Dobra, koniec pierdół.
Tera coś dla Szelaka. Hit u mnie, bo po kilku miesiącach poszukiwań już odpuściłem.. sięgam tak sobie "z buta" na regał. Wyciągam losowo 4 płyty.. i pyk! Pacze,pacze..o Q!
Antropholgy Birda. Uff, bo już myślałem, że gdzieś posiałem, a to polska perła w kolekcji ze względu na wydanie, notes i sam materiał.
Płyta subskrypcyjna Spotlife 106, na Klub Płytowy PSJ. Ukazała się jako druga u nas po Live Performance. Notes jest autorstwa Henryka Cholińskiego.
Tłocznia Pronit /Pionki Z-SX 0699 (mono).
U mnie stan -M mam od nowości i wychuchana / okładka G w zasadzie, bo papier typu toaletowego w tamtym czasie robiono płytom krzywdę poligraficzne wydawniczą. Mimo dobrego przechowywania stan okładki ciągle się pogarszał od samego wyciągania.. coś jak auto - jak stoi w garażu, to się psuje.
Płyta zawiera niesamowity materiał muzyczny. Skład zapowiadany przez speakera. "same Miszcze świata bebopu" chciałby się powiedzieć.. no po prostu odlot.
Płytę mam bdb opisaną dodatkowo i oznaczoną, co by moje córki kiedyś przez przypadek się nie pozbyły ot tak, gdy już odejdę do krainy wiecznej improwizacji. Wg ZUS mam jeszcze 196 miesięcy, bo dostałem informację, zatem musicie mnie jeszcze trochę znosić

.. na razie się nigdzie nie wybieram

(Panie @zelazny, wiem że to boli ale musi Pan jeszcze poczekać, loozik bo jestem sporo starszy, doczekasz się Pan!)
Szelaku jeśli nie masz to warto poszukać, będzie kłopot ze stanem, ale czasem te stare płytoteki 'strychówki po cioci" mają to w niemal idealnym stanie, bo to nie jest muza dla każdego. Jak sądzę można jeszcze to znaleźć. Ja coś to na pewno można zamówić u ..noszego kumpla z forum, krtó®y jest świetny w polskich wydaniach LP. Mowa o ?.. no oczywiście: @eu4yaon
Aha cena na okładce jest pisana odręcznie = 125,-
Label czerwony z nadrukiem:
Edycja Specjalna; Nagranie Promocyjne.
z pozdrowieniami Polecam gorąco!
p.s. pytanie o foto mi nie umknęło, ale mam napisane "w notatniku"

i wysyłam Ci na PW, bo tu nie pora na tę opowieść.