Trudno mi powiedzieć, dałem link. Mamy temat o płytach testowych, są różne i oróznych możliwościach. Ta jest jak sądzę w korekcji Decca - są generalnie 3 korekcje krzywej: RIAA, Decca, Columbia. Ja mam u siebie jedną z nich.. zaraz sprawdzę [HiFi News Analogue test], ale moja jest zdaje się z tych opisanych jako średnio dokładne, natomiast kilku kolegów ją pożyczało pod ustawienie sprzętu i nie narzekali. Mnie też pasowała, ale część ludzi miała opinie in minus ze względu na coś tam - w wątku jest o tym dokładniej.
Ta Decca o ile pamiętam jest nadal produkowana, jako testówka.. no jakoś w niedzielę palmową nie przepadam za słuchaniem jadącego pociągu, a spzęt mam sprawdzony i ustawiony
Cena nie wydaje się wygórowana, to może warto sobie wyrobić zdanie. Jak za drogo, to się nie upieram, cena testowa

.. zatem looz, dam upust zwłaszcza stałym klientom, mnie kolejna testówka nie jest potrzebna. Gdybym miał np PH-10 z trzema korekcjami to bym sobie zostawił, ale mam Nudę która pracuje pod korekcją RIAA, płyt co prawda Columbia i Decca mam sporo.. BTW kiedyś mieliśmy pomysł na forum zrobienia bazy płyt testujących do obsługi forumowiczów, ale jakoś nie doszło do realizacji. Pewnie były sensowne argumenty na nie, jak sądzę.
Zatem nie wiem /?
Czy kupiłbym sobie starą zapalniczkę Zippo z 62go w akceptowalnej cenie mimo, że mam z 1932 i używam na co dzień? No raczej tak. Fajek mi się nie udaje rzucić. Gramofonu też nie.