Mawis pisze: ↑22 lut 2023, 14:54
West pisze: ↑22 lut 2023, 13:26
pawelgrab pisze: ↑22 lut 2023, 12:20
grzmisz tzn. brzmisz Kolego jak organista kościelny

, albo.....
ja ci odpowiem daruj sobie odsłuchy analogowe bo trzeba jeszcze nośniki jakie takie posiadać albo szukaj gramofon ze slotem usb (tudzież podobnym)- załatwisz wówczas sprawę cyfryzacji gramofonu, natomiast na poważnie, to wbiłeś na Forum staromodnego analogu (w domyśle vintage) - więc się nie bulwersuj się i nie oczekuj, że ktoś doradzi nowe

- dylemat moralny -

może dwa ołtarzyki duchowe jeden nowe vintage a drugi stare vintage i paradoksalnie twoje wartości moralne nie będą zachwiane

pozostaną w w zgodzie z uduchowieniem i będą spójne etycznie
pozdrawiam
Nośniki jako takie posiadam

... no, może nie jako takie, tylko konkretne, ale ty (jak blondynka ?) ciągle nie rozumiesz o co pytałem.
Retorycznie zapytam; czy aby na pewno to Forum tylko staromodnego analogu ?
Widać nie czytasz co Koledzy piszą, a piszą także o nowszych konstrukcjach, niestety nie podają ceny, może dlatego nie zauważasz takich postów.
Zejdę na chwilę do Twojego poziomu argumentacji i napiszę, że dla mnie to nie " jeden chuj" z kim piszę, zatem daruj sobie te finansowe przesłuchania i forumowe połajanki, bo jak widzę, najwięcej piany bijesz w temacie (nie swoich) pieniędzy, ... niestety .
W zasadzie z taką knajacką argumentacją i poziomem wypowiedzi wykluczyłeś siebie jako obiektywne źródło wiedzy.
Zatem jeszcze raz; stare (gramofony), czy nowe (gramofony) ?
Jeśli tylko stare, to które ?
Na co zwrócić uwagę, czy np z podnośnikiem czy raczej bez.
Strobo czy kwarc ?
Napęd pośredni czy bezpośredni - wady i zalety poszczególnych modeli ?
Dasz radę merytorycznie, czy jednak będziesz tkwił na poziomie pt. "jeden chuj" ?
Jeśli nie Ty, to może inni Koledzy podejmą temat.
W.
To jeszcze musisz sie nauczyć cytować odpowiednich forumowiczów jak chcesz prowadzić dyskusję...
A jak na 40 lat doświadczenia i posiadacza kilku torów audio to pytania typu: Napęd pośredni czy bezpośredni - wady i zalety poszczególnych modeli ? - trochę od czapy...

i juz mnie nie ma.
Faktycznie , muszę jeszcze opanować sztukę wklejania formowych wypowiedzi, ale jak mawiał śp. Andrzej Lepper w słynnym sejmowym wystąpieniu; "jak nie wiecie o kogo chodzi, ... to wiecie o kogo chodzi "
Z błahego na pozór pytania narodził się forumowy hype, spiskowe domysły co poeta miał na myśli, ... prawie jak u Sigmund'a Freud'a, pioniera psychiatrii oraz psychoanalizy
I do tego ten knajacki język i maniakalne wszechobecne narodowe teorie spiskowe - widać ciągle żywe w każdym środowisku oraz grupie społecznej.
W zasadzie to (zacytuję forumowego klasyka ) "jeden chuj" o co pytam, bo i tak żadnej odpowiedzi nie uzyskałem

, a za chwile spiskowcy odkryją, że jestem agentem Mosadu, NKWD, STAZI, ... Urzędu Skarbowegu lub obyczajówki
W.