Odsłuchy wkładek u Jozi

Tematy poświęcone konkretnym modelom i seriom wkładek
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pawelgrab

Re: Odsłuchy wkładek u Jozi

Post autor: pawelgrab »

winylowy_luke pisze:
16 lut 2023, 06:58
Zgoda chłopaki - phono również jest ważne.
:obscene-drinkingbuddies:

Jozi pisze:
16 lut 2023, 14:35
A może jeszcze taki ranking popularnych przedwzmacniaczy, wzmacniaczy i kolumn zrobić
zakładaj i fajnie, ;)

Jozi pisze:
15 lut 2023, 20:08
mam gdzie biegać dlatego kupiłem, zjazdowe odłożone w kąt, wiązadła trzeba oszczędzać a obecnie na stoku większe niebezpieczeństwo jak na drodze.
na dzisiaj narty mi obce są, ale z buta za białą stopą to tak :D , chociaż :think: - zięć instruktor narciarstwa a wnuczek 3,5 roku i już szusuje i to jak , także kto wie...kto wie... :?: ,

Jozi pisze:
15 lut 2023, 18:53
pudełko od Marka zapełnione.
kibicuję :D

Jozi pisze:
15 lut 2023, 18:53
kolumn ktoś ściągnął koc
to (idziesz najdłuższą i niepotrzebnie na ten moment skomplikowaną drogą), wbijasz właśnie w temat, a co do "Chińczyka" to nie chciałem obrazić "Wietnamu" :lol: a tak na poważnie:

to fajny kombajn jest, ale prądu na kolumny to on nie daje :? ...do kuchni to tak...ale to jest właśnie temat na inny wątek

i najważniejsze ;) :

Wojtek nie denerwuj się ale albo jestem głuchy, albo jak to mówią "FANTA MORGANTA" z Papcia Chmiela:

https://www.youtube.com/watch?v=D3R3AZM ... rt_radio=1

i teraz najciekawsze

https://www.youtube.com/watch?v=vGqFxBewnsE
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

pawelgrab pisze:
16 lut 2023, 20:44
Wojtek nie denerwuj się ale albo jestem głuchy, albo jak to mówią "FANTA MORGANTA":
pawelgrab pisze:
16 lut 2023, 20:44
i teraz najciekawsze
A jakie jest teraz pytanie/problem bo nie bardzo rozumiem?
Póki co mam bardziej powody do śmiechu niż zdenerwowania :)

Dorzucę jeszcze dwa klipy dla urozmaicenia i zabawy:
https://www.youtube.com/watch?v=I0c6qlEmRgs
https://www.youtube.com/watch?v=SRjrzxFP1II

Sporo jest takich materiałów.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
pawelgrab

to tak,
więc dorzucam bez mojego komentarza (może ktoś coś, ale raczej nie w tym wątku) ;) :

pion.jpg

i oczywiście wrzucam bota Adama kierownika skepu bo wciska at... pioneer (wszystko) i z nim budżetowe Indiany i testował i ... całą chininę ...i proszę Wojtek nie usuwaj tego wizerunku, chyba, że :? ... to działaj :D :
Załączniki
adam.jpg
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Możesz pisać bardziej wprost o co Tobie chodzi?

Czysty "Communication Breakdown" :morda:
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
pawelgrab

Wojtek pisze:
16 lut 2023, 22:23
Czysty "Communication Breakdown"
"Communication Breakdownto" to piosenka angielskiego zespołu rockowego Led Zeppelin, także przestań ściemniać :lol:

oczywiście możesz mnie wykluczyć za niesubordynację - twoja wola Wojtek, ale:

już nie wnikam - od tego momentu jestem tylko w płytotece także luz - daruj moje osobiste zapędy
:D
Awatar użytkownika
Jozi
Gramofon: Sony PS-X60

Post autor: Jozi »

pawelgrab pisze:
16 lut 2023, 23:17
Wojtek pisze:
16 lut 2023, 22:23
Czysty "Communication Breakdown"
"Communication Breakdownto" to piosenka angielskiego zespołu rockowego Led Zeppelin, także przestań ściemniać :lol:

oczywiście możesz mnie wykluczyć za niesubordynację - twoja wola Wojtek, ale:

