Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
syko
Gramofon: Dual 510

Re: Polityka

Post autor: syko »

metallsnow pisze:
17 lis 2022, 17:44
Gdyby

Metal-kaman.
Gdyby Adam nie dał się namówić Ewie na ugryzienia jabłka z Drzewa Wiedzy to nie było by nic. :lol:

Przepraszam , ale musiałem. :|
Dual 510, Shure M95G-LM, Sansui AU-417, Philips 22RH427
http://radio.garden/visit/evanston-il/9jjzCYJU
Awatar użytkownika
Tarkus

Post autor: Tarkus »

Merrick pisze:
17 lis 2022, 12:49
Platforma została zdemolowana przez szkodnika Donalda Tuska i dlatego już na nich nie głosuję. Między "Deklaracja Ideowa Platformy Obywatelskiej, 21 XII 2001 r." a tym co teraz robi PO jest przepaść a kiedyś była to dla mnie idealna partia
Wreszcie ktoś to powiedział. Też byłem ich wyborcą, a teraz ich nie poznaję. Siebie zresztą też. ;)
syko pisze:
17 lis 2022, 20:38
Metal-kaman.
Gdyby Adam nie dał się namówić Ewie na ugryzienia jabłka z Drzewa Wiedzy to nie było by nic.
W sensie, że wojny? ;) No, fakt...
Poważnie mówiąc, niestety na wojnie zawsze jest tak, że czasem giną przypadkowe ofiary. Tyle że w wojnie często bywa i tak, że ktoś jest agresorem, a ktoś inny się broni. Znaku równości między nimi nie ma.
Słucham winyli. Słucham kompaktów. Słucham kaset. Po prostu kocham MUZYKĘ.

Fundacja Kultury AFRONT http://afront.org.pl/
O MNIE I "CZARNYM CHEVROLECIE" (free)
Andy05

Post autor: Andy05 »

chudy_b pisze:
17 lis 2022, 10:23
Andy05 pisze:
16 lis 2022, 21:59
Wczoraj myślałem, że to już czas na „dalej”
Bo rozpieprzyło traktor parę kilometrów od granicy?
Ano, nie dlatego. Dlatego, że nawet "przypadkowe" przestrzelenie granicy przez ruskich mogło mieć konsekwencje naruszenia NATO, które musiałoby jakoś zareagować - Pamiętasz deklaracje "Ameryka stoi z Polską ramię w ramię jako członkowie NATO. Ameryka i NATO będą chronić każdego centymetra terytorium NATO, a to oznacza także Polskę", więc spłaszczanie tematu do traktora i śmierci 2 osób jest nieco krótkowzroczne.
Nadwyżki z kolekcji KASET i płyt: viewtopic.php?p=473594#p473594
Awatar użytkownika
chudy_b

Post autor: chudy_b »

Andy05 pisze:
18 lis 2022, 10:18
Dlatego, że nawet "przypadkowe" przestrzelenie granicy przez ruskich mogło mieć konsekwencje naruszenia NATO
Oczywiście że tak. Dlatego mam nadzieję ruscy następnym razem zastanowią się dwa razy zanim zaczną strzelać w pobliże granicy NATO. No ale jeśli już coś u nas spadło, a następne nie leciało, to był czas żeby nasi obejrzeli co spadło i wyciągnęli wnioski zamiast od razu odpalać fajerwerki.
Andy05 pisze:
18 lis 2022, 10:18
spłaszczanie tematu do traktora i śmierci 2 osób jest nieco krótkowzroczne.
To nie jest spłaszczanie tematu. To jest potrzeba zachowania zimnej krwi żeby przypadkiem nie rozpętać burzy którą trudno zatrzymać. Nie było czasu żeby tę rakietę zestrzelić. Był czas by sytuację przeanalizować i to się stało.
Awatar użytkownika
MacPhisto
Gramofon: Victor QL-A7

Post autor: MacPhisto »

Banderowiec mistrz dyplomacji :lol:
Załączniki
IMG-20221120-WA0024.jpg
JVC QL-A7, pre CAT, Yamaha HTR 6130, Dali Zensor 7
Awatar użytkownika
Merrick
Gramofon: Thorens TD-160 Super
Kontakt:

Post autor: Merrick »

Tarkus pisze:
18 lis 2022, 08:18
Wreszcie ktoś to powiedział. Też byłem ich wyborcą, a teraz ich nie poznaję. Siebie zresztą też.
Tusk działa metodą na wnuczka. Gdy Tusk raz Ciebie okradnie to już wiesz jaki jest jego modus operandi. Niestety inni nie potrafią wyciągać z tego żadnych wniosków i nadal popierają Platformę Obywatelską.
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40

https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
Awatar użytkownika
chudy_b

Merrick pisze:
21 lis 2022, 20:01
Gdy Tusk raz Ciebie okradnie to już wiesz
A co takiego ten Tuski CI ukradł? Bo powtarzacie to pierdolenie od 10 lat a ja dalej nie wiem.
Awatar użytkownika
Merrick
Kontakt:

chudy_b pisze:
22 lis 2022, 00:58
Bo powtarzacie to pierdolenie od 10 lat a ja dalej nie wiem.
To co piszę nazywasz pierdoleniem?
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40

Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

To, że Tusk jest złodziejem to oczywista oczywistość. I nie trzeba się wcale daleko cofać, a już na pewno nie ma potrzeby cofać się do tyłu.
Nie dalej jak wczoraj, w piękny listopadowy poniedziałek ukradł bezczelnie śląski sejmik. I to tak sprytnie i szybko, że Morawiecki jechał żeby go złapać za rękę, ale nie zdążył, zawrócił w połowie drogi.
Co więcej, jestem przekonany, że zrobił to z inicjatywy i w zmowie z Niemcami. Bo niby dlaczego, akurat w tym samym mniej więcej czasie zaproponowali nam Patrioty?
Przypadek? Nie sądzę!

