Inicjatywa Wydawnicza Forum - płyta Polskich Nagrań

Wszelkie tematy związane z płytami winylowymi
Awatar użytkownika
Winters

Re: Inicjatywa Wydawnicza Forum - płyta Polskich Nagrań

Post autor: Winters »

Wojtek pisze: Moim zdaniem trochę się zagalopowałeś. Chcesz wydawcy podyktować każdy detal wydawnictwa? To już jest wg mnie mało realne.
To nie jest stolarz u którego zamawiasz mebel czy architekt, który projektuje Tobie dom.
Może i tak, ale w porównaniu z sugerowaniem konkretnego tytułu to drobiazg. Równie dobrze możemy krzyknąć "dajcie nam więcej winylowych reedycji" i łapać co leci. Poza tym, tak naprawdę te kwestie, o których pisałem to dla wydawcy kwestia zakreślenia odpowiedniego pola w formularzu zamówienia. Nie oni wytłoczą te płyty, sami też nie wydrukują okładek. Polskie Nagrania dostarczają treść. Nie ma co o tym dyskutować w tym momencie, nie wiadomo czy cokolwiek wypali i jak będą przebiegały oficjalne rozmowy, o ile w ogóle do nich dojdzie. Ja uważam, że fajnie byłoby dostać płyty wysokiej jakości w ładnych okładkach, zwłaszcza, że inicjatywa wychodzi od nas. Chyba, że generalnie nie zależy nam na wykonaniu.
Wojtek pisze:Tu wpadł mi kolejny pomysł. Można by już teraz zapytać PN jakie mają plany wydawnicze w stosunku do winyli (o ile w ogóle już jakieś mają na ten rok, ale przypuszczam, że tak). Może akurat trafi się coś zbieżnego z interesami
Ja już pytałem o przyszłość ich kampanii winylowej i odpowiedzi nie dostałem. Nie wiem kiedy ukazało się ostatnie ich winylowe wydanie, mogło to być nawet dwa lata temu. Nie mam pojęcia.

Nadal mamy tylko dwie konkretne propozycje tytułów.
DIOMEDES KATO
Darek

Post autor: Darek »

Wojtek pisze:chodzi o wskazanie Polskim Nagraniom bądź Pronitowi
Przepraszam, zle zrozumialem :( Bylem przekonany ze ktos chce wydac plyte, a ze juz raz kozystalem z takiej okazji wiec tak myslalem. Jako ze slabo znam obecna zeczywistosc w Polsce to zadna z tych firm moim zdaniem nie bedzie zainteresowana czyms takim. Znam tutaj osobiscie promotora jednego z zespolow i gdyby ktos byl chetny wydac ich plyte na winylu to moge pomoc. Obecnie wydali na CD. Zreszta jak cos to moge sie popytac, tutaj wszyscy sie znaja w swiecie muzyki. (ale to tak na marginesie)
kielek

Post autor: kielek »

Sam chętnie wspomogę ten projekt choćby chęcią zakupu 2 szt. tyle,że osobiście np. jazz to nie jest mój gatunek muzyki,ale już coś z Czesia twórczości chętnie bym zamówił ;)
Awatar użytkownika
krolix

Post autor: krolix »

Bez urazy, ale akcja przypomina pisanie petycji, do tego petycja pisana będzie do nieruchawej spółki skarbu państwa.
Wg strony Polskich Nagrań wszystkie ostatnie nowości w ich ofercie to płyty CD, nie widać oznak zainteresowania rynkiem winyli. Zresztą brak odpowiedzi na pytanie klienta (patrz wyżej) wystawia odpowiednie świadectwo tej "firmie".
Jedynym chyba dającym nadzieję powodzenia działaniem byłoby wydanie płyty samemu (istnieje możliwość zakupu licencji). Życzę Wam aby było inaczej, ale wg mnie to byłby cud. :)
Awatar użytkownika
Winters

krolix pisze:Bez urazy, ale akcja przypomina pisanie petycji, do tego petycja pisana będzie do nieruchawej spółki skarbu państwa.
Wg strony Polskich Nagrań wszystkie ostatnie nowości w ich ofercie to płyty CD, nie widać oznak zainteresowania rynkiem winyli. Zresztą brak odpowiedzi na pytanie klienta (patrz wyżej) wystawia odpowiednie świadectwo tej "firmie".
Jedynym chyba dającym nadzieję powodzenia działaniem byłoby wydanie płyty samemu (istnieje możliwość zakupu licencji). Życzę Wam aby było inaczej, ale wg mnie to byłby cud. :)
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=28&t=2414
DIOMEDES KATO
Awatar użytkownika
krolix

