Miło mi słyszeć, weź pod uwagę że Andrzej ma inny analog. Na innych lampach.
P. S. Paczka już spakowana.
Dziś był @Jaculek na odsłuch komisyjny ze swoim FMJ CD17. Powiem, że to kawał dobrego sprzętu. Delta-Sigma zagrała na równi z R2R z PCM63 na AD845. Przelączlismy w locie wyjście analog i cyfrowe przez DAC Stax'a i ja nie potrafiłem rozpoznać które źródło gra, dobrze się wpasował w elektrostaty... a potem był mój TDA1541 na "dużym analogu" i powiem Ci że nie potrafię dla niego rywala znaleźć
Oj chyba nie uda mi się tego uniknąć.Martynka pisze: ↑03 paź 2022, 19:56ale coś mi się zdaje że u Jacka też podobny wynalazek w domu zagości.
Wtedy ogarnę już swoje pre na lampie
No to może być ciekawe starcie Lampa vs. Tranzystor.
Spoko, zabiorę SUTa
Super że się spotkaliście. Też zapraszałem Jacka do siebie ale trochę daleko mamy do siebieMartynka pisze: ↑03 paź 2022, 19:56Dziś był @Jaculek na odsłuch komisyjny ze swoim FMJ CD17. Powiem, że to kawał dobrego sprzętu. Delta-Sigma zagrała na równi z R2R z PCM63 na AD845. Przelączlismy w locie wyjście analog i cyfrowe przez DAC Stax'a i ja nie potrafiłem rozpoznać które źródło gra, dobrze się wpasował w elektrostaty... a potem był mój TDA1541 na "dużym analogu" i powiem Ci że nie potrafię dla niego rywala znaleźć
Dynamika, wokale i szczegóły. Oczywiście może to być subiektywne zdanie bo w końcu to moje dziecko ale coś mi się zdaje że u Jacka też podobny wynalazek w domu zagości.
Pewnie jeszcze nie raz będziecie mieli okazję. Zazdroszczę odsłuchów i świeżych wrażeń audioJaculek pisze: ↑03 paź 2022, 20:46Oj chyba nie uda mi się tego uniknąć.
Bardzo miło było się spotkać. Marcin to prawdziwy pasjonat (choć do winyl.net jego konik nie do końca pasuje ) a kolekcja sprzętu wywołuje opad szczęki. Ostatni raz widziałem tyle lamp jak pan z ZURiTu naprawiał telewizor Ametyst 102 moich rodziców
A kolumny.... o Panie.... nie spodziewałem się, że te CLS są takie ogromne
Brakło niestety czasu na winyle. Trzeba będzie się spotkać jeszcze raz i sprawdzić jak Krella i CLSy nakarmi muzyką PreamP
Z przyjemnością, trochę Jacka zagadałem, przez te parę godzin niewiele razy dopuściłem go do głosu
Eeeee tam, nie było tak źle. Zresztą za wiele do powiedzenia nie miałem, bo mało rozmawialiśmy o analogu
Jak to, lampa jest przecież po stronie analogowej przetwornika
à propos lampy to takie coś uratowałem od wyrzucenia:
Gdy będę na południu Polski czy mogę liczyć na spotkanie z wami przy audio? Sorki że się wpraszam ale strasznie jestem ciekaw waszych torów audio i waszych eksperymentów ze sprzętem
Nie czuj się że się wpraszasz, jak nikt nie przychodzi z forum to pod groźbą ludzi na odsłuch z ulicy porywam. Oczywiście jeżeli mój skromny set Cię zainteresuje.Merrick pisze: ↑04 paź 2022, 13:05wpraszam