Lista nieuczciwych sprzedawców online
-
Re: Lista nieuczciwych sprzedawców online
Ja na Allegro jeszcze nie widziałem żadnej płyty ze stanem poniżej VG+.
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To kiepsko patrzysz

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
Jak ktoś ocenia stan jako "bardzo dobry" to trzeba brać pod uwagę że może to być ocena VG, a co dopiero "dobry", takich to ja z reguły nie kupuje 

Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
- daru0105
Palant kasy nie oddał, allegro bez problemu kasę mi zwróciło.daru0105 pisze: ↑30 sty 2022, 11:51supervinyl777
Wystrzegajcie się tego sprzedawcy.
Sprzedał płytę jako nową gościowi na allegro.
Komentarz kupującego:
"Płyta miała być nowa w folii przyjechała otwarta porysowana i odbitymi tłustymi paluchami właściciel zapewniał mnie że płyta jest nowa tylko że oni rozpakowują płytę sprawdzają i wysyłają do klienta. tylko ja zamówiłem trzy płyty jedna była cała zafoliowna dwie otwarte jeśli tak Pan mówił że każdą płytę sprawdza itp. to dlaczego dwie płyty były otwarte i porysowane a ta jedna NOWA w foli nieruszona jest to wprowadzanie klienta w błąd . NIE POLECAM!!!."
Kupiłem tą samą płytę po zwrocie jednak. Miała być nowa. Specjalnie widząc ten komentarz pisałem, czy na pewno jest nowa. Odpowiedź, ze na pewno.
Dostałem odpakowaną. Liczne odbite tłuste palce, rysa na płycie dosyć mocna. Od szpindla label porysowany jakby pijany próbował płytę położyć. Wysłałem płytę. Gość groźbami wymusza pozytywną opinie bo nie odda kasy za zwrot. Na razie trwa dyskusja na allegro
Jak to jest?
Allegro z własnej kieszeni kasę dało, czy gościowi potrącili ze swojego konta?
Pytam z ciekawości, kto zabulił.
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Daru przypuszczam, że cwaniakowi ściągną z konta przy najbliższej okazji, mogą mu też zmienić przekierowanie płatności od klientów.
BTW wciągam typa na czarną listę. Dzięki za ostrzeżenie.
Tak czy siak przegrał. Czego i rucholom życzę. Wynik jest wynik!
A my gramy dalej!
BTW wciągam typa na czarną listę. Dzięki za ostrzeżenie.
Tak czy siak przegrał. Czego i rucholom życzę. Wynik jest wynik!
A my gramy dalej!

-
Uważajcie na to ogłoszenie i tego sprzedawcę - pierwsze wydanie KULT - Posłuchaj to do Ciebie / Razem - Helicon / 1987
https://www.olx.pl/d/oferta/kult-posluc ... QaAFD.html
Po tym jak zrobiłem przelew (wtedy sprzedawca nie miał jeszcze ocen) kontakt się urwał, a ogłoszenie nadal jest aktualne
Skontaktowałem się ze sprzedawcą z drugiego numeru telefonu - zaoferował mi to samo za co już zapłaciłem i czego nie dostałem.
W załączeniu przesyłam zdjęcie okładki - nie udało mi się go wkleić bezpośrednio do postu.
https://www.olx.pl/d/oferta/kult-posluc ... QaAFD.html
Po tym jak zrobiłem przelew (wtedy sprzedawca nie miał jeszcze ocen) kontakt się urwał, a ogłoszenie nadal jest aktualne
Skontaktowałem się ze sprzedawcą z drugiego numeru telefonu - zaoferował mi to samo za co już zapłaciłem i czego nie dostałem.
W załączeniu przesyłam zdjęcie okładki - nie udało mi się go wkleić bezpośrednio do postu.
- Załączniki
-
- zdjęcie OLX Kult Posłuchaj to do Ciebie.docx
- (110.69 KiB) Pobrany 165 razy
- konrads0
- Gramofon: Technics SL 1200Mk2
W lipcu tego roku założył konto i oceny fatalne. Niezły przerób.... Ciekawe ile kont ma aktywnych i ile ich miał.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Niestety, oszust.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
perlainter na alle. Piraty. Dwa razy prawie się dałem nabrać. Na szczęście bez wpłaty 
Na zarzut że sprzedaje piraty usłyszałem, że czego się spodziewałem w takiej cenie.

Na zarzut że sprzedaje piraty usłyszałem, że czego się spodziewałem w takiej cenie.

-
Witam. Chciałbym ostrzec przed sprzedawcą płyt ze Szczecina. Pan na OLX ogłasza się pod pseudonimem Tomek. Dobre opinie przekonały mnie do zrobienia zakupów u tego Pana. Odebrałem dzisiaj płytę, która miała być w stanie BDB. Płyta w fatalnym stanie co oczywiście zgłosiłem sprzedającemu.
Brak chęci rozwiązania problemu ze strony sprzedającego, jedynie zostałem wyzwany od chamów i kłamców.
Brak chęci rozwiązania problemu ze strony sprzedającego, jedynie zostałem wyzwany od chamów i kłamców.

Technics SL-1610MK2, SL-1600MK2, SL-Q33, Schiit Mani, Shure V15 III, AT33ML, AT540ML, AT15S, AT150MLX, Signet TK7E, MP-110, EPC-300MC, Denon DL-103, DL-160, Ortofon Concorde 30, Empire 4000D/I, AKAI GX-635D, Denon PMA-1500R, Marantz PM7200, Jamo d590
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Masz bodaj 24h na zgłoszenie niezgodności towaru z ofertą, powinni zwrócić kasę.
-
- Gramofon: Marantz'e różne
Szczecin jeśli dobrze kojarzę to lokalizacja pewnego pana, który zasłużył tutaj na osobny wątek
. Może teraz sprzedaje jako Tomek...

Marantz 6300, 6110, Dual 1239A
-
Marne szanse. Finalizacja odbyła się przelewem na konto jegomościa więc OLX nic nie zrobi. Myślę, że policja nawet nie zajmie się sprawą bo to mała kwota. Normalnie szlag mnie trafia jak pomyślę, że nie ma sposobu na takich delikwentów.
Technics SL-1610MK2, SL-1600MK2, SL-Q33, Schiit Mani, Shure V15 III, AT33ML, AT540ML, AT15S, AT150MLX, Signet TK7E, MP-110, EPC-300MC, Denon DL-103, DL-160, Ortofon Concorde 30, Empire 4000D/I, AKAI GX-635D, Denon PMA-1500R, Marantz PM7200, Jamo d590