Post autor: krolix »

Winters pisze:
krolix pisze:Bez urazy, ale akcja przypomina pisanie petycji, do tego petycja pisana będzie do nieruchawej spółki skarbu państwa.
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=28&t=2414
No i?
Winters pisze:Ja już pytałem o przyszłość ich kampanii winylowej i odpowiedzi nie dostałem. Nie wiem kiedy ukazało się ostatnie ich winylowe wydanie, mogło to być nawet dwa lata temu. Nie mam pojęcia.
I powtórzę - w zakładce "nowości" nie ma żadnego winylu. Że część tytułów wznowiono, zdaje się że ostatni w 2009 (nie dam głowy), to przecież znana sprawa.

Edycja: po 2009 roku wyszedł jeszcze jeden winyl - w 2011
Awatar użytkownika
motown

Post autor: motown »

Cały czas zainteresowany. Pewnie nie uda nam się dojść do porozumienia w sprawie tytułu (każdy ma jakiś swój typ), ale cokolwiek wybierzemy, macie moje poparcie ;]
Niech może to się jakoś bardziej rozkręci i wtedy będziemy się martwić o tytuł. Widzę na forum As też jest kilku chętnych.

motown - 5
Pay for that motherfucker record

The Motown Sound™
Awatar użytkownika
incorester

Post autor: incorester »

Ja bym chętnie kupił SXL 1066, ale bez żadnych "remasteryzacji" i innych ingerencji w oryginalny materiał,
bo płyta doskonała, mój egzemplarz straszliwie zajechany, a wszystkie (!) reedycje na CD są albo niekompletne,
albo zawierają radiowe wersje niektórych utworów.
Jedyny wyjątek to, praktycznie nieosiągalna, reedycja Digitonu - DIG 138
Awatar użytkownika
radek229

Post autor: radek229 »

To jak już tak się prośby pojawiają. Ja bym chciał List do R Dżemu kompletny w wydaniu winylowym.
vinyl_freak

Post autor: vinyl_freak »

Na jakim etapie jest inicjatywa? Czy dostaliście już odpowiedź z Polskie Nagrania Sp. z o.o. w upadłości układowej z siedzibą w Warszawie?
Chętnie kupię pierwszy Breakout - 2 sztuki.
Awatar użytkownika
Kocewicz
Kontakt:

Post autor: Kocewicz »

Serio temat już utopiony?
Are you Shure?
Awatar użytkownika
motown

Kocewicz pisze:Serio temat już utopiony?
Miejmy nadzieję, że nie. Ja wciąż jestem zainteresowany ;]

The Motown Sound™
Awatar użytkownika
Winters

Tylko, że tych zainteresowanych jest jednak mało i nijak ma się to do nakładu powiedzmy 500 egzemplarzy.
Zgłosiło się raptem kilka osób, prawie każdy chce wydać coś innego i na tym stanęło.
DIOMEDES KATO
Awatar użytkownika
motown

Czyli co? Jak nie będzie minimum pięciuset chętnych to nie ma o czym mówić? Tytuł to drugorzędna sprawa, pytanie brzmi czy Polskie Nagrania w ogóle zechcą z nami rozmawiać? Do kogo w tej firmie trzeba się zgłosić żeby dogadać szczegóły (czy w ogóle tak 'wstępnie' pogadać)? Może można by się umówić na mniejszy nakład (ale droższe płyty)?

The Motown Sound™
Bigwalker

Post autor: Bigwalker »

Tez jestem chętny na jedną sztukę :)
ODPOWIEDZ