już nie wnikam - od tego momentu jestem tylko w płytotece także luz - daruj moje osobiste zapędy
Panie wyluzuj, nie nakręcaj się, żyłka może pęknąć :lol: :lol: :lol: :lol: .
Po to mamy forum, by dyskutować, jak nikt nikogo inwektywami nie obrzuca i nie wyzywa, to według mnie nic się nie dzieje.
Ja się wcale nie obrażam, masz rację to chińszczyzna to czy wietnam, dla mnie nie ma znaczenia mianowicie bo cierpię często na leniwca.
Wiesz co to jest leniwiec, to taki facet co leży na kanapie słucha muzy, ma w...e na wszystko( jak to nasza młodzież mówi)i nagle telefon....
Muza gra na full, bo na talerzu moje "ulubiene" AC/DC, trzeba wstać, wykonać 4 kroki i przekręcić gałę w lewo.....
No i ten chińczyk to mi zapewnia (zakaz ruszania d..y z kanapy, zapewnia jeszcze możliwość przesyłania muzy z telefonu, to są fakty którym nie zaprzeczysz). Owszem były inne klocki ale już 2-krotnie droższe, do tego odpowiednie garnki co najmniej 3-krotnie droższe od moich 550-tek.
Trzeba było dokonać wyboru czy wydać 5k czy 12-15K :D :D .
Myślisz, że jak kupowałem tego pioniera to nie wiedziałem, że to d..y nie będzie urywać, czy indiany 550x, wiedziałem.
Miałem na teście od kumpla jakieś elacki podstawkowe, grało to miodnie ale był wydatek 6k, zawsze jest coś za coś.
Wybrałem tańszą opcję, zawsze wiedziałem kto tanio kupuje, dwa razy kupuje :lol: :lol: :lol: .
Czasem jak jestem u...y po pracy tak, że nie mam ochoty ruszać d..y z kanapy, tylko przymknąć oko i mieć możliwość sterowania muzą.
Do starych klocków co najwyżej można grabie zastosować. Ten chłopina z HiFi tez chce żyć, nie bądź taki skrucz :lol: :lol: :lol: .
Wczoraj z czystej ciekawości podpiąłem starego telefunkena by przesłuchać jak będzie grał z winylem.
Na równi grał z tym chińczykiem, nie wiem czy nawet nie lepiej wypadł telefunken( grał bardziej miodnie jak na moje ucho).
Jest opisany jako 30W ale głośnością nie był gorszy, ba chyba nawet trochę głośniejszy. Po tym teście chodzi mi po głowie kupno jakiegoś starszego klocka z wejściem phono i wstawka pod samego winyla( albo wyrzucę magnetofon, by zrobić miejsce na telefunkena, tylko chyba byłby potrzeby jakiś selektor do przepinania kolumn).
Widzę, że masz w opisówce kenwooda K 405( jak to się spisuje przy winylu?).Daj opisówkę.
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
Awatar użytkownika
winylowy_luke
Gramofon: Technics SL-1210GR
Kontakt:

Post autor: winylowy_luke »

To ja też wrzucę kilka linków do mojego ulubionego kanału YT prezentującego wkładki :)

Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Nie wiem chłopaki, Paweł rzucił jakąś tezę, nie potrafi jej uzasadnić, rzuca jakieś teksty na wiatr, specyfikacje jakiegoś wzmacniacza, foto jakiegoś sprzedawcy z salonu, bełkocze, po czym pisze "ok to nara".

Ciężko to brać na poważnie, więc ja bym się nie przejmował.

@winylowy_luke:
Też lubię Vinyl Translators. Nawet mailujemy ze sobą.
To też taki kolekcjoner-historyk, ale ma czas na prowadzenie kanału hah.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Jozi

Wrzucił specyfikację mojego chińskiego s30dab.Ja tam na niego generalnie nie narzekam, bo ma wszystko czego potrzebuję, jak szukałem nowego Ampli to pionier wypadł najlepiej też pod względem parametru wysokości (mieścił się w szafce).Jak wpadnie mi dobry i niedrogi wzmak do vinyla to wyrzucę kaseciaka, by zrobić miejsce.
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
Awatar użytkownika
winylowy_luke
Gramofon: Technics SL-1210GR
Kontakt:

Post autor: winylowy_luke »

Wojtek pisze:
17 lut 2023, 11:36
@winylowy_luke:
Też lubię Vinyl Translators. Nawet mailujemy ze sobą.
To też taki kolekcjoner-historyk, ale ma czas na prowadzenie kanału hah.
Przez chwile zastanawiałem się, czy to aby nie Ty ten kanał prowadzisz :mrgreen:
Niesamowitą ma kolekcje, czy MC też posiada czy tylko MM?
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

@Jozi:
Jak dla mnie to ty nie musisz się tłumaczyć z posiadanego sprzętu :D Kiedyś sobie ogarniesz lepsze ampli i tyle.
winylowy_luke pisze:
17 lut 2023, 12:29
Niesamowitą ma kolekcje, czy MC też posiada czy tylko MM?
Z tego co wiem to tylko MM, o MC nigdy nic nie mówił/pisał, choć kto wie.
Czy kolekcja niesamowita - może tak, choć większość to modele ze średniej czy nawet niskiej stawki.
Zbierał to sobie dekadami, teraz dzieli się fajnym doświadczeniem i wiedzą.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Jozi

to (idziesz najdłuższą i niepotrzebnie na ten moment skomplikowaną drogą), wbijasz właśnie w temat, a co do "Chińczyka" to nie chciałem obrazić "Wietnamu" :lol: a tak na poważnie:

to fajny kombajn jest, ale prądu na kolumny to on nie daje :? ...do kuchni to tak...ale to jest właśnie temat na inny wątek
Paweł jesteś Wielki :clap: :clap: :clap: :clap: .
Przewidziałeś, że miejsce chińczyka jest w kuchni, więc zają eksponowane miejsce na kuchennym meblu :lol: :lol: :lol: .
Cińczyk.jpg
Awatar użytkownika
pawelgrab

...to nieźle narozrabiałem :lol:

btw. a wydawało się, że kenwoody to takie kuchenne sprzęty...
Awatar użytkownika
Jozi

pawelgrab pisze:
25 lut 2023, 08:56
...to nieźle narozrabiałem :lol:

btw. a wydawało się, że kenwoody to takie kuchenne sprzęty...
Nic nie narozrabiałeś, same pozytywy Panie Kolego :) :) :) .
Teraz jest przyzwoite granie, za chwilę się mi dźwięk z winyla znudzi i zacznę szukać schiit mani :lol: :lol: .
Ciągła pogoń króliczka :dance: :dance: :dance: .
ODPOWIEDZ