mam sporo.. BTW kiedyś mieliśmy pomysł na forum zrobienia bazy płyt testujących do obsługi forumowiczów, ale jakoś nie doszło do realizacji. Pewnie były sensowne argumenty na nie, jak sądzę.
Zatem nie wiem /?
Czy kupiłbym sobie starą zapalniczkę Zippo z 62go w akceptowalnej cenie mimo, że mam z 1932 i używam na co dzień? No raczej tak. Fajek mi się nie udaje rzucić. Gramofonu też nie. 8-)
Marcinus

Post autor: Marcinus »

Dopiero teraz trafiłem na ten wątek :(
Zostało coś jeszcze na półkach w kiosku?
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Co do płyty Decca - to bardziej taka płyta demonstracyjna pokazująca możliwości nagrań stereo aniżeli rasowa płyta testowa jaką zwykle rozumiemy pod tym pojęciem.
Podobnie powstawały samplery kwadrofoniczne.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
MMarek
Gramofon: DP-59L / PS-X50

Post autor: MMarek »

#157 jeśli wolna to poproszę dla mnie...
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Wojtek pisze:
02 kwie 2023, 17:25
Co do płyty Decca - to bardziej taka płyta demonstracyjna pokazująca możliwości nagrań stereo
O waśnie rodzaj samplera, to dość trafne określenie dla niej.
Podobne rzeczy są wsĻółcześnie na CD dla torów pozagramofonowych robione przez różne radakcje pism branżowych. coś w tym guście.
MMarek pisze:
02 kwie 2023, 20:15
#157 jeśli wolna to poproszę dla mnie...
Tak Marku, już zajęta bo Ty wziąłeś :)
Panowie np właśnie MMarek swego czasu testował moją HiFi News, która jest nieco inaczej zrobiona. To w ogóle dłuższa rozmowa o tych płytach. Niezły jest ten wątek wzmiankowany na forum. Generalnie jeśli ktoś nie ma potrzeby dopracowania toru itd.. no tutaj jakby wybory są indywidualne mocno. Ja uważam, że warto się spotkać z taką płytą choćby raz, wszystko zależy co chcemy ustawić i osiągnąć.
Marcinus pisze:
02 kwie 2023, 17:20
Dopiero teraz trafiłem na ten wątek :(
Zostało coś jeszcze na półkach w kiosku?
Coś się znajdzie, mozna i zapraszam do cofnięcia się o kilka stron i te nie oznaczone (-), (-Xn) są aktualne. Zrobię zestaw numerów płyt, które są jeszcze wolne. No i co ś tam jeszcze się znajdzie w kieszeni. Witam na łamach.. my tu od 2016go rozrabiamy i bywa wesoło, to wpadaj.
Marcinus

darkman pisze:
02 kwie 2023, 20:38
my tu od 2016go
Wtedy to ja jeszcze nie powróciłem do winyli.
darkman pisze:
02 kwie 2023, 20:38
to wpadaj
Dzięki za zaproszenie 8-)
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Panie i Panowie, jak ktoś wysyłeczka, to proszę info dziś i jutro do godziny 14:01 max.(na Pw pse, jeśli o kimś zapomniałem to proszę się przypomnieć/PW) Wysyłam dziś, jutro i najpóźniej środa rano i to wcześnie. Potem pauza świąteczna. I znowu wtorek/środa pyk czkomat :)

Za jakiś czas dziś podrzucę zbiorcze zestawienie LP's dostępnych nadal, teraz śmigam do paczkobiornika. Czyli jak ktoś ma ustawione powiadomienia o ruchach w wątku, to proszę się nie fatygować, nic nowego nie wystawię.. do..późnego popołudnia czy też wieczora, a może w ogóle dziś. Kwestia semantyki :)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

To ja poczekam bo z jednym albumem to tak łyso trochę :morda:
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

No pewnie. To tylko jeśli ktoś ma więcej i już decyduje zlecić wysyłkę. Nie jest to jakiś oblig ani szykana :) Ot jest okazja do pakowania i wysyłki, ale jeśli mają wisieć to nie utoną u mnie i może być po świętach czy jak Wam wygodnie. Trochę płyt jest odłożonych i jeśli wszyscy nagle się się zdecydują to się nie wyrobię w 5 minut ;) .
Awatar użytkownika
jaca1970
Gramofon: JVC Ql-Y3F

Post autor: jaca1970 »

darkman pisze:
03 kwie 2023, 12:24
No pewnie.
to jo tyż poczekom... ( ekologicznie podchodząc do oszczędności transportu i opakowań... 8-) )
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaceulek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

To i ja poczekam. Bo czekam też na decyzję w spr. Irlandii... :) I wtedy ewentualnie cuzamen do kupy w kartonik... ;)
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Anonsowany remanent :)
Aktualne LP - rewizja nadzwyczajna do wzięcia. Ceny można negocjować i zapraszam.
Negocjacjom nie podlegają wydania MoFi oraz Waters (Gilmour - którego i tak nie ma na liście w tej chili/zamrożony/), co do reszty rozważę każdą propozycję na PW - zapraszam.
Strona wątku od 96 -> do bieżącej: podaję numer postu w którym znajduje się dana płyta i jej kolejny numer.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2023, 11:33 przez darkman, łącznie zmieniany 8 razy.
Awatar użytkownika
sprocket
Gramofon: Dual 704

Post autor: sprocket »

Darku poproszę na półkę 153, 34, do mojej 106 żeby nie stała samotna przez święta.
Dzięki płyty dotarły pancernie opakowanie tylko gdzie pełne szkło :D
Marcinus

Ja się nie łapie w Twoim wątku (może słabo ogarnięty jestem), ale wezmę w ciemno poz 14. Napisz mi na priv ile mam renty Ci przelać? :)
Awena

Post autor: Awena »

8 i 144 zappa poproszę
Właściwie jak mnie podliczysz to przeleje i proszę wysylke
ODPOWIEDZ