Wczora z wieczora było się w lubelskim Centrum Spotkania Kultur na koncercie niejakiego Raya Wilsona . Całkiem spoko koncert. Kilka kawałków Genesis ,reszta utwory w/w pana Wilsona,w sumie 22 utwory w 2 godziny z ogonkiem.
30 -lecie METRO w Bielsko -Biała hala pod Dębowcem.
Muzycznie wizualnie tanecznie Wszystko ok, ale lepiej obejrzeć ten musical w teatrze lub jakiejś sali koncertowej .... Bo hala sportowa z poziomu płyty, to trochę męka.
Załączniki
JVC QL-A7
SONY PS-X60
JVC XL-Z 555
ONKYO INTEGRA A-8780
JAMO S 606
Astor Piazzolla w aranżacjach i wykonaniu grona pedagogicznego wydziału jazzu Szkoły Muzycznej II stopnia w Poznaniu.
Koncert odbył się w sali koncertowej Collegium Minus.
Tak z okazji Dnia Kobiet....
Saxon w Progresji we wtorek. Dali czadu, Biff w formie, a i setlista dłuższa o dwa numery w porównaniu z niedawnymi koncertami w Niemczech - "Broken Heroes" w Polsce nie mogło zabraknąć. Rage też dali radę.
Wczorajszy wieczór spędziliśmy z Maciejem Maleńczukiem.
Zachęceni jego doświadczeniami życiowymi, tekstami piosenek i opowieściami pomiędzy kontynuowaliśmy w okolicznych barach
Bardzo dobry koncert. Nie ma się co zastanawiać gdyby zawitał gdzieś w Wasze okolice.
P. S.
Po koleżeńsku ostrzegam kolegów zwolenników miłościwie nam panującej i jedynie słusznej linii... Na skutek tekstów piosenek, komentarzy Maćka i entuzjastycznej reakcji publiczności mogą odczuwać pewien dyskomfort.
Wczoraj w Rialcie grała Niechęć. Dużo materiału z ostatniej płyty i całkiem sporo z nadchodzącej. W dobrym kierunku Panowie zmierzają, nowy saksofonista Alex Clov daje radę 2,5 h grania.
Może nie wczoraj a w piątek ale trafił mi się Don Giovani w Metropolitan Opera. Miejsca trochę dalekie (kto późno rezerwuje sam sobie szkodzi) ale i tak było fajnie. Nie widziałem ani nie słyszałem tam żadnego nagłośnienia (w sumie widzę na fotce że na dole coś stoi ale nie wygląda na coś co było by w stanie salę obsłużyć). Jeżeli jest to rewelacyjne, jeżeli nie to nie było to żadnym problemem.
Też mi się udało wpaść. Potwierdzam, po raz kolejny nie zawiodłem się bo lubię takie granie. Pierwszy raz z chórkami i . Jedyny problem to nagłośnienie. Trudno było znaleźć miejsce na dobre słuchanie ale atmosfera super.
Wczoraj szedłem z mieszanymi uczuciami na Torwar. Bardzo lubię Dianę Krall i bałem się, że na Torwarze trudno będzie słuchać jazzu . Nic bardziej mylnego, koncert rewelacyjny. Nagłośnienie pierwsza klasa. W takiej hali udało się stworzyć nastrój kameralny a Diana Wspaniały koncert. Oczywiście zapomniałem zrobić normalne zdjęcia
Ja też tam byłem, jednak pożałowałem dukatów i siedziałem daleko (centralnie naprzeciw sceny) - niestety dla mnie było trochę za cicho. O walorach wizualnych nie wspomnę, ale na to byłem przygotowany. Gdyby nie to jedno to reszta super. No może jakby ciut bardziej dynamiczne kawałki zagrali. Ale, ale... Narzekam jak jakiś Smerf Maruda. Bylo super!
Czy to jest normalne zdjęcie? Hm...
30 -lecie METRO w Bielsko -Biała hala pod Dębowcem.
Muzycznie wizualnie tanecznie Wszystko ok, ale lepiej obejrzeć ten musical w teatrze lub jakiejś sali koncertowej .... Bo hala sportowa z poziomu płyty, to trochę męka.
To już 30 lat minęło jak byłem na Metro w pałacu Kultury. Edyta Górniak, Katarzyna Groniec, Robert Janowski to był występ. I te lasery nad głową. Próbowałem pomacać czy rękę nie utnie jak miecz Vadera
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
Wczoraj. Czarnolas. Monika Borzym.
Bardzo przyjemny, nostalgiczny koncert promujący album: Monika Borzym śpiewa stare piosenki.
Było kilka I nowszych
No i można się było napić przed i po występie, w parku gdzie był koncert, regionalnego piwka ze Zwolenia, na leżaczku lub stojaka, za jedyne 5 zł za butelkę lub w kufelek, co prawda plastikowy
Załączniki
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer