Adapter między główką, a wkładką ?
-
Adapter między główką, a wkładką ?
Mam wkladke sure v15 type 3 i ona powinna byc zamocowana dwoma srobkami z glowka.
Glowka mojego gramofonu ma tylko jedna dzióre po środku. Jak nazywa sie ta cześć która zcali te elementy???
Gdzie mogę ja nabyć??
Glowka mojego gramofonu ma tylko jedna dzióre po środku. Jak nazywa sie ta cześć która zcali te elementy???
Gdzie mogę ja nabyć??
- kreator
- motown
MIEDZY GLOWKA A WKLADKA ???
Przede wszystkim, to wypadałoby powiedzieć chociaż "cześć", wyłączyć caps-lock i zwrócić uwagę na to co się pisze (ortografia, literówki)...
Pay for that motherfucker record
The Motown Sound™
The Motown Sound™
- vinylpiotrek
Półkoszyk?addii pisze:Mam wkladke sure v15 type 3 i ona powinna byc zamocowana dwoma srobkami z glowka.
Gdzie mogę ja nabyć??
Często było to na wyposażeniu gramofonów, najłatwiej z demontażu pozyskać, albo zamówić u ślusarza, ew szukać na Allegro.

-
-
Technics sl-1300kreator pisze:przede wszysttkim jaki masz gramofon?
Cześć. Przepraszam urażonych. Ciekawe czy pomożesz motown, bo zazwyczaj tacy jak Ty to tylko spam potrafią produkować.motown pisze:Przede wszystkim, to wypadałoby powiedzieć chociaż "cześć"
Vinylpiotrek niestety nie mogę nic znaleść pod tą frazą. Pomimo tego bardzo Ci dziękuje o że jako jeden chciałeś mi pomóc.vinylpiotrek pisze:Półkoszyk?
- Winters
Potrzebujesz pólkoszyka, łatwo go nie znajdziesz. Mam taki sam headshell.
Najprościej kup nowy koszyk z mocowaniem 1/2"
Najprościej kup nowy koszyk z mocowaniem 1/2"
DIOMEDES KATO
- kreator
Re: MIEDZY GLOWKA A WKLADKA ???
no gdzieś kupi,ale używany... dokładnie potrzebujesz tej części.
tak jak kolega napisał. najlepiej kup sobie nowy!Born To Lose, Live To Win
- vinylpiotrek
No jeśli masz Technicsa, to wymień całą główkę, jakbyś miał gramofon z główką mocowaną na stałe, lub o nietypowym mocowaniu, to musiałbyś na to gówienko polować, bo od ręki się raczej nie kupi.

-
Między główką, a wkładką ?
Super!!! Dziękuje za odpowiedzi .
Wszystko jasne.
Mam jeszcze pytanie co do nowej główki ale niewiem czy mogę tutaj link do ebay wstawic???
Acha i jeszcze jedno . Jaką igłe polecacie mi zakupic do tej wkladki? Ale to chyba musze nowy temat założyć ?
Jeśli tak to prosze o zamkniecie tego.
Wszystko jasne.
Mam jeszcze pytanie co do nowej główki ale niewiem czy mogę tutaj link do ebay wstawic???
Acha i jeszcze jedno . Jaką igłe polecacie mi zakupic do tej wkladki? Ale to chyba musze nowy temat założyć ?
Jeśli tak to prosze o zamkniecie tego.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Między główką, a wkładką ?
Możesz, ale z czym tutaj można mieć dylemat? Kup po prostu standardowy uniwersalny headshell do mocowania 1/2'' i będziesz ustawiony.addii pisze:Mam jeszcze pytanie co do nowej główki ale niewiem czy mogę tutaj link do ebay wstawic???
Obojętnie czy z kraju czy importowany.
Wątek o wkładce: http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=12&t=469addii pisze:Acha i jeszcze jedno . Jaką igłe polecacie mi zakupic do tej wkladki? Ale to chyba musze nowy temat założyć ?
A tak ogólnie to: mniej caps locka, więcej słownika ortograficznego i nieco więcej czytania na forum życzę

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-