jako że to mój pierwszy post na forum to pragnę się przywitać i pogratulować wspólnej pasji związanej z winylami. Sprowadza mnie tutaj niestety problem z gramofonem, który widnieje w temacie. Mianowicie miałem przepięcie prądu w domu i połowa sprzętu została uszkodzona, razem z moim Technicsem SL-1900. Przeszedł przez 2 warsztaty chałupnicze, wizytowałem słynną giełdę Wolumen, radziłem się wielu "magików" zarówno przez allegro jak i tych napotkanych w sieci i odpowiedź była jedna - darować sobie, bo uszkodzenie jest zbyt poważne i nie znajdę części zamiennej. Z diagnozy wyszło, że po przepięciu prądu spalił się w gramofonie układ scalony. Z manuala odszukanego w sieci odczytałem, że to model IC AN 630 u. Po włączeniu do zasilania dioda świeci się permanentnie jednak poza tym nie ma żadnych innych oznak. Ramię po zdjęciu z uchwytu nie porusza talerzem, podobnie po próbie rozruchu dźwignią start. Problem w tym, że bardzo przywiązałem się do tego gramofonu mimo, iż opinie widywałem różne. Dla mnie był wystarczający a funkcja repeat była niezwykle cenna - szczególnie podczas tych bardziej leniwych wieczorów

P.S. Przeglądam oczywiście allegro na bieżąco jednak albo ceny które widzę mnie rozczarowują albo stan oferowanych sprzętów na rynku wtórnym budzi wiele do życzenia.