Miłego dnia Panowie i miejcie oczy dookoła głowy, bo rude nie śpi!
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
chudy_b

Merrick pisze:
22 lis 2022, 01:38
To co piszę nazywasz pierdoleniem?
Dokładnie tak. No chyba że podasz konkretny prawdziwy przykład, to chętnie to odszczekam. I obiecuję, że nie odpiszę że ale PIS to nakradł tyle że hoooo....

Dlaczego Wam się kurwa wydaje, że ludzie to debile i można im kłaść do głowy takie pierdolety że zęby bolą. A że Wasz guru jeździ po Polsce w czasach wojny, potężnego kryzysu finansowego i energetycznego i jedyne na co go stać, to opowiadanie cienkich i chamskich dowcipów z których sam się musi śmiać. Serio? Bal na Titanicu z Pietrzakiem na fortepianie? Mam być w takiej sytuacji delikatny? A paszli na chuj.... jak powiedział klasyk na pewnej wyspie do bardzo pewnych siebie żeglarzy wolności .
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Co do Tuska to pamiętam jak mówił że ma dużo do zrobienia w Polsce a wylądował w Brukseli... Widać pomyliły mu się stolice ... Jak PO spadało poparcie to w CH...ja zrobili wojsko i policję pomimo wcześniejszych obietnic ... To tyle w kwestii dotrzymywania słowa ...No jeśli chodzi o Jarka to obieca wszystkim i rozda nie swoje pieniądze dla władzy ... A fanatyczni wyborcy obwołanja go świętym.. jeśli chodzi o wybory w 2023 to jest gorzej niż chi....o
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
chudy_b

amrowek pisze:
22 lis 2022, 07:56
ak PO spadało poparcie to w CH...ja zrobili wojsko i policję pomimo wcześniejszych obietnic ... To tyle w kwestii dotrzymywania słowa
Obietnice a kradzież to jednak nie to samo. A po za tym objął w UE najwyższe stanowisko jakie kiedykolwiek zajmował Polak. Można nazywać to ucieczką, można nazywać wyzwaniem.
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Gwarancję na piśmie wysłał a nie tylko mowił więc....ja uważam to za oszustwo
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
chudy_b

amrowek pisze:
22 lis 2022, 09:23
na piśmie wysłał a nie tylko mowił więc....ja uważam to za oszustwo
Nie wiem o czym piszesz, być może tak było, ale to nadal daleko od kradzieży
Awatar użytkownika
Merrick
Kontakt:

chudy_b pisze:
22 lis 2022, 04:17
Dokładnie tak. No chyba że podasz konkretny prawdziwy przykład, to chętnie to odszczekam. I obiecuję, że nie odpiszę że ale PIS to nakradł tyle że hoooo....
Ponieważ nie wnosisz do naszych dyskusji wartości dodanej muszę Ciebie zablokować. Po za tym języka staram się unikać języka Trogodytów. Jak widzisz epatowanie knajackim językiem przyniosło przeciwny skutek
amrowek pisze:
Co do Tuska to pamiętam jak mówił że ma dużo do zrobienia w Polsce a wylądował w Brukseli...
Niemcy promują nieudaczników i dlatego wybrali Tuska. Ursula von der Leyen też jest nieudacznikiem bo będąc ministrem obrony Niemiec doprowadziła do zapaści Bundeswerę. Takie persony się promuje gdyż są uległe wobec Niemców
amrowek pisze:
Widać pomyliły mu się stolice ... Jak PO spadało poparcie to w
Mi już się nie podobało wypchnięcie Płażyńskiego i Olechowskiego z PO ale na nich głosowałem. Potem podniesienie VAT z 22% do 23% i z 7% na 8% mimo że Tusk szedł do wyborów z hasłem na ustach "obniżania podatków" Czyli każdego dnia od ponad 10 lat płacę 1% więcej Potem rosnąca dziura budżetowa którą Tusk zasypał naszymi składkami z drugiego filaru OFE. Jednym słowem Tusk nieudacznik
PiS potrafił zbilansować budżet ale pod wpływem skrajnego skrzydła ultrakatolików robi zamieszanie w sferze społecznej. PiS miało być czyste jak łza a raz po raz też wyskakują jakieś brudy. Tragedia
amrowek pisze:
A fanatyczni wyborcy obwołanja go świętym..
Hehe. Na Twiterze ciężka rozmowa z nimi :D
amrowek pisze:
jeśli chodzi o wybory w 2023 to jest gorzej niż chi....o
Znów będzie wybór między dżumą a cholerą :lol: Dżuma to Koalicja Obywatelska więc raczej nie przeżyjesz a PiS to cholera czyli czeka Ciebie biegunka, wymioty i wysoka temperatura ale są większe szanse na powrót do zdrowia :D

Zablokowany