Metal-kaman.
Gdyby Adam nie dał się namówić Ewie na ugryzienia jabłka z Drzewa Wiedzy to nie było by nic.

Przepraszam , ale musiałem.

Wreszcie ktoś to powiedział. Też byłem ich wyborcą, a teraz ich nie poznaję. Siebie zresztą też.
W sensie, że wojny?
Ano, nie dlatego. Dlatego, że nawet "przypadkowe" przestrzelenie granicy przez ruskich mogło mieć konsekwencje naruszenia NATO, które musiałoby jakoś zareagować - Pamiętasz deklaracje "Ameryka stoi z Polską ramię w ramię jako członkowie NATO. Ameryka i NATO będą chronić każdego centymetra terytorium NATO, a to oznacza także Polskę", więc spłaszczanie tematu do traktora i śmierci 2 osób jest nieco krótkowzroczne.
Oczywiście że tak. Dlatego mam nadzieję ruscy następnym razem zastanowią się dwa razy zanim zaczną strzelać w pobliże granicy NATO. No ale jeśli już coś u nas spadło, a następne nie leciało, to był czas żeby nasi obejrzeli co spadło i wyciągnęli wnioski zamiast od razu odpalać fajerwerki.
To nie jest spłaszczanie tematu. To jest potrzeba zachowania zimnej krwi żeby przypadkiem nie rozpętać burzy którą trudno zatrzymać. Nie było czasu żeby tę rakietę zestrzelić. Był czas by sytuację przeanalizować i to się stało.
Tusk działa metodą na wnuczka. Gdy Tusk raz Ciebie okradnie to już wiesz jaki jest jego modus operandi. Niestety inni nie potrafią wyciągać z tego żadnych wniosków i nadal popierają Platformę Obywatelską.
To co piszę nazywasz pierdoleniem?
Dokładnie tak. No chyba że podasz konkretny prawdziwy przykład, to chętnie to odszczekam. I obiecuję, że nie odpiszę że ale PIS to nakradł tyle że hoooo....Merrick pisze: ↑22 lis 2022, 01:38To co piszę nazywasz pierdoleniem?
Obietnice a kradzież to jednak nie to samo. A po za tym objął w UE najwyższe stanowisko jakie kiedykolwiek zajmował Polak. Można nazywać to ucieczką, można nazywać wyzwaniem.
Ponieważ nie wnosisz do naszych dyskusji wartości dodanej muszę Ciebie zablokować. Po za tym języka staram się unikać języka Trogodytów. Jak widzisz epatowanie knajackim językiem przyniosło przeciwny skutek
Niemcy promują nieudaczników i dlatego wybrali Tuska. Ursula von der Leyen też jest nieudacznikiem bo będąc ministrem obrony Niemiec doprowadziła do zapaści Bundeswerę. Takie persony się promuje gdyż są uległe wobec Niemców
Mi już się nie podobało wypchnięcie Płażyńskiego i Olechowskiego z PO ale na nich głosowałem. Potem podniesienie VAT z 22% do 23% i z 7% na 8% mimo że Tusk szedł do wyborów z hasłem na ustach "obniżania podatków" Czyli każdego dnia od ponad 10 lat płacę 1% więcej Potem rosnąca dziura budżetowa którą Tusk zasypał naszymi składkami z drugiego filaru OFE. Jednym słowem Tusk nieudacznik
Hehe. Na Twiterze ciężka rozmowa z nimi
Znów będzie wybór między dżumą a cholerą