Nie wiem tylko co to za wkładka. Jest czarna a na srebnej naklejce (Audio-Technica) i nic więcej. I nie wiem czy ten nacisk jest dobrze ustawiony. W tej chwili nacisk 1,25 a anti-skating 2,5 - chyba to jest źle.
Najwyżej wrzuć jakieś zdjęcie do wątku "Jaka to wkładka?"filipdm pisze:Nie wiem tylko co to za wkładka. Jest czarna a na srebnej naklejce (Audio-Technica) i nic więcej.
Jak już się dowiemy co to za wkładka to będzie można mówić o ustawieniu. Po każdym transporcie i tak trzeba/warto skontrolować ustawienie ramienia. Nie warto z pewnością zakładać, że sprzedawca zna się na tym lepiej albo że w czasie przeniesienia nic się nie zmieniłofilipdm pisze:I nie wiem czy ten nacisk jest dobrze ustawiony. W tej chwili nacisk 1,25 a anti-skating 2,5 - chyba to jest źle.
Już poszedł za 500Krzysiek_G pisze:do jakiej kwoty warto licytować?
Jak znajdziesz z innego gramofonu albo jak ktoś Ci zrobi na zamówienie to pewnie tak.Krzysiek_G pisze:i czy da się dokupić pokrywę jakoś?
Zgadza się,ale jak jest szansa utargowania mniejszej ceny niż jest teraz to niech chłopak próbuje,tym bardziej że to nie Technics i ludziska się na niego nie rzucająWojtek pisze:To jest dobry sprzęt, nawet do tych 400 złotych
Wiadomo, jednak dla wielu (a chyba szczególnie tych nieświadomych) nawet znaczek robi różnicę. Często polecam jakieś okazyjne gramofony nieznanych lub "mniej zacnych" marek, które są znanymi bądź nieznanymi kopiami/bratankami bardziej uznanych konstrukcji, a i tak ludzie nie biorąkielek pisze:i w sumie to i dobrze,bo mozna trafić na dobry sprzęt,który nie schodzi za wygórowaną cenę tylko dlatego,że nie ma odpowiedniego logo producenta
Właśnie może dlatego ostatnio nabyłem Sanyo TP-1200 z ramieniem Acos Lustre gst1Wojtek pisze:Z jednej strony źle (dla nich), a z drugiej dobrze
Dokładnie tak. Właśnie nie byłem pewien czy wiadomość doszła, bo dostałem jakąś dziwną zwrotkę na maila. Tak czy inaczej sądząc po Waszych opiniach gramofon warty jest uwagi. Napisałem już do sprzedawcy i zobaczymy co z tego wyjdzie. Interesuje mnie jeszcze stan pokrywy i wizualny aspekt całości. Wielu sprzedawców umiejętnie robi zdjęcia, aby nie pokazać rys czy innych mankamentów na obudowie. Odbieram dziś swojego Technicsa i podobno ma działać ale było więcej uszkodzeń niż myślałem i do życia przywrócił go Grundig -> dzięki za dobra radę Wojtku. Gdyby jednak nie działał tak jak przed awarią wolę mieć coś w zanadrzu. Stąd pytanie porównując SL-1900 do tego ITT z aukcji to czy jest to podobna liga (nie licząc oczywiście znaczka;) ) czy jednak Technics go przebija?Wojtek pisze:DrLens, wiem że pytałeś się mnie o ten gramofon przez e-mail, ale skoro już pytasz tutaj (jak moim zdaniem należało zrobić od początku) to odpiszę też tutaj
Niezły traf! Fakt, Sanyo o dziwo też należy do tych marek będących "na cenzurowanym". Jeśli możesz to napisz kiedyś w oddzielnym wątku jakąs recenzję/porównanie, OK?kielek pisze:Właśnie może dlatego ostatnio nabyłem Sanyo TP-1200 z ramieniem Acos Lustre gst1,oryginalnym headshellem Audiotechnica oraz wkładką AT-13EaV za 250 zł.Całość waży ok.10 kg,gra super a jedyną wadą jest pokrywa,którą trzeba wypolerować.
Nie ma sprawy. Cieszę się, że przydał się ten chip z GrundigaDrLens pisze:Odbieram dziś swojego Technicsa i podobno ma działać ale było więcej uszkodzeń niż myślałem i do życia przywrócił go Grundig -> dzięki za dobra radę Wojtku.