Lista nieuczciwych sprzedawców online
- carmen
- Gramofon: JVC QL-A7
Re: Lista nieuczciwych sprzedawców online
Na olx można kupować bezpiecznie z przesyłką olx (tanio i bezpiecznie masz 24h na potwierdzenie że dostałeś to co zamawiałeś)
- Mawis
Witam ponownie, jest finał mojej historii. Otóż dzis płyty przyszły. Pocztą. Na opakowaniu był adres nadawcy: Bad Abbach, to gdzieś w srodkowej Bawarii jak sprawdzilem. Nadane Deutsche Post. Przyniósł mi listonosz. Tak wiec od zapłaty do odbioru minęło dokladnie 15 dni. Nie wiem co podzialalo choc mysle ze telefon do przyjaciela odniósł skutek bo sprzedawca byl zly i zdziwiony ze mam jego numer. Koniec końców jest pozytywny finał. I tak jak napisalem wczesniej ze jeżeli sprzedawca jednak wywiaze sie z umowy to przeprosze. Co niniejszym czynię.
Jednak transakcję z tym sprzedawcą polecam tylko ludziom o naprawdę stalowych nerwach
Jednak transakcję z tym sprzedawcą polecam tylko ludziom o naprawdę stalowych nerwach

JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer

Ważne że historia ma szczęśliwy koniec.
Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
- Mawis
Data nadania dzień przed telefonem...co prawda nie pieczatka tylko nalepka deutsche post z kodem kreskowym i data. Tym bardziej nie rozumiem jego niecheci do jakiegokolwiek kontaktu i udzielenia informacji...no nic to. Wazne ze doszło. 

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Teraz tylko pytanie przed którym telefonem

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Mawis
Telefonem od tajemniczego przyjaciela

Nic to, ważne,że muzyka

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
Niemen w stanie VG+ ! Wersja light bo nie jestem zbyt dobry w zdjęcia. Kupione u sprzedawcy BORAS16. Pozostałe dwie płyty wyglądają sporo lepiej. A na debiucie Cześka mi zależało bo to egzemplarz mono (a takiego nie mam) choć nie z 1967...
Żeby nie było - oczywiście włączyłem by wstępnie ocenić stan. Bo może będzie tak, jak z moimi Bitlami w stanie G, że nieco zakatowane ale grają spoko. A tu nie jest spoko! Hałas niesamowity, nie da się słuchać i do tego ze 3 przeskoki. Więcej nie zdzierżyłem. A to tylko pierwsze 20 - 30 sekund pierwszego utworu ze strony A. VG+ jak nic, prawda?
Reklamacja już poszła. Nie odpuszczę, odeślę płytę. A u gościa nigdy nic więcej nie kupię.
Żeby nie było - oczywiście włączyłem by wstępnie ocenić stan. Bo może będzie tak, jak z moimi Bitlami w stanie G, że nieco zakatowane ale grają spoko. A tu nie jest spoko! Hałas niesamowity, nie da się słuchać i do tego ze 3 przeskoki. Więcej nie zdzierżyłem. A to tylko pierwsze 20 - 30 sekund pierwszego utworu ze strony A. VG+ jak nic, prawda?
Reklamacja już poszła. Nie odpuszczę, odeślę płytę. A u gościa nigdy nic więcej nie kupię.
- Pępuś
- Gramofon: CEC 5200, JVC L-A21
Kupując na Allegro, staram się wybierać dostawę ze Smartem. Z ostatnich 5 kupionych płyt, odesłałem 3;
https://allegro.pl/oferta/the-rolling-s ... MWQwYTE%3D
Opis; EX, w realu - płyta porysowana, słuchana chyba z milion razy. Z 3 przesłuchanych utworów 1 przeskakuje , i to mocno. Okładka poniszczona na krawędziach. Zwrot.
https://allegro.pl/oferta/doobie-brothe ... NTc0ZWQ%3D
https://allegro.pl/oferta/doobie-brothe ... M2UxOTI%3D
Obie ww. płyty: Opis ; stan Doskonały. Real; okładki może i tak, ale płyty porysowane, popaćkane paluchami. Jedna miała jakiś technologiczne wady (punktowe koliste wgłębienia, ok 2 mm ). Nawet ich nie włączałem. Zwrot
https://allegro.pl/oferta/the-rolling-s ... MWQwYTE%3D
Opis; EX, w realu - płyta porysowana, słuchana chyba z milion razy. Z 3 przesłuchanych utworów 1 przeskakuje , i to mocno. Okładka poniszczona na krawędziach. Zwrot.
https://allegro.pl/oferta/doobie-brothe ... NTc0ZWQ%3D
https://allegro.pl/oferta/doobie-brothe ... M2UxOTI%3D
Obie ww. płyty: Opis ; stan Doskonały. Real; okładki może i tak, ale płyty porysowane, popaćkane paluchami. Jedna miała jakiś technologiczne wady (punktowe koliste wgłębienia, ok 2 mm ). Nawet ich nie włączałem. Zwrot
- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
Od CD66 kupiłem kiedyś kilka płyt. Płyty zadbane, umyte w nowych foliach. Pisane było że stany EX a przyszły NM.
Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
też nic złego nie powiem. no może oprócz dość wysokich cen 

SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
- Pępuś
- Gramofon: CEC 5200, JVC L-A21
no cóż, płyta wg mnie była najwyżej Good (umyta, fakt, ale i tak zostały ślady po paluchach). Rysy widać nawet na zdjęciu.
Okładka VG.
Okładka VG.
- daru0105
supervinyl777
Wystrzegajcie się tego sprzedawcy.
Sprzedał płytę jako nową gościowi na allegro.
Komentarz kupującego:
"Płyta miała być nowa w folii przyjechała otwarta porysowana i odbitymi tłustymi paluchami właściciel zapewniał mnie że płyta jest nowa tylko że oni rozpakowują płytę sprawdzają i wysyłają do klienta. tylko ja zamówiłem trzy płyty jedna była cała zafoliowna dwie otwarte jeśli tak Pan mówił że każdą płytę sprawdza itp. to dlaczego dwie płyty były otwarte i porysowane a ta jedna NOWA w foli nieruszona jest to wprowadzanie klienta w błąd . NIE POLECAM!!!."
Kupiłem tą samą płytę po zwrocie jednak. Miała być nowa. Specjalnie widząc ten komentarz pisałem, czy na pewno jest nowa. Odpowiedź, ze na pewno.
Dostałem odpakowaną. Liczne odbite tłuste palce, rysa na płycie dosyć mocna. Od szpindla label porysowany jakby pijany próbował płytę położyć. Wysłałem płytę. Gość groźbami wymusza pozytywną opinie bo nie odda kasy za zwrot. Na razie trwa dyskusja na allegro
Wystrzegajcie się tego sprzedawcy.
Sprzedał płytę jako nową gościowi na allegro.
Komentarz kupującego:
"Płyta miała być nowa w folii przyjechała otwarta porysowana i odbitymi tłustymi paluchami właściciel zapewniał mnie że płyta jest nowa tylko że oni rozpakowują płytę sprawdzają i wysyłają do klienta. tylko ja zamówiłem trzy płyty jedna była cała zafoliowna dwie otwarte jeśli tak Pan mówił że każdą płytę sprawdza itp. to dlaczego dwie płyty były otwarte i porysowane a ta jedna NOWA w foli nieruszona jest to wprowadzanie klienta w błąd . NIE POLECAM!!!."
Kupiłem tą samą płytę po zwrocie jednak. Miała być nowa. Specjalnie widząc ten komentarz pisałem, czy na pewno jest nowa. Odpowiedź, ze na pewno.
Dostałem odpakowaną. Liczne odbite tłuste palce, rysa na płycie dosyć mocna. Od szpindla label porysowany jakby pijany próbował płytę położyć. Wysłałem płytę. Gość groźbami wymusza pozytywną opinie bo nie odda kasy za zwrot. Na razie trwa dyskusja na allegro
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
W sensie że jak nie zostawisz pozytywu to nie odda kasy, bo boi się że poleci negatyw?
Co za czasy

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- mrcnoos
- Gramofon: Składak
Czego się boi? Allegro tak zmodyfikowało regulaminy, że komentarz i tak mu zniknie. Wystarczy tylko 1 rok poczekać 

- daru0105
Tak
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer